woensdag, mei 1, 2024
HomeTweede klasseRCLRCL klimt na zege naar plek vier

RCL klimt na zege naar plek vier

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Net als vorige week was het hoofdveld niet bespeelbaar vanwege de hevige regenval de afgelopen dagen en moest het treffen tussen de nummer 8, RCL, en nummer 10, SVC’08, gespeeld worden op kunstgras. Dat betekende voor het publiek dat de paraplu mee moest, want geregeld regende het pijpenstelen. De thuisclub sleepte een belangrijke overwinning uit het vuur en staat daarmee nu op plek 4 op slechts 1 punt achterstand van de nummer 3, Nieuwkoop.

RCL startte fris aan de wedstrijd en combineerde er lustig op los, maar tot echte kansen kwam het niet. De opbouw strandde menigmaal met slordige passes en balverlies. De relatief jonge ploeg van SVC’08 verzuimde echter daar gebruik van te maken en had ook niet veel in te brengen. Na een half uur spelen kwam het gevaar via een aanval over rechts waarbij Robin Brasker Iliass Assabban in stelling bracht, maar het leverde geen doelpunt op. Diezelfde Brasker kon even later zelf het verschil maken voor het doel, maar de verdediger had net teveel tijd nodig.

De thuisploeg was duidelijk op zoek naar een doelpunt zo vlak voor de rust en uiteindelijk lukte dat letterlijk in de laatste minuut. Roy Weenink kreeg de bal van de tegenstander en de verwachting was dat hij zou voorgeven in de 16, maar in plaats daarvan schoot hij zelf in de rechterbovenhoek, de keeper reikte net niet ver genoeg. Een heel mooi doelpunt op een mooi moment.

Roy Weenink, hier op archieffoto, was met twee treffers nadrukkelijk aanwezig namens RCL.

Na de rust startten beide ploegen in dezelfde samenstelling. Erop en erover zou je denken, maar dat gebeurde toch niet echt. Sterker nog, een corner voor SVC’08 mondde bijna uit in de gelijkmaker. De trainer van de gasten greep vervolgens in en wisselde drie spelers om zo iets te forceren en het leek ook zeker effect te hebben, want de bezoekers uit Wassenaar werden steeds gevaarlijker. En dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van Nathan Martina na het slecht wegwerken van een corner.

Een wake-up call voor de Leiderdorpers, want het verliezen of gelijkspelen van deze wedstrijd zou gezien het spelbeeld niet reëel zijn geweest. En uiteindelijk kwam de 2-1 er ook. Jarne Kanbier gaf een pass in de doelmond en de tegenstander werkte deze weg, in de voeten van Weenink die niet aarzelde en herhaalde wat hij in de eerste helft al had gedaan, maar nu in de linkerbovenhoek, wederom een prachtig doelpunt. De winst leek in de pocket, maar de tegenstander kwam af en toe nog gevaarlijk voor de neus van Andrew Bontje, die zoals bekend een betrouwbare sluitpost bleek.

Uiteindelijk heeft RCL zichzelf een goede dienst bewezen in de aansluiting naar de (sub)top. Volgende week wacht HVV, dat op nummer 6 staat op de ranglijst met 1 punt achterstand. Nieuwkoop speelt tegen Alphia en de koplopers spelen tegen elkaar, VUC tegen DONK. Het kan daarmee alle kanten op volgende week en het belooft derhalve weer een interessant voetbalweekend te worden.

Basisopstelling RCL: Bontje, De Kroon, Van Overloop, R.Brasker, Vijlbrief, Schouten, Assabban, Kanbier, Weenink, Van Heusden, Flippo.

Basisopstelling SVC’08: Van der Wel, Markering, Bos, De Bruin, Soonieus, Martina, Spaans, Hughes, Willems, Mos, Dufour.