dinsdag, maart 5, 2024
HomeZaterdagDerde klasseGemankeerd Aarlanderveen toont karakter en wint bij SCW (1-3)

Gemankeerd Aarlanderveen toont karakter en wint bij SCW (1-3)

-

Derde klasse A (zaterdag) – Aarlanderveen kende in de aanloop naar het duel met SCW de nodige personele problemen, waardoor Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk ternauwernood over elf fitte spelers kon beschikken. De Trots van de Polder liet zich echter door deze malheur niet van de wijs brengen en vertrok verdiend met drie punten uit Rijsenhout (1-3). Door het gelijke spel van lijstaanvoerder Blauw Zwart, en de winst van Nieuwkoop, delen de buren Aarlanderveen en Nieuwkoop nu gezamenlijk de koppositie van de derde klasse A.

Aarlanderveen-trainer Van Dijk keek na afloop tevreden terug op de prestatie van zijn ploeg: ,,We kwamen door een vroege treffer van Kilian Bouwhuis, na een goede lange bal van Robbie Nagtegaal (terug van lang weggeweest, red.), al vroeg op voorsprong. Dit was natuurlijk een start die we ons vooraf wensten en hierna hadden we de wedstrijd eigenlijk onder controle. Bij de eerste de beste tegenaanval scoorden zij echter de 1-1. Daarna werd het wat onrustiger bij ons. We kregen hierna nog wel de beste mogelijkheden op de 1-2, maar we verzuimden om die kansen te benutten.”

,,Vlak na rust kwamen we via Thom Nouwens opnieuw op voorsprong (1-2) en niet veel later maakte Sallem Chemlali ook de 1-3. SCW moest toen wel komen, waardoor we veel ruimte kregen om de score verder op te voeren. Daar hebben we onvoldoende gebruik van gemaakt en dat was misschien het enige minpuntje van vandaag. Ik ben vooral tevreden over de inzet die we als team hebben getoond. We spelen week thuis tegen Sporting Leiden. Op papier zijn we  misschien de favoriet om de drie punten te pakken, maar het verleden heeft aangetoond dat we niet zomaar eventjes van Sporting Leiden winnen. Een week later spelen we tegen Van Nispen en op 8 april is de topper tegen Nieuwkoop. Er zijn nog negen competitiewedstrijden te spelen (waarvan liefst zeven keer in eigen huis, SN). Het worden spannende weken, waarbij niet alleen kwaliteit, maar ook mentaliteit de doorslag zal gaan geven. We hebben vandaag laten zien dat we voor elkaar willen knokken en die instelling zullen we ook in de rest van de competitie nodig hebben’’, aldus Van Dijk tot besluit.

SCW – Aarlanderveen 1-3 (1-1) 7. Bouwhuis 0-1, 25. SCW 1-1, 52. Nouwens 1-2, 60. Chemlali 1-3.

Basisopstelling Aarlanderveen:Koelewijn, Egberts,  S. van der Pijl, Nagtegaal, Aronius, Grimmelius, A. van der Straaten,  R. van der Pijl, Bouwhuis, Nouwens, Chemlali

Must Read