zondag, mei 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseStompwijk ’92 kraakt FC Oegstgeest, hoofdrol voor Nick Ammerlaan

Stompwijk ’92 kraakt FC Oegstgeest, hoofdrol voor Nick Ammerlaan

-

Derde klasse A (zaterdag)- Op sportpark De Voscuyl in Oegstgeest ontving de plaatselijke FC Stompwijk ’92. Door onder andere drie doelpunten van een op dreef geraakte Nick Ammerlaan schoven de bezoekers de ploeg van Thymen Kruider met een 1-4 winstpartij aan de kant.

De gastheren begonnen goed met een lengtepas door de lucht op Mario Gianfiglio maar zijn opmars werd gestuit. Vrijwel direct daarop volgde de 0-1 door Ammerlaan. Verdediger Jari de Vries van de thuisclub liet de bal te makkelijk van zijn voet kaatsen en de rappe Lorenzo Korte aarzelde niet en stoomde op. Zijn assist bereikte Ammerlaan die zijn eerste goal van de wedstrijd maakte. Stompwijker Korte: ,,Om degradatie te voorkomen gaan wij vol voor de nacompetitie en daar is iedereen zich van bewust. Dat was vandaag ook wel te zien, denk ik.”

En inderdaad, de bezoekers waren de dominante partij in de eerste helft met een slap FC Oegstgeest als speelbal. Jordy Manuputty, de jaren hiervoor speler van Van Nispen, had geen moeite om dit te beamen: ,,De gemaakte afspraken werden voor rust niet nagekomen. En dan vooral wat het dichtlopen van de ruimtes betreft. Stompwijk maakte daar heel goed gebruik van.”

Waar het bij de gastheren allemaal net niet lukte, liep het bij de Stompwijkers op rolletjes. Rond het half uur spelen volgde er echt een parel van een aanval door de bezoekers. Daniel Knijff bereikte met een pass over de hele Korte op rechts die weer eens voorgaf. Joeri van der Salm drukte met de buitenkant van zijn voet (al hangende in de lucht) af, maar Oegstgeest doelman Gijs Jansen strekte zich en tikte de bal net over. De 0-2 bleef echter niet uit en een paar minuten later kwam diezelfde Jansen te ver uit zijn doel waardoor Korte van afstand de voorsprong verdubbelde. Drie minuten daarna lobde Ammerlaan de 0-3 erin. Tot aan de rust gaven de Stompwijkers helemaal niets meer cadeau en kon FC Oegstgeest geen vuist meer maken.

De tweede helft was zeker van de kant van de thuisploeg aangenaam en de FC leek zin te hebben in een stunt om terug te keren in de tweestrijd. Al vrij snel na rust kwam Manuputty op tot aan de achterlijn maar niemand reageerde alert op zijn assist. ,,We moesten wel komen en volle bak geven”, analyseerde Manuputty. ,,Met invaller Mika Gottenbos erbij in de punt hadden we ook meer dreiging. Mika is pas na de winterstop bij ons aangesloten  en we kunnen hem goed gebruiken.”

Met een zeer subtiele actie op links liet Gottenbos zien wat zijn teamgenoot bedoelde. Knap haalde hij de bal terug door de benen van een Stompwijkse verdediger en kreeg daardoor ruimte om voor te geven. Alleen het schot van de inlopende Sjoerd Winkelman belandde in het zijnet. Het begon ergens op te lijken bij FC Oegstgeest. Aan de kant van de bezoekers was het vuur wel uitgedoofd en lukte er niet veel meer. De gastheren bleven druk zetten en de stunt hing even in de lucht. Een kwartier voor tijd viel echter pas de 1-3. Weer haalde Manuputty de achterlijn om voor te geven en invaller Daniel van Vliet ramde de bal erin. De hoop bleef en dat moet de ploeg van Thymen Kruider toegedicht worden. Niets leek nog onmogelijk.

Plaaggeest Ammerlaan ontnam iedereen op de Voscuyl uiteindelijk elke illusie. Professioneel en koelbloedig kapte hij vijf minuten voor tijd naar binnen en haalde snoeihard uit in de verre bovenhoek. Jansen was kansloos en de kraker van de week was gespeeld.

Korte: ,,Door een tactische zet van onze trainer (Erik van Manen) draaien we beter sinds de winterstop. Voor de kerst speelden we 4-3-3 en na de jaarwisseling in een 4-4-2 systeem, wat duidelijk punten heeft opgeleverd. Voor mij persoonlijk betekent dat een vrije rol waar ik me erg prettig bij voel.”

,,Wij wilden vandaag de aansluiting met de top houden en dat is niet gelukt. Door een betere tweede helft van ons kunnen we gelukkig nog enigszins met zelfvertrouwen naar de volgende wedstrijd toe leven. Voor rust hebben we de wedstrijd volledig weggegeven en dat bleek onherstelbaar”, sloot Manuputty teleurgesteld af.

FC Oegstgeest – Stompwijk ’92 1-4 (0-3). 7. Ammerlaan 0-1 33. Korte 0-2, 35. Ammerlaan 0-3, 75. Van Vliet 1-3,  85. Ammerlaan 1-4.

Opstelling FC Oegstgeest: Jansen, Lichtenbeld (58.Van Vliet), Winkelman, Bakker (46. Gottenbos), De Vries (46. Joey Driessen), Manuputty, Gianfiglio, Brom, Den Hollander, Elkerbout, Overvliet.

Opstelling Stompwijk ’92: Van Leeuwen, Kemna, Van Santen, De Haan, Knijff, Ammerlaan, Korte (75. Van Boggelen), Van Veen, Van der Salm (71. Paulussen), Bregman (30. Van Bemmelen), Janson.

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read