woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKevin Driessen: ,,Het was heel slecht, maar we staan op matchpoint"

Kevin Driessen: ,,Het was heel slecht, maar we staan op matchpoint”

-

Derde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest deed wat het moest doen. Winnen van staartploeg Van Nispen. In De Zilk werd het 0-4 en daarmee zou je zeggen ‘geen vuiltje aan de lucht’. Een hele lastige middag beleefde de ploeg van Eelco Fielemon ook niet, maar volgens centrale verdediger Kevin Driessen was het allerminst best. ,,Wel staan we nu op matchpoint. Als we volgende week winnen, spelen we volgend seizoen ook in de derde klasse. Om dan een rol van betekenis te spelen, hetgeen we willen, zal er wel het nodige nog moeten veranderen.”

Zover is het allemaal nog niet voor de fusieclub. Eerst moet VVSB van het lijf worden gehouden. Die ploeg won opvallend genoeg met grote cijfers van titelkandidaat af Blauw Zwart (5-0). Daardoor heeft de FC nog steeds pas een puntje voorsprong. Op speeldag 25 kan het verschil dus definitief worden gemaakt.

Driessen: ,,Onze start was voortvarend en binnen acht minuten was het al 0-2 door doelpunten van Mario Gianfiglio en Dylan Dijkstra. Het was de start die we wilden. De trainer had ons kort en bondig en bovenal helder uitgelegd wat hij verwachtte en we leken ons daar aan te houden. Helaas was het na onze bliksemstart niet meer om aan te zien. In plats van aan het doelsaldo en het vertrouwen werken, werd het enkel maar minder. Na de rust kregen zij drie keer een kans vanuit de 1 op 1 en dat mag nooit gebeuren. Ook maakten ze de 1-2, maar die werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Ik heb zo mijn twijfels daarover. Uiteindelijk liepen we uit naar 0-4 via Jari de Vries en Bob den Hollander, maar ik heb me vooral geïrriteerd. Ik weet dat moet ik eigenlijk niet doen, maar ik wil nu eenmaal altijd winnen en er alles aan gedaan hebben. Anderen zullen zich wel aan mij hebben geërgerd. Maar goed, we moesten winnen en zijn er nog steeds niet. Dus wat mij betreft geen halfbakken gedoe.”

Driessen was dus na afloop niet bepaald tevreden. ,,Weet je, we hadden al lang en breed veilig moeten zijn. We hebben in diverse wedstrijden verzuimd te winnen, ook tegen de ploegen die boven ons staan. Dat is doodzonde en onnodig. Er is meer dan genoeg potentie en we hadden er meer uit moeten halen. Dat kan volgend seizoen zeker gebeuren, maar het gaat niet vanzelf.”

Volgende week komt VVSB naar de Voscuyl. Mocht FC Oegstgeest verliezen dan dreigt alsnog de nacompetitie. ,,Ik ken hun trainer (Stefan Kraaijvanger) en ik weet dat hij met opgeheven hoofd VVSB wil verlaten. Zoals bekend stoppen zij er mee en eigenlijk spelen ze nergens om. Maar die gaan echt volle bak geven volgende week. Het is ook gewoon een goed team, getuige ook de ruime overwinning op Blauw Zwart. Die gaan zich richten op de nacompetitie. Ja, ook dat duel kan op de slotdag nog interessant worden. Die gaan we daar niet zomaar winnen. Maar eerst zullen we moeten afrekenen met VVSB in de wetenschap dat we behoorlijk wat basisspelers missen omdat Mario gaat trouwen volgende week. Dus dat wordt puzzelen en dat juist in zo’n belangrijke pot. We zullen er hoe dan ook moeten staan, want anders hebben we een probleem. Een probleem die er nooit had mogen komen.”

Bsisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, De Vries, K. Driessen, T. Lichtenbeld, Dijkstra, Nieuwenburg, Overvliet, J. Driessen, Manuputty, Den Hollander, Gianfiglio.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read