maandag, mei 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZure nasmaak gelijkspel Stompwijk'92 's-avonds weggespoeld bij teamuitje in Leiden

Zure nasmaak gelijkspel Stompwijk’92 ‘s-avonds weggespoeld bij teamuitje in Leiden

-

Derde klasse A (zaterdag) – Stompwijk’92 was er bij gebaat om in de strijd tegen rechtstreekse degradatie tegen RKDES een goed resultaat neer te zetten. In de gelijk opgaande eerste helft werd er niet gescoord, in het tweede bedrijf door beide partijen eenmaal. Vooraf een prima resultaat tegen de een ploeg in vorm, echter na een prima tweede helft waarbij de gelijkmaker in blessuretijd valt dan is de verslagenheid in de kleedkamer na afloop te verklaren.
Linksback Daniël Knijff was na het teamuitje nog prima aanspreekbaar en helder in zijn analyse. Sterker nog, mocht zijn voetbalcarrière er opzitten dan lijkt me aansluiten bij het eveneens bonte gezelschap van LeidenAmateurVoetbal een prima transfer. ,,De eerste helft ging redelijk gelijk op, geen grote kansen aan beide kanten. Wij kregen weinig grip op hun middenveld, het spel was van beide kanten soms slordig maar wij waren zeker niet de mindere partij. In de rust hebben we wat zaken besproken en hadden wij het plan om de achterbal van onze keeper Jesper van Leeuwen rechts rond de middenlijn te trappen. Daar lag de ruimte, om van hieruit verder te voetballen. Wij werden ook steeds sterker, de ingevallen Kite Beuvink haalde rond de 70ste minuut hard uit en zijn inzet verdween via de vingertoppen van de keeper op de bovenkant van de lat.”
Vervolgend: ,,Met nog een kwartier te spelen maakten wij een prima goal, een vrije trap van Coen Kemna bereikte Beuvink en die schoot de bal van binnen het strafschopgebied in de bovenhoek. De boel dichthouden werd toen de doelstelling, mede ook door het verdedigend wisselen. RKDES ging wel nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, die bleef vooralsnog uit. Zelf kregen wij nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. We hadden in mijn ogen een strafschop verdiend toen Kevin van Bemmelen duidelijk werd neergehaald. De marge bleef hierdoor minimaal en wij hielden de boel op slot tot in blessuretijd. Een onverdiende corner, er ging een overtreding op een van onze spelers aan vooraf, werd hoog ingebracht en de terug gekopte bal werd vanaf een meter of vijf ingetikt. Nauwelijks een minuut later floot de scheidsrechter voor het einde en zaten wij er verslagen bij in de kleedkamer.”
Wellicht dure punten die zijn blijven liggen, na de komende drie wedstrijden is hier pas wat zinnigs over te zeggen. Met nog uitwedstrijden tegen kampioenskandidaten Nieuwkoop en Aarlanderveen op het programma in ieder geval een flinke uitdaging. ,,We krijgen zelf nog een directie concurrent van ons (SCW, AK), die moet zeker gewonnen worden. In de andere wedstrijden moeten we nog wat zien te sprokkelen. Dat gaat niet makkelijk worden, maar dat is helaas wel de situatie waar we momenteel in zitten.”
Het laatste woord is uiteraard aan Knijff. ,,Ik wil Fabio Biegel Esteves nog even in het daglicht zetten. Met uitstek een van de sterspelers van de zaterdag 2 en tevens oud eerste elftal speler. Hij is bezig met zijn afscheidstournee want hij gaat verhuizen naar Doetinchem. Hij spreekt zich wekelijks uit nog een te willen worden opgeroepen voor het vlaggenschip om nog eenmaal zijn kunsten te kunnen vertonen. Met nog drie wedstrijden te gaan, en mogelijk nog een vervolg in de nacompetitie, geeft hij de moed niet op en hoopt vurig op zijn rentree.” Waarvan akte Fabio.
De verslagenheid bij staf en selectie werd in het Leidse stilletjes aan weggenomen, een gepland teamuitje zorgde toch nog voor een vrolijk einde van de zaterdag, of wellicht begin van de zondag. Er werd een hapje en drankje gedaan. Een aantal heeft hun kunsten nog vertoond in een snookercentrum. Uit betrouwbare bron is vernomen dat een aantal spelers beter met een keu kunnen omgaan dan met hun voeten. Kortom, een en al gezelligheid en wellicht geeft deze teambuilding de groep net die spirit die nodig is in de laatste cruciale wedstrijden.
Stompwijk’92- RKDES 1-1 (0-0). 75. Beuvink 1-0, 90.+1 RKDES 1-1.
Basisopstelling Stompwijk’92 : Van Leeuwen, Van der Arend, Van Veen, Kemna, Knijff, Van Bemmelen, De Haan, Van Santen, Van der Salm, Korte, Van Boggelen.

Must Read