vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten’97 (zo) had niet de energie… maar wel de drie punten

Voorschoten’97 (zo) had niet de energie… maar wel de drie punten

-

Derde klasse D (zondag, West 1) – ,,De energie die we vorige week wel hadden, om het de ongeslagen koploper FC Abcoude ondanks een 3-0 verlies heel moeilijk te maken, zat er vandaag echt niet in. Door een verre van fitte, krappe selectie konden we niet dat brengen tegen het laaggeplaatste HWD wat we eigenlijk wel van plan waren en nodig hadden. Het werd zo een benauwde 2-1 thuisoverwinning met na afloop vooral een blij gevoel met deze drie punten. Op naar volgende week zou ik zeggen”, aldus Justin Aschman van Voorschoten’97 die persoonlijk een prima middag kende met een assist en de winnende treffer.

HWD (Het Witte Dorp) uit Rotterdam had vorige week zelfs met 0-10 verloren van Roda’46 en belandde daarmee op plek elf met 9 uit 12. De groengelen stonden maar één plaatsje hoger met 14 uit 12. Uit was er ook met 0-4 van HWD gewonnen dus dat beloofde een hete middag te kunnen worden op sportpark Adegeest. In de eerste helft was Voorschoten’97 de bovenliggende ploeg met veel balbezit en snelle veldverplaatsingen. Aschman: ,,We kregen wat kansjes en op een voorzetje van mijn kant schoot Wout Adriaanse knap binnen, 1-0. Waar iedere thuissupporter juist verwachtte dat we zouden doorpakken, werd ons spel daarentegen slordiger. Er kwam meer onrust in ons spel. We waren dan ook zeker niet topfit en konden echt niet de energie brengen die je dan eigenlijk nodig hebt als team.”

Kort voor rust maakte de eigen ‘nummer veertien’ van HWD de gelijkmaker doordat hij niet afdoende, sportief, werd aangepakt. Met een 1-1 stand werd de kleedkamer opgezocht. Daar werd door trainer Denis Luhulima o.a. gehamerd op een betere omschakeling als de bal was veroverd. ,,We begonnen na rust zichtbaar met meer energie, stonden verdedigend ook beter. En lekker als je dan zelf de 2-1 binnenschiet met een droge knal binnen de zestien. Daarna gebeurde er echt van alles tussen diverse spelers van HWD  en de scheidsrechter zodat ze zelfs met negen spelers verder moesten. Twee afgekeurde buitenspeldoelpunten van hun kant werkten zeker niet als de bekende olie op de golven, integendeel. Gelukkig bleven wij er rustig onder en konden we de drie punten met de 2-1 zege na het laatste fluitsignaal omarmen”, aldus de ook niet fitte Aschman van Voorschoten’97.

De groengelen kwamen zo op plek acht met 17 uit 13 waar HWD elfde bleef met 9 uit 13 (. Komende zondag is APWC de tegenstander. Ze staan nu zevende met 18 uit 13 na de 0-2 winst bij het hoog geplaatste Roda’46. Aschman: ,,Thuis hebben we 2-0 van ze gewonnen, maar het is een taai ploegje waar we een kans op drie punten hebben als we op volle sterkte met fitte spelers kunnen aantreden. Daarom zijn we ook reuzentrots op onze jeugdspelers Chris van der Berg van de JO19-5, en Wouter van der Salm, van de JO19-3, die vandaag beiden in de basis startten en het geweldig deden. Wouter werd zelfs ‘man of the match’… zo zeggen we dat in Voorschoten! Daar mogen we best trots op zijn met elkaar, deze aanstormende, beloftevolle, nieuwe generatie voetballers.”

Voorschoten’97 (zo) – HWD 2-1 (1-1). 15. Adriaanse 1-0, 40. HWD 1-1 en 72. Aschman 2-1.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van der Born, Adriaanse, Hilders, Aschman, G. Mulder, Kuiper, Beelen, Van Aken, Van der Berg en Van der Salm.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read