zondag, mei 26, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse A (speeldag 8), zaterdag 18 november

Voorbeschouwing derde klasse A (speeldag 8), zaterdag 18 november

-

BSC’68 – ASC

Voor ASC viel er afgelopen zaterdag, na drie gelijke spelen op rij, weer een winstpartij te noteren. De ‘Good Old’ rekende af met RVC’33 (3-1) en klom door deze overwinning naar de derde plaats van de ranglijst. De rood-zwarten, als enige club in deze klasse na zeven speelronden zonder nederlaag, hebben nog volop kans op het winnen van de eerste periodetitel, maar daartoe is wel de hulp van de concurrentie benodigd. Nieuwkomer BSC’68 doet het tot nu toe dit seizoen overigens alleraardigst. De promovendus verloor weliswaar haar laatste wedstrijd met 3-1 van Koudekerk, maar staat in puntenaantal gelijk met ASC. Het doelsaldo van de rood-zwarten (+8)  is trouwens wel aanzienlijk beter dan het doelpuntenverschil van BSC’68 (+1).

Soccer Boys – Aarlanderveen

Aarlanderveen kende een lastige competitiestart, de eerste twee wedstrijden werden verloren, maar de formatie van Sander van Dijk herpakte zich daarna knap. Uit de daaropvolgende vijf wedstrijden werden elf punten behaald en inmiddels is de formatie terug te vinden in de subtop van de ranglijst. De Trots van de Polder hoopt haar goede reeks bij Soccer Boys voort te zetten en dit treffen kan weleens een hele interessante ontmoeting gaan worden. De Bleiswijkers zijn, met zestien punten uit zeven wedstrijden, de fiere lijstaanvoerder van de derde klasse A en zijn bij winst op Aarlanderveen eigenaar van de eerste periodetitel. De oranjehemden bevestigden afgelopen zaterdag in Leiden haar goede vorm, DoCoS werd met ruime cijfers opzij gezet (1-5).

ESTO – Zwammerdam

Zwammerdam, na een afwezigheid van enkele jaren dit seizoen weer terug in de derde klasse, won afgelopen zaterdag met 1-0 van Lugdunum en staat na dit resultaat, met negen punten uit zeven wedstrijden, op de negende plaats van de ranglijst. Komende zaterdag vertrekt Damme naar Bodegraven, waar streekgenoot ESTO de tegenstander is. ESTO degradeerde vorig seizoen op wel heel sneue wijze uit de tweede klasse. De Bodegravers hadden aan 37 punten uit 26 wedstrijden, en een positief doelsaldo, uiteindelijk niet voldoende voor lijfsbehoud. ESTO lijkt deze voetbalkater, getuige de huidige tweede plaats op de ranglijst, inmiddels aardig verwerkt te hebben. Afgelopen zaterdag won ESTO de uitbeurt bij RKDES met 2-3.

Zevenhoven – Koudekerk

Zevenhoven, vorig kampioen seizoen van de vierde klasse A, lijkt vooralsnog moeite te hebben om het derde klasse-niveau aan te tikken. In tegenstelling tot de prestaties van nieuwkomer BSC’68, dat de vorige voetbaljaargang achter Zevenhoven op de ranglijst eindigde, wil het nog niet lukken bij de geel-roden. Zevenhoven haalde uit de eerste zeven wedstrijden nog geen enkel competitiepunt, dus wordt het de hoogste tijd voor een succes(je) voor de hekkensluiter. Dat zou dan moeten gebeuren tegen Koudekerk, dat overigens steeds beter begint te draaien. De formatie van scheidend trainer Jarno Verweij behaalde uit de laatste vijf wedstrijden elf punten en bevindt zich na zeven speelronden in de brede middenmoot van de derde klasse A. De blauwsokken wonnen uit tot nu toe tweemaal, enkel op bezoek bij ASC werd verloren.

RVC’33 – TAVV

TAVV hield aan het eerste competitietreffen ooit tegen buurman Altior, een ontmoeting waar in Ter Aar en Langeraar lang naar werd uitgekeken, geen zege over (het duel eindigde in 1-1), maar na afloop voelde een ieder in de gezellige TAVV-kantine zich toch een winnaar. TAVV behaalde uit de eerste drie wedstrijden de volle buit, maar de daarop volgende vier wedstrijden leverden slechts twee punten op. Na zeven speelronden staan de blauw-witten op plek zeven met elf punten, vier punten meer dan komende tegenstander RVC’33. De Reeuwijkers degradeerden vorig seizoen, net als TAVV, uit de tweede klasse, dus beide teams zijn geen onbekenden van elkaar. Het laatste treffen tussen RVC’33 en TAVV eindigde in een 4-2 overwinning voor RVC’33.

Overige wedstrijden in deze klasse: Lugdunum – DoCoS (zei elders de Krakerrr van de Week), Altior – RKDES.

 

Must Read