woensdag, november 29, 2023
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 23 september (speeldag 1)

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 23 september (speeldag 1)

-

VUC – Kagia

Bij Kagia was het afgelopen zomer, zoals meestal het geval is, vrij rustig op het transferfront. De komst van trainer Koen van der Vlugt (afkomstig van klassegenoot EMM’21), was de meest in het oog springende sportieve verandering bij de oranjehemden. Kagia leverde afgelopen seizoen een uitstekende prestatie door als vijfde te eindigen en in Lisserbroek hoopt men dat dit huzarenstukje kan worden herhaald. Kagia begint de competitierit met een uitbeurt bij VUC. Deze Haagse ‘Traditionsverein’ degradeerde, samen met onder meer UVS, uit de eerste klasse en wil het verloren gegane terrein zo snel mogelijk terugwinnen. Op het oog dus direct een pittige klus voor Kagia, dat afgelopen zaterdag in de slotfase met 3-4 van Valken’68 verloor, waardoor voor de Lisserbroekers bekeruitschakeling het gevolg was.

Nieuwkoop – RCL

RCL mag gerust één van de winnaars van de transferperiode van de tweede klasse C worden genoemd. De formatie van Hein van Heek mocht de broers Verlaan, afkomstig van UVS, Ilias Assaban (Blauw Zwart) en Milan Flippo (DoCoS) begroeten, terwijl ook Jelmer Vijlbrief (VVSB) terugkeerde op het RCL-nest. In Leiderdorp hoopt men dat er een einde komt aan de grijze seizoenen van de laatste jaren, waarin het vaak vlees noch vis was. Voor de competitieouverture van het seizoen gaan de rood-witten komende zaterdag op bezoek bij Nieuwkoop, dat afgelopen seizoen kampioen van de derde klasse A werd. Daarnaast leverden de Nieuwkopers de vorige voetbaljaargang een zeer knappe prestatie door als derdeklasser de districtsbeker van West II te winnen, waardoor de oranjehemden een ticket voor de voorronde van het grote KNVB-bekertoernooi verdienden. Dit jaar zijn de Nieuwkopers minder succesvol in de districtsbeker. In de groepspoule, samen met o.a. Voorschoten’97 (za), behaalde Nieuwkoop geen enkel punt, waardoor dit seizoen een hernieuwde bekerstunt niet meer mogelijk is. RCL deed het wat dat betreft beter. Door de 0-2 winst van afgelopen zaterdag bij FC Skilzz plaatsten de Leiderdorpers zich voor de volgende ronde van de districtsbeker. Daarin is het vrijgeloot en dus alvast een ronde verder.

FC Oudewater – UVS

UVS keerde vorig jaar na lange tijd weer terug in de eerste klasse, maar de comeback van de Leidenaren op het hogere niveau was niet bepaald succesvol te noemen. Ondanks de hoge verwachtingen vooraf, beleefden de Leidenaren een rampzalig seizoen en bleek aan het eind van de competitierit directe degradatie voor de blauw-witten een feit. Inmiddels zijn de sportieve wonden in de Kikkerpolder gelikt en wil nieuwe trainer John Hage (afkomstig van Den Hoorn) bouwen aan een nieuwe ploeg. Voor de opening van het seizoen reist UVS af naar Oudewater, waar de plaatselijke FC wacht. UVS kende overigens een slechte generale repetitie. Bij Antibarbari werd afgelopen zaterdag met 5-1 verloren, waardoor voor de Kikkerpolder-ploeg het districtsbekeravontuur al in de groepsfase tot een einde kwam.

EMM’21 – Foreholte

In Roelofarendsveen treffen komende zaterdag regiogenoten EMM’21 en Foreholte elkaar voor de aftrap van het seizoen. Beide voormalige zondagclubs lijken hun draai al aardig gevonden te hebben op de zaterdag en eindigden vorig seizoen in het linkerrijtje van de ranglijst. EMM’21 miste op een haar na de nacompetitie, terwijl Foreholte zich wel kwalificeerde voor de p/d-serie, waarin Nieuwerkerk uiteindelijk te sterk bleek voor de Voorhouters. Bij Foreholte staat trainer Mario Koswal ook het komende seizoen aan het trainersroer bij de rood-witten. EMM’21 staat deze voetbaljaargang onder leiding van Jan de Koning, die eerder werkzaam was als trainer van EMM’21 JO 19-1. Foreholte strandde afgelopen zaterdag, na een 1-1 gelijkspel tegen De Dijk, in de groepsfase van de districtsbeker, maar voor EMM’21 was er wel bekersucces. De 6-0 zege van afgelopen zaterdag op Nootdorp, bepaald geen misselijke uitslag, bleek voor de fusieclub voldoende voor plaatsing voor de knock-outfase van de districtsbeker. SHO 2 uit Oud-Beijerland zal de tegenstander daarin zijn.

Overige wedstrijden in deze klasse: CSW – HVV, Alphia – SVC’08, Olympia – DONK.

Must Read