maandag, mei 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum is klaar, Koudekerk mag blijven hopen

Lugdunum is klaar, Koudekerk mag blijven hopen

-

Derde klasse A (zaterdag) – Koudekerk, vorig seizoen nog uitkomend in de vierde klasse, mag na de zege op Lugdunum blijven hopen op een nieuwe promotie. De thuisploeg speelde, na de rode kaart van verdediger Martijn de Boer, een uur lang in ondertal, maar desondanks bleven de punten aan de Gruttolaan (2-1). De formatie van Jarno Verweij staat op pole position voor het winnen van de derde periodetitel en heeft zelfs nog een kans(je), koploper Nieuwkoop komt nog op bezoek, op het hijsen van kampioensvlag. Voor de Leidenaren is het seizoen, met nog drie competitieronden op het programma, voorbij. Een periodetitel is voor de kikkers niet meer haalbaar en de afstand met de onderste ploegen is te groot om nog in degradatieproblemen te komen.

De thuisploeg speelde het eerste half uur onwennig en leek veel moeite te hebben met de speelwijze van de bezoekers. Lugdunum hanteerde vaak de lange bal richting de snelle Jayden Bergwijn, die de Koudekerk-defensie handenvol werk bezorgde. Nadat De Boer een kwartier voor rust, na twee keer geel, het veld moest verlaten, leken de bezoekers het tot dan lichte veldoverwicht in klinkende munt om te gaan zetten, maar niets bleek minder waar.

De thuisploeg toonde zich met tien man zeer strijdvaardig en na de 1-0 van Mitchell Bons, na goed voorbereidend werk van Olaf Bakker, leek het alsof niet Lugdunum maar Koudekerk een man meer op het veld had staan. De Leidenaren gingen plichtmatig op zoek naar de gelijkmaker en de verwachte stormloop van de groenhemden bleef uit. Nadat Mike van Velzen alert was na een misverstand in de Leidse defensie en de 2-0 op het scorebord had gezet, leek de wedstrijd gespeeld, maar Bergwijn bracht met zijn aansluitingstreffer de spanning toch weer terug.

De thuisploeg raakte in de laatste gedeelte van de wedstrijd zichtbaar vermoeid en snakte naar het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Mitchell Prins. Glody Muanda was kort voor tijd dichtbij de gelijkmaker, maar Dorrepaal liet de Koudekerkse aanhang opgelucht adem halen (2-1).

Lugdunum-trainer Marco Harleman was kort na afloop van de wedstrijd zichtbaar aangeslagen. De Leidenaren waren vlak voor de winterstop nog even koploper, maar in de tweede competitiehelft zakte de Kikkerpolder-formatie ver terug. Harleman:,,Ik baal hier ontzettend van. We eindigen nu onder ploegen die minder kwaliteit hebben en dat mogen we onszelf aanrekenen. Ik denk dat het bij ons ook een mentaal probleem is. Als spelers tijdens de wedstrijd een pijntje voelen, wordt er al snel om een wissel gevraagd. Met zo’n houding kun je niet bovenin meedraaien. Tim de Cler is 44 jaar en speelt altijd met pijn en die instelling mis ik bij sommige spelers’’, aldus de zwaar teleurgestelde Leidenaar.

In het Koudekerk-kamp was er, uiteraard, wel volop vrolijkheid. Door de overwinning op Lugdunum blijven de Koudekerkers op koers voor het winnen van de derde periodetitel. Koudekerk-trainer Jarno Verweij keek met voldoening terug op de prestatie van zijn ploeg:,, In de eerste helft waren we nog te slordig in balbezit, maar na rust hebben we het uitstekend gedaan. Nadat we met tien man kwamen te staan hebben we veel energie in de wedstrijd gestoken en daar zijn we voor beloond. Het was echt een teamoverwinning en deze zege geeft veel vertrouwen voor het slot van de competitie’’, aldus Verweij tot besluit.

Koudekerk – Lugdunum 2-1 (0-0)  52. Bons 1-0, 61. Van Velzen  2-0, 76. Bergwijn 2-1.

Basisopstelling Koudekerk:Dorrepaal, F. Roosenbrand, De Boer, De Schepper, Schmand, De Groot, Cetinkaya, Van Velzen, Van Aalst, Bons, Van der Zwet.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Muanda, Thong, Person, Van den Berg, Isitir, Bergwijn, Drame, De Cler, Arnoldus, Atif.

Foto’s: met dank aan Koudekerk (later meer!!!)

Must Read