zaterdag, juli 27, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumSlotfase zorgt voor zure nasmaak bij Lugdunum

Slotfase zorgt voor zure nasmaak bij Lugdunum

-

Derde klasse A (zaterdag)- De eerste competitiewedstrijd van Lugdunum werd er niet één voor in de boeken. Toch kwam de ploeg uit Leiden in de tweede helft op voorsprong, maar die was helaas voor groen en wit van korte duur. Al snel maakte tegenstander ESTO de gelijkmaker. Lugdunum leek op koers voor een punt, tot het turbulente einde roet in het eten gooide. Na twee rode kaarten, met nog vijf minuten op de klok, kwam ESTO uiteindelijk toch nog langszij en verloor Lugdunum met 2-1 in Bodegraven.

Het begin van de eerste helft was voornamelijk voor tegenstander ESTO. ,,Zij hadden meer balbezit en waren de bovenliggende partij”, aldus trainer Marco Harleman. ,,Halverwege de eerste helft werd het steeds meer een wedstrijd. Wij creëerden kansen uit standaardsituaties, maar door slordigheden scoorden we niet. Rust 0-0.”

ESTO begon ook in de tweede helft weer sterk, maar na een goede tactische bespreking in de rust bij de bezoekers kregen zij geen echte kansen meer. ,,Wij stonden goed en kregen halverwege de tweede helft zelfs meer grip op de wedstrijd. Zo scoorde Glody Muanda twintig minuten voor tijd de 0-1”, vertelt Harleman. ,,Direct de aanval daarop maakte ESTO de gelijkmaker. Het laatste kwartier van de wedstrijd was voornamelijk tegenhouden om dat punt mee naar huis te nemen, maar dat liep anders. Vijf minuten voor tijd kregen wij ineens twee rode kaarten. Renaldo van den Berg en Ozan Isitir konden vroegtijdig gaan douchen door twee ‘gewone’ duels waar de scheidsrechter iets anders in zag. Daarentegen vloog een speler van ons tegen de boarding, waarna hij met een knieblessure naar het ziekenhuis moest. Dit wuifde de scheidrechter weg. Met negen man en nog vijf minuten op de klok, scoorde ESTO in de blessuretijd de 2-1.”

,,We voelen ons bestolen in de laatste tien minuten door die twee belachelijke kaarten. En dat niet alleen, we zijn drie spelers kwijt door een blessure en twee schorsingen. Een enorme domper”, besluit Harleman. Volgende week gaat Lugdunum thuis tegen Altior op jacht naar de eerste driepunter.

ESTO – Lugdunum 2-1 (0-0).

Basisopstelling Lugdunum: Verhoef, Hiwat, Warmerdam, Muanda, Person, Isitir, Van den Berg, Bergwijn, Gumus, Daramy, Bardaa.