donderdag, juni 13, 2024
HomeDerde klassesv AarlanderveenLanggekoesterde wens in vervulling: voetbalveld Aarlanderveen wordt kunstgras

Langgekoesterde wens in vervulling: voetbalveld Aarlanderveen wordt kunstgras

-

De kwaliteit van het wedstrijdveld bij SV Aarlanderveen laat te wensen over. Daarom wil de gemeente een kunstgrasveld voor de voetbalvereniging financieren.

De gemeenteraad moet daar nog over beslissen, maar het college van burgemeester en wethouders is het erover eens. ‘De club bestaat al 55 jaar en we hebben nog een natuurgrasveld’, vertelt voorzitter Leo de Jong. In tegenstelling tot veel andere verenigingen heeft Aarlanderveen geen kunstgrasveld van een ‘normale wedstrijdgrootte’.

‘In de natte periodes is het veld slecht bespeelbaar en kunnen we maar één wedstrijd door laten gaan. Dat is balen, want de jongens willen allemaal sporten. Nu de boel opgedroogd is, moeten we de wedstrijden in de avonden inhalen.’ De afgelopen jaren zijn veel voorzieningen getroffen om het water kwijt te raken. De Jong: ‘Maar de kwaliteit van het veld wordt zo zacht, dat de jongens met hun voeten in het gras wegzakken. Dat is niet verantwoord meer, blessures liggen op de loer.’

Ruim zes ton

Met de komst van het kunstgrasveld gaat een investering van 674.000 euro gemoeid. De voorzitter hoopt dat het nieuwe veld er in september ligt. Dan beginnen de voetbalcompetities. De vereniging zelf investeert door middel van de inzet van vrijwilligers en mankracht om de verandering te realiseren.

De beruchte rubberen korrels worden bij het nieuwe veld niet gebruikt. In plaats daarvan wordt een mengsel van kurk, eik en maïs ingezet.

Bron: mediapartner Studio Alphen

Must Read