donderdag, mei 30, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 16 december

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 16 december

-

RVC’33- TAVV

Voor veel clubs ging de vakantie vorige week al in na speeldag 11. Zo niet voor RVC’33 en TAVV. Zij zagen hun eerder geplande duel afgelast worden en moeten nu dus alsnog opdraven. We spreken hier over een ontmoeting tussen de huidige nummer elf en zes. Nu is geen enkel duel in deze fase ontbloot van belangen, maar beide ploegen zullen heel graag goed willen afsluiten. RVC’33 omdat het na vier verloren wedstrijden op rij vorige week weer eens won, in Leiden met 1-2 van DoCoS, en die zege smaakt naar meer om onderin meer ruimte te krijgen. TAVV heeft echter mogelijkheden om te klimmen naar plek drie of zelfs de gedeelde tweede plaats. De thuisploeg staat er tot dusverre niet om bekend om het net veelvuldig te laten bollen en de formatie van Ludo Pistorius wil ook graag een clean sheet mee nemen naar Ter Aar. Vorige week werd er knap gewonnen van RKDES en dat nog wel in Kudelstaart.

BSC’68- ASC

Beide ploegen troffen elkaar al eerder, maar werden na een kwartier de kleedkamers weer ingestuurd omdat de scheidsrechter van dienst onwel was geworden. Een vervanger kon niet tijdig worden gevonden. Op dat moment was er nog niet gescoord en dus mogen de teams morgen in de herhaling bij een 0-0 stand. Een belangrijke pot voor de Benthuizenaren, die het contract met hoofdtrainer Abdullah Sari deze week verlengden, omdat er geklommen kan worden naar de tweede plaats achter SV Aarlanderveen. Een knappe prestatie sowieso voor de promovendus. Vooral thuis komen de groenwitten sterk voor de dag met tien uit vier. Enkel tegen Altior werd niet gewonnen (0-0). ASC kan zich bij winst ook danig verbeteren en aansluiten in de kopgroep. Belangrijker wellicht nog wel is dat de eerste periodetitel wordt binnen gesleept bij een zege met twee doelpunten verschil. Vooralsnog staat Soccer Boys eerste, maar de ploeg van Stefan Kraaijvanger kan dus nog roet in het eten smijten van de Bleijswijkers. Vorige week maakte ASC een mindere indruk tegen Zwammerdam. Er werd tamelijk kansloos verloren van Zwammerdam (4-1). Tijd voor revanche zou je zo zeggen.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read