zaterdag, juli 27, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumLugdunum doet weer positief van zich spreken, 1-4 winst bij AVV Alphen

Lugdunum doet weer positief van zich spreken, 1-4 winst bij AVV Alphen

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Het begin tegen AVV Alphen was moeizaam, maar met een toch al krappe selectie moesten we door o.a. blessures van Bryan Thong, Koos de Haas, Rick Arnoldus en Ozan Isitir missen. Met de hulp van veteraan Bilal Karasahin en Adam Drame uit de JO23-1 lukte het toch om met 4-1 uit te winnen van ze. Maar als ik eerlijk ben had het net zo makkelijk in de dubbele cijfers kunnen lopen als ik alle grote kansen zo heb geteld. Belangrijk was zeker het scoren van de 1-4 halverwege de tweede helft want wordt het 2-3 dan gaat ook Alphen er weer in geloven. En als ik zo lees wat andere hooggeplaatste ploegen aan punten heeft verloren, blijft het doodzonde dat we een mindere periode hebben gekend”, aldus Renaldo van den Berg, de helder analyserende middenvelder van Lugdunum.

Waar de thuisploeg Alphen dertiende stond met 9 uit 20 bivakkeerde Lugdunum op de zesde plek met 33 uit 20 in ieder geval boven de gevaarlijke plaats negen waar de nacompetitie het door niemand gewenste voetbaltoetje van dit voetbalseizoen zou worden. Thuis was er 5-1 van Alphen gewonnen en toch begon Lugdunum moeizaam aan deze wedstrijd op Sportpark De Bijlen. Van den Berg: ,,Met ons eigen doelpunt uit hun hoekschop in de eerste helft en één kansje voor AVV Alphen na rust heb ik al hun gevaarlijke momenten benoemd. Wij waren voortdurend de bovenliggende partij en hadden op basis van de kansen al met 1-3 voor moeten staan bij de rust, maar het bleef bij de gelijkmaker van Gary Person.”

Na rust waren het Drame en Karasahin die rap voor de 1-3 zorgden en topscorer Jayden Bergwijn gooide met zijn elfde treffer dit seizoen de wedstrijd definitief op slot, 1-4. ,,We hebben het goed uitgespeeld maar het had net zo goed 1-10 kunnen zijn. Komende zaterdag thuis tegen Stompwijk’92, waar we uit 1-3 wonnen, kan een leuke pot worden want met een twaalfde plek staan zij nog stevig in de gevarenzone. Wij staan nog steeds zesde, maar het had nog veel beter kunnen zijn want onze selectie herbergt echt zoveel kwaliteit. Maar het is niet anders, het is wat het is”, sprak Van den Berg met een glimlach.

AVV Alphen – LVV Lugdunum 1-4 (1-1). eigen doelpunt 1-0, Person 1-1, Drame 1-2, Karasahin 1-3, Bergwijn 1-4.