donderdag, juni 13, 2024
HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen afgeschminkt door RKDES

Aarlanderveen afgeschminkt door RKDES

-

Derde klasse A (zaterdag)- Aarlanderveen heeft het nog niet. Vorige week werd verloren van buur TAVV en dit keer werd op eigen veld een 0-4 nederlaag geleden tegen een ontketend RKDES, dat eerder DoCoS de baas was. Sander van Dijk, ongewoon met een dergelijke competitiestart, noemde het optreden van zijn ploeg ‘ondermaats’.

Van Dijk: ,,Opnieuw, mag ik wel zeggen. Bijna op alle fronten zijn we afgetroefd tegen een beter RKDES. Ik geloof dat er nog geen acht seconden gespeeld waren of het was al 0-1. Een beroerdere start is nauwelijks denkbaar. Daarna hebben we wel getracht om de tegenstander onder druk te zetten, maar dat lukte niet of nauwelijks. De onderlinge afstemming was niet toereikend. Zij waren veel zorgvuldiger in de opbouw.”

Een misverstand tussen de laatste man en doelman zorgde ervoor dat een aanvaller kon scoren in een leeg doel en daarmee was de thuisploeg behoorlijk uit het veld geslagen. ,,We kregen op slag van rust de kans om terug te keren, maar de strafschop van Eray Bozkurt ging over. Met 1-2 ga je toch met een ander gevoel de rust in.”

Natuurlijk was de 0-2 nog niet onoverkomelijk om goed te maken. Er werden afspraken gemaakt bij de thuisploeg en Aarlanderveen begon ook wat beter te draaien. Een afstandsschot van een meter of vijfentwintig doorboorde de plannen van de gastheren echter danig en daarmee was de koers wel verreden. ,,Zij counterden vlak voor tijd nog naar de 0-4 voor wat het waard is. De echte wil om te winnen ontbrak en we hebben onszelf een slechte dienst bewezen. Er werd het nodige van ons verwacht en het gevoel was ook goed, maar we hebben het tot nu toe geen moment kunnen waarmaken. We zullen dit snel moeten keren anders raken we nu al ver achterop. Het is zonder meer teleurstellend en ik heb dit niet zien aankomen. Dit was nog pijnlijker dan vorige week. Er zal een streep onder moeten en we gaan door. Wel wil ik nog wel de complimenten uitdelen aan RKDES. Zij hebben het eerlijk gezegd prima gedaan.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read