zaterdag, juli 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseROAC tevreden met punt bij sterke laagvlieger

ROAC tevreden met punt bij sterke laagvlieger

-

Derde klasse C (zondag) –  Middenmotor ROAC vertrok afgelopen zondag naar Nieuw- Vennep, waar het laag geklasseerde DIOS de tegenstander was. Op papier een ogenschijnlijk te nemen horde voor de paarshemden, de gastheren verloren zeven van de acht eerder gespeelde competitiewedstrijden, maar zoals zo vaak is de praktijk een stuk weerbarstiger. DIOS toonde tegen ROAC aan over een alleraardigst ploegje te beschikken, waar de Rippers haar handen vol aan hadden. De thuisploeg was met name in de eerste helft de sterkere partij, maar DIOS verzuimde om het veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Nadat ROAC uit één van de schaarse aanvallen via een treffer van Yoek Bentvelzen op voorsprong was gekomen, duurde het tot een kwartier voor tijd voordat DIOS de verdiende eindstand op het scorebord zette (1-1).

ROAC-middenvelder Sam van der Geest blikte terug op de wedstrijd: ,,We wisten natuurlijk vooraf dat DIOS bijna al haar wedstrijden had verloren, maar van onze kant was er beslist geen sprake van onderschatting. Onze trainer had ons geïnformeerd dat ze een leuk ploegje hadden en dat ze beter zijn dan de ranglijst doet vermoeden. Dat bleek vooral in de eerste helft, toen het ons niet lukte om onder hun druk uit te komen. We maakten uit het niets de 0-1 en dat bleef het ook tot aan de rust. De tweede helft was het vooral tegenhouden voor ons, zij raakten nog een keer de lat, en we probeerden om de voorsprong vast te houden. Dat leek lange tijd ook te gaan lukken, totdat we een kwartier voor tijd een dubieuze strafschop tegen kregen. Wessel van der Poel kreeg binnen het zestienmetergebied de bal op zijn borst, maar de scheidsrechter constateerde, als enige op het veld, dat de bal zijn arm had geraakt. In het laatste kwartier wilden beide teams nog vol voor de winst gaan, wat leidde tot een soort flipperkastvoetbal met kansen voor beide doelen. Het bleef echter bij 1-1, een stand waar ik wel vrede mee kan hebben. Eerlijk gezegd had DIOS vandaag het betere van het spel, dus wat dat betreft is een punt prima’’, aldus Van der Geest tot besluit.

DIOS – ROAC  1-1 (0-1)  26. Bentvelzen 0-1, 75. DIOS 1-1.

Basisopstelling ROAC: T. van der Geest, Van der Meer, Boere, Van der Poel, Van As, Koek, S. van der Geest, Van Seggelen, Van Benten, Bentvelzen, Hoogenboom.