vrijdag, mei 24, 2024
HomeDerde klasseROAC (zo)Brilstand op het Hertogspark (plus nababbel)

Brilstand op het Hertogspark (plus nababbel)

-

Tweede klasse (zaterdag)- Na een reeks van zes nederlagen wist ROAC die negatieve spiraal te doorbreken. Tegen het lager geklasseerde KDO werd een doelpuntloos gelijkspel overeengekomen. Op basis van het spelbeeld van de tweede helft had ROAC misschien meer verdiend maar het had ook zomaar verkeerd af kunnen lopen. Het was alweer het vijfde doelpuntloze duel van deze competitie voor de paarswitten.

In een voetballend gezien matige eerst helft van beide kanten ging er niet veel goed. Simpele ballen die in de voeten gespeeld hadden moeten worden, kwamen niet aan of verdwenen over de zijlijn. Het leveren van strijd kon beide ploegen uit de onderste helft van de ranglijst overigens niet ontzegd worden. Die was prima in orde. De ploeg uit De Kwakel was in de eerste helft misschien iets de bovenliggende partijen maar kansen aan beide kanten waren schaars.

Aan de Ripse kant was er een schot over van Thijs van Seggelen en een kopbal van Freek Heemskerk noemenswaardig en aan de kant van Kracht Door Oefening een kansje van Van Rijn en een bal voorlangs van Kleijn waarbij Timo Kas net te kort kwam het vermelden waard. Opvallend was de rol van aanvoerder en verdediger Freek Heemskerk. Wordt hij meestal tegen het einde van de wedstrijd naar het front gestuurd, stond hij nu vanaf begin af aan voorin geposteerd.

In de rust pleegde trainer Bart Jansen een wissel. Steef Wortman kwam in de ploeg voor Djimmy Wagter. Binnen de minuut in de tweede helft kon deze wissel haast een gouden genoemd worden. De kopbal van Wortman was fraai, maar helaas voor iedereen die ROAC een warm hart toedraagt eindigde de bal op de paal. Het was ook de opmaat voor een tweede helft waarin ROAC het heft meer in handen kreeg en de bovenliggende partij werd. Bart Hogenboom was kort daarna bijna trefzeker. Na een van de vele scrimmages voor het doel van KDO werd zijn inzet ternauwernood door doelman Peter Onderwater naast gewerkt.

De onderlinge stand qua ballen op de paal zou ook gelijk eindigen. Een schot van net buiten de zestien van KDO’er Niels Ruhe eindigde op de paal al zat Van der Poel wel goed in de juiste hoek.

Een kwartier voor tijd was er een fraaie aanval over veel schuiven van ROAC die stroopte in de verdediging van KDO. De weggewerkte bal werd opgepikt door Jim van der Meer die de bal inleverde bij Wortman. Zijn vlammende schot vloog maar net over het doel. Richting het einde kwam KDO ook wat beter in het spel met wat mogelijkheden. Een kopbal via een snoekduik van Hoving werd door Van der Poel gepareerd.

Zo kroop de wedstrijd richting het einde en ondanks de pogingen van ROAC lukte het ze niet om een bres in de goed geposteerde verdediging te slaan. In de slotseconden had het plotseling ook de kant van KDO op kunnen gaan. Een schot van Timo Kas werd door Dammes van der Poel (volgend jaar gaat hij zijn geluk beproeven bij FC Rijnvogels) uit de bovenhoek tot corner verwerkt. De klok stond op dat moment al even op 90 en deze hoekschop mocht door de kaartloos leidende arbiter Aartsen niet meer genomen worden en zo eindigde deze wedstrijd dus zoals het begon.

Komende zaterdag(!) speelt ROAC de belangrijke uitwedstrijd tegen DSOV. Een wedstrijd waar winst eigenlijk een must is om verder op de ranglijst te stijgen en afstand te kunnen nemen van de onderste regionen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel, Van der Meer, Van Benten, Boere, Koek, Heemskerk (81. Dave van der Poel), Van der Geest (81. Strijk), Van Seggelen, Hogenboom (87. Van Klink), Van As (81. De Jong), Wagter (46. Wortman).

Beluister hier nog interviews van Theo Leliveld met Freek Heemskerk en Bart Jansen:

 

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read