maandag, mei 20, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Berend Verdoes (LSVV’70): ‘Wel strijd, maar geen succes bij BSC’68’

Berend Verdoes (LSVV’70): ‘Wel strijd, maar geen succes bij BSC’68’

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Qua strijdlust en inzet was een 0-0 uit tegen BSC’68 meer dan verdiend geweest. Maar technisch voetballend, zeker hun combinatie van snelheid en duelkracht, waren zij zeker wel de bovenliggende partij. Ik schat ze in deze vierde klasse zelfs nog hoger in dan koploper SV Zevenhoven. Uiteindelijk verloren we door twee doelpunten diep in de tweede helft met 2-0 waar het eerste onderlinge duel nog in 2-2 was geëindigd. Maar ik moet ook eerlijk zijn, want we hadden zo ook de rust in kunnen gaan met een 3-0 achterstand. Als we deze strijd komende zaterdag thuis laten zien tegen het hooggeplaatste SJZ dan moet het een beter resultaat opleveren dan de eerdere 4-0 uitnederlaag in Zoeterwoude Dorp”, aldus Berend Verdoes, middenvelder van LSVV’70.

De Leidse studentenploeg zat in een duidelijke flow, zeker na de laatste thuiszege op Warmunda, waarmee een zevende plek met 23 uit 16 werd ingenomen. De thuisploeg op sportpark ‘Ons Nieuwe Erf’ nam met tien punten meer de tweede plek in, maar drie punten achter koploper Zevenhoven. Verdoes: ,,We wisten nog van de thuiswedstrijd dat het een hele sterke ploeg was en zij waren voor rust duidelijk de bovenliggende partij. Het was aan onze doelman Dammes Waasdorp te danken, die een aantal 100% kansen stopte, dat we met 0-0 de rust bereikten. We kregen zelf met Jiddo Doornenbal, Jos van Beuningen en Martijn Teunissen ook nog wel kansjes, maar het schot van de laatste werd op een ‘De Ligt-achtige wijze’ van de lijn gered.”

Het was pas diep in de tweede helft dat BSC’68 het verschil wist te maken met twee treffers uit counters. ,,We moesten toen ook nog wat wisselen door kleine blessures en na die tweede tegentreffer was duidelijk zichtbaar dat de pijp leeg was bij ons. Zelf kreeg ik in de laatste minuten nog de mogelijkheid om staande op de achterlijn de bal voor te zetten maar… helaas was er geen enkel rood shirt voor het Benthuizer doel te ontdekken”, aldus de ietwat teleurgestelde Leidse middenvelder.

Met deze 2-0 nederlaag zakte LSVV’70 één plekje naar plaats acht met 23 uit 17 en de thuisploeg bleef tweede met 36 uit 17. Zaterdag 18 maart is SJZ thuis de tegenstander. Zij staan na de 0-1 uitzege bij Warmunda nu stevig op de derde plaats met 31 uit 17. Verdoes: ,,Dat we wat hebben goed te maken na de uitnederlaag is duidelijk. En het klinkt misschien raar, maar er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Dus komt allen om als één Leidse supportersschare achter ons te gaan staan. Een leukere zaterdagmiddag in Leiden kan ik me als LSVV’70-speler nauwelijks voorstellen. En… het is nog meer dan gezellig ook”, wilde de uitnodigende Verdoes als laatste nog wel kwijt.

BSC’68 – LSVV’70 2-0 (0-0). 75. De Ruiter 1-0, 80. Van Leeuwen 2-0.

Basisopstelling LSVV’70: D. Waasdorp, Casteel, Leugering, Kalf, J. van der Meer, Verdoes, Groenendijk, Teunissen, Loos, Doornenbal, Van Beuningen.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read