maandag, mei 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A (speeldag 9), zaterdag 25 november

Voorbeschouwing derde klasse A (speeldag 9), zaterdag 25 november

-

DoCoS – ESTO

Kan DoCoS zich herstellen van de nederlaag in de Leidse stadsderby tegen Lugdunum? Dan moeten de mannen van trainer Edwin Vurens het toch echt anders gaan aanpakken. Na de nederlaag afgelopen weekend tegen de kikkers is het echt zaak om punten te gaan pakken om de aansluiting te pakken richting de lage middenmoot. De Leidenaren bevinden zich op een voorlaatste positie op de ranglijst, iets wat voorafgaand aan het seizoen absoluut niet werd verwacht. De withemden moeten op het eigen Morskwartier in ieder geval scherper voor de dag komen dan afgelopen zaterdag. ,,Twee cadeautjes’’, vond trainer Edwin Vurens van DoCoS over de doelpunten die Lugdunum scoorde. Dat zal in ieder geval beter moeten. Met het Bodegravense ESTO als tegenstander kunnen de Leidenaren in ieder geval de borst nat maken.

SV Aarlanderveen – Lugdunum

Lugdunum zal het goede gevoel van de winst uit de stadsderby tegen DoCoS mee willen nemen naar Aarlanderveen. ,,Een cruciale, broodnodige overwinning waardoor we aanhaken bij de middenmoot’’, aldus trainer Marco Harleman na afloop van de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag. Lukt het de Leidenaren deze overwinning een goed vervolg te geven en definitief de weg omhoog te vinden? Dan zal het wel moeten afrekenen met ‘runner-up’ en nummer twee op de ranglijst, Aarlanderveen.

Dit zal geen gemakkelijke opgave worden. Aarlanderveen stapte afgelopen week als winnaar van het veld in de topper tegen koploper Soccer Boys en is na een valste start met twee nederlagen bezig aan een uitstekende serie. ,,Met maar één schot op het doel van Soccer Boys toch de drie punten binnen en die tellen, onze tomeloze inzet getoond om dit eindresultaat te kunnen bereiken. En hoe dat is gebeurd, die zege, dat vergeten de mensen toch weer snel”, concludeerde de Aarlanderveen-aanvaller Stefan den Horder na afloop. Daarmee laat Aarlanderveen een stugge ploeg te zijn die lastig is te verslaan. Vorig seizoen werd het 2-1 in de polder.

TAVV – ASC

In Ter Aar staat op sportpark Aardam West de wedstrijd tussen nog twee clubs uit de Leidse regio op het programma. TAVV neemt het op het eigen sportpark op tegen ASC. Het wordt een wedstrijd tussen twee ploegen in de middenmoot, hoewel ASC bij een gewonnen inhaalwedstrijd plots bovenaan zou kunnen staan. Na een prima start van de competitie vallen de resultaten van de blauwwitten de laatste weken ietwat tegen. In de laatste vier wedstrijden wist de ploeg van trainer Ludo Pistorius slechts twee punten te behalen en daarmee is TAVV afgezakt naar een negende plek op de ranglijst. Tegenstander ASC uit Oegstgeest staat op een zesde plek met twee punten voorsprong op de ploeg uit Ter Aar.

Ben je liefhebber van de toto? Dan is het meest safe om voor een gelijkspel te gaan. Het ASC van trainer Stefan Kraaijvanger heeft namelijk een patent op gelijke spelen. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gelijkgespeeld, de laatste wedstrijd tegen RVC ’33 eindigde afwijkend daarvan in een winstpartij (3-1). Na deze wedstrijd blikte Kraaijvanger vooruit op de komende speelronden. ,,We spelen nog een reeks boeiende duels de komende weken en gaan ons meten met de krachten van andere ploegen.” Lukt het de Oegstgeesters om de ongeslagen status vast te houden en zich echt te kunnen gaan meten met de topploegen? Of kan TAVV niet alleen de serie van ASC maar ook hun eigen tegenvallende serie doorbreken? Zaterdag na kwart over vier weten we meer.

Koudekerk – Soccer Boys
Een krakerrr in de derde klasse A. De wedstrijd tussen nummer vier Koudekerk en koploper Soccer Boys. Bij winst kunnen de mannen uit Koudekerk over de koploper heen gaan, bij verlies is het voorlopig even afhaken. Koudekerk wacht een lastige opgave op het eigen sportpark Gruttolaan. Koploper Soccer Boys komt op bezoek en zal uit zijn op revanche na de nederlaag afgelopen zaterdag tegen Aarlanderveen. Op voorhand wordt dit een pittige opgave voor de mannen van trainer Jarno Verweij. Koudekerk kan terugkijken op een zwaarbevochten overwinning onder zware omstandigheden tegen Zevenhoven. Een overwinning die hard nodig was om de aansluiting met de top te houden. Lukt het Koudekerk om een hoog spelniveau te halen en de vechtlust van afgelopen week ook weer op de mat te leggen? Dan kan het weleens een hele mooie middag worden voor de mannen van trainer Verweij.

Zwammerdam – Altior

Zwammerdam is bezig aan een mooie reeks in de derde klasse A. Na een qua resultaten teleurstellende competitiestart wonnen de mannen van trainer Erwin van der Zee drie van de vier laatste duels. Alleen koploper Soccer Boys kon Zwammerdam met een minimale marge en de grootst mogelijke moeite verslaan (2-1). Op papier is tegenstander Altior, dat op de twaalfde plaats staat met slechts zeven punten, de ideale tegenstander om deze lijn door te zetten. De ploeg uit Langeraar moet het vooral hebben van gelijke spelen, maakt weinig doelpunten maar geeft ook weinig weg. Lukt het Damme om op het eigen sportpark Zwammerdam de volle winst te pakken, dan kan het zomaar eens een mooie sprong maken op de ranglijst.

Overige wedstrijden in deze poule: RKDES – RVC ‘33, Zevenhoven – BSC ‘68

Must Read