donderdag, mei 23, 2024
HomeVierde klasseMeerburgEenvoudige overwinning van Meerburg op Woubrugge

Eenvoudige overwinning van Meerburg op Woubrugge

-

Vierde klasse A (zaterdag)- In Zoeterwoude ontving Meerburg Woubrugge, de nummer 4 tegen de nummer 11. De bezoekers, die laatste drie duels verloren hadden, waren uit op een positief resultaat na zo’n reeks. De statistieken van vorig seizoen spraken niet in het voordeel van de club uit Woubrugge (2 keer een verliespartij) en ook deze keer lukte het niet de club uit Zoeterwoude te verschalken. De thuisclub won met duidelijke cijfers, 4-1.

En dat terwijl de bezoekende club voortvarend aan de wedstrijd begon. Het spel was nog maar net op de wagen of Vince Angenent vond Gino Rolfes in een mooie een-twee, waarbij de afvallende bal hard werd ingeschoten door Angenent. Zowaar 0-1 voor Woubrugge. Het duurde echter niet lang voordat Meerburg iets terugdeed. Floris Hazenberg stoomde op en stak op aanvoerder Max van Steen, die onverbiddelijk inkopte. De gelijkmaker bleek een opmaat voor de overwinning van een beter combinerende ploeg versus een relatief jong elftal, dat elkaar nog beter heeft te vinden.

De voorsprong bleef dan ook niet lang uit. De thuisploeg kreeg een vrije trap dicht bij de doelmond en Julian van Haaster koos voor een verrassende variant en speelde over de grond Van Steen aan, die volledig vrij stond en deze kans niet aan zich voorbij liet gaan, 2-1.

Na de rust kwam Meerburg fris en fruitig uit de kleedkamer, Woubrugge trok zich steeds meer terug in de verdedigende linies. En dat resulteerde in de 3-1, met een Lars Barthen, die vanuit het middenveld de aanval opzette en al kaatsend met Floris Hazenberg, hem in scoringspositie bracht en hij aarzelde geen moment. Geheel conform het spelbeeld, Meerburg was de bovenliggende partij. En niet veel later werd de genadeklap uitgedeeld: Koen van Zijp schoot de 4-1  met een keiharde pegel in de rechterbovenhoek.

En daarmee won Meerburg verdiend en is het gestegen in de stand van plaats 4 naar plaats 3, omdat koploper FC Oegstgeest heeft verloren van SJZ. Volgende week wacht de wedstrijd tegen NSV’46, de nummer 5 van de ranglijst. Woubrugge bleef stationair elfde op de ranglijst, maar treft volgende week wel koploper SJZ. Geen aantrekkelijk vooruitzicht voor een ploeg die nog stappen moet maken om uit de zorgen te geraken.

Basisopstelling Meerburg: Klein, Straathof, Van Braak, Pracht, Sierat, Chaigneau, Barthen, Klumperman, Van Haaster, Van Steen, F. Hazenberg.

Basisopstelling Woubrugge: Den Hertog, Hoogendoorn, De Groot, Van de Geijn, Veltman, De Groot, Boer, Rolfes, Angenent, Schipper, Van Rijn.

 

Must Read