woensdag, mei 1, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse (vierde speeldag), zaterdag 14 oktober

Voorbeschouwing derde klasse (vierde speeldag), zaterdag 14 oktober

-

Lugdunum- ASC

In de voorbije speelronde pakte Lugdunum de eerste zege van het seizoen. In Reeuwijk werd RVC’33 nipt verslagen waarbij Renaldo van den Berg zich tot matchwinnaar kroonde. De kikkers verloren daarvoor tweemaal dus de driepunter was ook hard nodig. Afgelopen dinsdag kwam de ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina niet onverdienstelijk voor de dag tegen UVS in het kader van de Sportiff LAV Cup. Volgens Harleman verloor zijn ploeg geflatteerd van de buurman. Komende zaterdag komt de buurman van de andere kant, ASC uit Oegstgeest, op bezoek. Een affiche die nog niet eerder op de rol stond omdat de roodzwarten eerder op de zondag uitkwamen. ASC wil zich graag handhaven in de kopgroep. Tegen Soccer Boys had de ploeg van Stefan Kraaijvanger het lastig en mocht het blij zijn dat het 1-1 werd.

Soccer Boys- TAVV

Het seizoen is nog pril, maar vanuit de positieve kant bezien zou je kunnen stellen dat dit duel in Bleiswijk een topper is. Soccer Boys vergaarde al zeven punten en TAVV liet nog nergens iets leggen. Ludo Pistorius wil als trainer van de Ter Aarders waken voor al teveel optimisme, want zijn  ploeg had tot nu wel enig fortuin nodig. Maar goed zonder geluk vaart niemand wel en de blauwwitten scoorden tot op heden tamelijk eenvoudig. De degradant van het vorige seizoen kan bij winst natuurlijk al wel goede zaken doen voor de eerste periodetitel. De komende tegenstander won het eerste thuistreffen tegen RVC’33 met 4-1 en verdiende eigenlijk meer tegen ASC op speeldag 3.

Koudekerk- Zwammerdam

Na de valse start won Koudekerk in de voorbije speelronde wel. Tegen het altijd lastige RKDES werd het 1-2 door treffers van Yvar de Groot en Akke Pennin. Een opsteker voor de formatie van Jarno Verweij die daarvoor tweemaal in het stof beet. Zwammerdam wacht nog op de eerste overwinning, maar verloor als nieuwkomer ook maar eenmaal. In de laatste twee duels werden punten gepakt van DoCoS en Aarlanderveen, hoewel in die laatste pot de winst al bijna binnen was. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker en dat leverde zure gezichten op bij de mannen van Erwin van der Zee. Koudekerk is thuis vaak lastig te kloppen, hoewel dat TAVV al wel lukte.

Aarlanderveen- DoCoS

Twee ploegen die zich de start van de competitie anders hadden voorgesteld. Beide ploegen hebben al acht verliespunten op het conto staan, terwijl er snode plannen waren om sowieso mee te doen in het linkerrijtje. Nu is de weg nog lang en kan alles nog goedkomen, maar dat het beter zal moeten bij de ploegen van respectievelijk Sander van Dijk en Edwin Vurens is wel duidelijk. De ‘polderboys’ zitten er vooralsnog krapjes bij vanwege blessures en schorsingen. Dat is evenwel ook van kracht voor de Leidenaren en in dat opzicht is er wellicht een excuus maar tegelijkertijd liegen de feiten niet. Aarlanderveen pakte op de valreep een puntje op bezoek bij Zwammerdam op speeldag 3, terwijl de withemden onderuit gingen op het eigen complex tegen BSC’68.

Overige wedstrijden: Zevenhoven- RKDES, BSC’68- Altior, ESTO- RVC’33

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read