maandag, april 15, 2024
HomeFotoreportageEen helft uitstekend voetbal is voor LSVV’70 genoeg om Warmunda te verslaan...

Een helft uitstekend voetbal is voor LSVV’70 genoeg om Warmunda te verslaan (plus foto’s)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Een helft lang smulden de volgers van een soepel en uitstekend voetballend LSVV’70 en was Warmunda een tamelijk hulpeloze en lusteloze opponent. De tweede helft herpakten de gasten zich en gingen volop de strijd aan. Op het tandvlees en naar adem happend trok de thuisploeg uiteindelijk toch een verdiende zege over de streep: 2-1.

Het leek de eerste 45 minuten of LSVV’70 de lente, hét jaargetijde van de cultclub, rook. Met frivool en vlot combinatievoetbal hielden de mannen van Freek Jansen en Jan Nolkes het vergeefs tegen spartelende Warmunda in de tang. Gezegd moet worden dat de gasten zich wel erg makkelijk liepen piepelen. Vrijwel alle duels gingen verloren en passie en strijdlust ontbraken vrijwel geheel bij de ploeg uit Warmond. Of dit de verdienste was van de studentenclub of de zwakte van Warmunda blijft in het midden.

Voor de neutrale toeschouwer was de 2-0 ruststand niet meer dan terecht en zij namen ongetwijfeld symbolisch de hoed af voor de schoonheid van de beide doelpunten. De 1-0 kwam op naam van Jos van Beuningen, die een strakke corner koppend tegen het net ramde en Jiddo Doornenbal, wie anders, nam de tweede voor zijn rekening. Berend Verdoes verlengde een vrije bal met het hoofd, waarna de aanvaller het leer eerst controleerde en toen gedecideerd achter doelman Leon van der Boon schoot.

Dat de winst met de 2-0 voorsprong nog niet in de knip zat bleek in het tweede deel van de ontmoeting. Warmunda stroopte nu wel de mouwen op en LSVV’70 kreeg het steeds moeilijker. Debet daaraan waren de wisselingen en de conditie van de spelers dat nou niet het sterkste wapen is van de cultclub om het vriendelijk te zeggen. Warmunda bleek echter niet over voldoende stootkracht te beschikken om de stand gelijk te trekken, het kwam niet verder dan een frommeldoelpunt van Ties van Dam.

Warmunda verdediger Sam Witkamp aarzelt niet de vinger op de zere plek te leggen: ,,De nederlaag is te wijten aan het gebrek aan inzet en mentaliteit voor de thee. Tel daarbij op dat we de duels halfbakken in gingen en teveel ruimte weggaven. Wij waren onherkenbaar en deden maar wat. In de rust hebben onze trainers Remco Breuer en Barry van Rijn even haarfijn verteld wat er fout ging, maar vooral wat er beter moest. We hebben ons gerevancheerd in de tweede helft, maar konden de schade niet meer repareren. Je kon toen wel zien dat we echt wel kunnen voetballen. In deze afdeling kun je je echter niet veroorloven zo slap te beginnen. Dat wordt afgestraft. Volgende week pakken we het echt anders aan.”

Martijn Teunissen, multifunctioneel in het veld en daarbuiten inzetbaar als er Mandarijns gesproken moet worden, aangewaaid bij LSVV’70, is natuurlijk zeer content met de eerste helft, maar veel minder met de tweede: ,,De tweede helft was voor Warmunda. Zij speelden opportunistischer en wij zijn misschien wat minder fit. We moesten alle zeilen bijzetten, maar ach, wat telt is de zege én het lekkere voetbal wat we lieten zien in de eerste helft. Ze kwamen niet in hun spel en dat beschouw ik ook als onze verdienste. De drie punten worden met open armen ontvangen. In maart hopen we minimaal zes punten te pakken, wordt het meer dan gaan we echt meedoen met de grote jongens in de afdeling.”

Witkamp twijfelt er niet aan of de eerste helft een keiharde les geweest is die ter harte genomen zal worden: ,,Zo’n fout maken we niet nog een keer.” Het Zoeterwoudse SJZ, dat aan een zeer sterke serie bezig is en de tweede periode kan veroveren hoeft niet te rekenen op een lankmoedig Warmunda, zoveel is duidelijk. LSVV’70 reist naar Benthuizen om een van de ‘grote jongens’,  BSC’68, te bestrijden. De thuisploeg staat momenteel tweede en heeft de eerste periode gewonnen. De cultclub moet aan de bak.

LSVV’70-Warmunda 2-1 (2-0).  16. Van Beuningen 1-0, 41. Doornenbal 2-0, 75. Van Dam 2-1.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Casteel, Leugering, Van der Graaf, Van der Meer, Verdoes, Groenendijk, Teunissen,  Loos, Doornenbal, Van Beuningen.

Basisopstelling Warmunda: Van der Boon, Juffermans, Van Leeuwen, Witkamp, Van Noort, Kortekaas, Safi, Schiferli, Van Bentem, Van Kesteren, Van Rijn.

Foto’s: Eric van der Wijngaard

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read