dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum brengt DoCoS nog meer in zwaar weer (plus fotoreportage)

Lugdunum brengt DoCoS nog meer in zwaar weer (plus fotoreportage)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum heeft zijn tweede overwinning behaald. Het versloeg DoCoS zaterdag in de Kikkerpolder met 2-0 door doelpunten van Ozan Isitir en Zakaria Bardaa diep in de tweede helft.

,,Twee cadeautjes’’, vond trainer Edwin Vurens van DoCoS. En hij had gelijk. Bij de eerste liet doelman Mark van Zonneveld, de stand-in van de geschorste Mitchel van Abswoude, een simpele vangbal van zijn borst stuiteren, waarna Isitir in de scrimmage de bal met zijn hoofd over de lijn duwde. In blessuretijd was Bardaa de doelman te vlug af. ,,Een cruciale, broodnodige overwinning’’, oordeelde Marco Harleman. De trainer van Lugdunum strompelde over het veld door een lelijke knieblessure. ,,Door deze zege haken we aan bij de middenmoot.’’

De opening van de Leidse burentwist was spectaculair te noemen. Binnen dertig seconden had Adam Drame de thuisclub op voorsprong kunnen zetten, maar voor een leeg doel knalde hij de bal op de lat. Drie minuten later verzuimde Martijn Guijt op anderhalve meter voor het doel de score voor de bezoekers te openen. Hij slaagde er in de bal hoog over te schieten. Het bleken later de hoogtepunten van een droevige wedstrijd die in de stromende regen de kou kleumende toeschouwers op de overdekte tribune nooit kon verwarmen.

Lugdunum – DoCoS wordt nooit (meer) een echte klassieker. De derby leeft nauwelijks bij beide clubs die ooit buren waren in de Kikkerpolder en zelfs een veld deelden. ,,Dit is gewoon een van de wedstrijden’’, zei Koos de Haas van Lugdunum voor de wedstrijd. ,,Niks speciaals. Dat geldt voor ons eigenlijk alleen tegen Sporting Leiden.’’

De Haas, topschutter bij Lugdunum, komt dit seizoen niet meer in actie. Hij staat op de wachtlijst voor een operatie aan de meniscus en moet daarna nogmaals een ingreep ondergaan aan de kruisband. Bijna hetzelfde geldt voor Sipan Khalid, zijn evenknie bij DoCoS.

Mede door hun absentie werd de Leidse burentwist een typische 0-0 wedstrijd. Totdat de nummer voorlaatst voor Sinterklaas ging spelen en twee cadeautjes gaf die door Lugdunum met volle overgave werden geaccepteerd. ,,Toch verdienden wij niet deze wedstrijd te verliezen’’, vond Vurens. ,,Wij voetbalden vrij aardig maar we kwamen niet voor de goal. Al hadden we nog uren doorgespeeld, we hadden nooit gescoord.’’

De oud-international wordt er bijkans gek van. ,,Al weken besteden wij op elke training ruim een half uur aan de bezetting voor het vijandelijke doel. In alle denkbare varianten. Maar er rust kennelijk een vloek op.’’ Met vier punten uit acht wedstrijden bivakkeert DoCoS in het hart van de gevarenzone. ,,Wij hebben de kwaliteit om ons veilig te spelen, daar ben ik van overtuigd. We doen onszelf elke wedstrijd te kort.’’

Lugdunum – DoCoS 2-0. 66. Isitir 1-0, 90+3. Bardaa 2-0.

Lugdunum: Verhoef, Dijkhuizen, Hiwat, Thong, Warmerdam, Isitir (75. Beij), Gumus, Drame, Van den Berg (21. Touballi), Bergwijn, Glody (46. Bardaa).

DoCoS: Van Zonneveld, Groen (46. Van Wieringen), Maaskant, Amine (72. Mittelmeijer), Voorthuijzen, Van Schie, Klein, Kaptein, De Ridder (82. Van Koppenhagen), Van Empel, Guijt.