dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasse'Huwelijk' DoCoS en Edwin Vurens tussentijds gestrand

‘Huwelijk’ DoCoS en Edwin Vurens tussentijds gestrand

-

DoCoS en trainer Edwin Vurens gaan uit elkaar. Het bestuur van DoCoS heeft dit besluit donderdag kenbaar gemaakt. Vurens was bezig aan zijn tweede seizoen bij DoCoS, dat na de degradatie uit de tweede klasse voorlaatste staat in de derde klasse.

DoCoS beleefde een moeizame start van de competitie in de derde klasse. Met een steeds wisselende samenstelling en de topscorer van vorig seizoen lang uit de roulatie, kreeg het team het niet voor elkaar om punten te halen. Na de zege tegen ESTO drie weken geleden leek DoCoS het lek boven te hebben, maar er volgden twee teleurstellende nederlagen tegen naaste concurrenten Altior en RVC ’33. DoCoS staat daardoor dertiende, op een directe degradatieplaats naar de vierde klasse. Bovendien haalde DoCoS uit elf wedstrijden slechts zeven punten.

Degradatie

Onder leiding van Vurens liep DoCoS afgelopen seizoen ternauwernood klassebehoud in de tweede klasse mis; pas in de finale van de nacompetitie verloor DoCoS het tweedeklasserschap.

2022

Edwin Vurens volgde in de zomer van 2022 Dennis Olman op als hoofdtrainer van DoCoS. De voormalige profvoetballer en eenmalig Oranje-international was afkomstig van Oliveo, waarmee hij kampioen werd, en succesvol trainer van hoofdklasser ARC en VELO.

Bron: website DoCoS

Onze redactie nam even contact op met de trainer vanmorgen: ,,Dit is nu eenmaal hoe het werkt in de voetballerij. Gelet op de uitslagen en stand is de beslissing niet zo gek. Natuurlijk betreur ik het wel, want met mijn staf zag ik nog voldoende aanknopingspunten. Ik ben ervan overtuigd dat we ons na de winterstop hadden gerevancheerd en uit de degradatiezone waren gekomen. Dat geloof heb ik ook voor mijn opvolger dat dit lukt, want er is voldoende kwaliteit aan boord. Ik gun de groep en club nog steeds het beste. Wat ik nu gaan doen? Even tot rust komen en rustig mijn overwegingen maken voor de toekomst. Ik vind het spelletje veel te leuk om nu al los te laten. Ik zou best als assistent-trainer willen werken bij een club uit het divisievoetbal. Met mijn ervaring in twintig jaar trainerschap kan ik van dienst zijn. Ook zou ik het leuk vinden om weer aan de slag te gaan als hoofdtrainer bij een club uit de eerste, tweede of derde klasse. Het voetballeven eindigt hier nog niet wat mij betreft.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read