donderdag, mei 30, 2024
HomeDerde klasseASCMissies niet volbracht in Benthuizen (plus podcasts)

Missies niet volbracht in Benthuizen (plus podcasts)

-

Derde klasse A (zaterdag)- In het inhaalduel tussen BSC’68 en ASC hadden beide ploegen een belang. De thuisploeg kon bij winst de tweede plaats veroveren en ASC was er bij gebaat om met twee treffers verschil te winnen om zo de eerste periodetitel voor zich op te eisen. Beide ploegen worstelden zich 77 minuten (+) door de wedstrijd heen om te finishen bij 1-1. Zo slaagde de missie niet voor zowel BSC als ASC. De puntenverdeling was wel terecht te noemen, want het duel verdiende eigenlijk geen winnaar.

Eerder was deze confrontatie al na dertien minuten stil gelegd. De arbiter van dienst werd onwel en er kon die middag niet door gevoetbald worden. Op het knusse sportpark, waar de muziekboxen hun werk deden wanneer de bal niet rolde, werd er zodoende afgetrapt in de dertiende minuut. Tot aan de rust gebeurde er vrijwel niets. Beide ploegen hadden veel last van het hobbelige veld en tot fatsoenlijk combinaties kwam het amper of niet. Zelfs de speldenprikken mochten geen naam hebben.

Na de rust leefde het duel wel enigszins op, maar het niveau bleef over en weer niet om over naar huis te schrijven. Er ging heel veel fout en het bleef veelal bij noeste arbeid. De wedstrijd had overduidelijk een doelpunt nodig en die viel vijf minuten na de pauze zo ongeveer uit de lucht. Winne Meijer plantte een vrije trap in de zestien waarbij de gastheer het ronde projectiel niet weg kreeg. Spits Alex Illiopoulos had weinig ruimte nodig om af te drukken. ASC was dus opeens onderweg om de missie te voltooien, maar vanaf dat moment probeerde BSC’68, dat het verdienstelijk doet als nieuwkomer, meer druk uit te oefenen.

Daar stond tegenover dat Stefan Kraaijvanger met het inbrengen van Lars Valckx meer snelheid in de ploeg bracht en zo kon ASC er af en toe gevaarlijk uit komen. Halverwege de tweede helft zag de leidsman een zware overtreding over het hoofd. Wellicht wel geconstateerd, maar de straf bleef onterecht uit. Jelle Verhoef zorgde er in elk geval voor dat Timme van Rooyen niet verder kon en in die situatie kwam de ploeg van Abdullah Sari goed weg.

Een kwartiertje voor tijd kwam ASC heel dichtbij een tweede succes. Valckx bekroonde zijn goede invalbeurt bijna met een doelpunt, maar de paal stond danig in de weg. Amper twee minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Lody Dijkhuizen nam die treffer voor zijn rekening. In de slotfase bleef het wel spannend, maar de amusementswaarde bleef steken op een ruime onvoldoende. Voor de moeite haalden de ploegen zo een punt op en die beloning mocht rijkelijk worden genoemd. BSC’68 neemt nu de derde plaats in, terwijl ASC als achtste de winterstop in gaat. De verschillen zijn nog altijd erg klein en dus kan worden gesteld dat het ook in deze klasse nog alle kanten op kan. De eerste periodetitel is nu in elk geval wel vergeven en kwam door dit gelijke spel uit bij Soccer Boys.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Van der Boog, Van Zandwijk, Jansen, Van Bergen, Goebel, Schouten, Bierhuizen, Van Rooyen, Iliopoulos, Meijer.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read