vrijdag, mei 24, 2024
HomeZaterdagDerde klassePersoonlijke fouten doen Voorschoten'97 (zo) de das om

Persoonlijke fouten doen Voorschoten’97 (zo) de das om

-

Derde klasse (zondag)- Voorschoten’97 kon niet stunten tegen het hoog geklasseerde Ouderkerk. Op sportpark Adegeest stond na ongeveer tien minuten de eindstand al op het scorebord: 0-2. De Thuisploeg richtte zich knap op na een slechte start, maar kreeg het niet voor elkaar om nog een resultaat te boeken. Voorschoten’97 staat nog altijd ver boven de degradatiestreep, maar zal in de resterende potten wel enkele plaatsen moeten gaan stijgen om de nacompetitie te kunnen ontlopen.

Trainer Denis Luhulima: ,,Ik heb genoten van mijn ploeg. Althans, van het tweede deel van de eerste helft en de tweede helft. We hebben ook zeker onze kansen gehad, maar helaas konden we niet raken prikken. De beginfase heeft ons op gebroken. In die fase ontbrak de scherpte en wellicht een stukje ervaring en via twee persoonlijke fouten stonden we al snel met 0-2 achter. Het was niet in balans en dus besloot ik in te grijpen met een wissel en dat pakte prima uit. Rob van de Berg, normaliter speler van het tweede, viel in en hij deed het uitstekend. We kwamen beter in ons spel en Ouderkerk kon eigenlijk na die twee goals geen gevaar meer stichten.”

Vervolgend: ,,Na de rust hebben we volle bak druk gezet en haalden we een prima niveau. Dit deel was wellicht het beste van wat we dit seizoen hebben laten zien tot nu toe. Kansen kwamen er via Bryan Hilders, Ferenc Merczel en Nicolai Nikolic. Het geluk ontbrak helaas om de aansluitingstreffer te maken. Valt die wel dan had er zeker meer ingezeten. Ouderkerk is echt wel een aardige ploeg, maar we hebben ze in een wurggreep kunnen houden. Dit smaakt absoluut naar meer. Ik voel al weken dat we dicht bij een resultaat zijn en dat gaat er van komen. We gaan er alles aan doen om erin te blijven. Tot nu toe speelde op een zeker moment het jongst ingezette team en dat beviel mij uitstekend. De ploeg heeft er alles aan gedaan en daar begint het mee.”

De nummer drie van de ranglijst eindigde het duel met tien man vanwege twee gele kaarten voor een speler van de bezoekers, maar ook in het laatste kwartier kon Voorschoten’97 daar niet van profiteren. Volgende week reist de ploeg van Luhulima af naar Aalsmeer om daar te spelen tegen de FC.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van der Born, Mulder, Van der Salm, Nieuwenhuijsen, Hogewoning, Oerlemans, Beelen, Nikolic, Hilders, Merczel.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read