vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseMMOGeen onrust, wel realiteitszin bij MMO

Geen onrust, wel realiteitszin bij MMO

-

Leidenamateurvoetbal.nl levert sinds een paar maanden terug weer wekelijks een interview aan het Leidsch Dagblad. Daarin aandacht voor een regionale speler. De zevende versie werd vandaag geplaatst. Voor degenen die dit (nog) niet lazen hierbij de mogelijkheid. Aan het woord kwam Danny Hoogenboom van vierdeklasser MMO.

Eerst kon het feest in Hoofddorp losbarsten na de zege op UNO. De titel was binnen en op 27 mei schreef MMO daarmee clubgeschiedenis. Tot in de kleine uurtjes denderde het feest door in Hoogmade en iedereen met een groen en wit hart kon met een genotsgevoel de zomer in. De terugkeer in de vierde klasse was na 1 seizoen al een feit en in de voorbereiding op het nieuwe seizoen was het geloof sterk en het gevoel goed om er andermaal een succesvol seizoen van te maken. Geen titel, geen bijvangst aan prijzen maar wel stond lijfsbehoud als doelstelling geformuleerd.

Met Moeite Opgericht is nu zes wedstrijden onderweg en kon pas een puntje op het droge brengen. Aanvoerder Danny Hoogenboom (30): ,,Dat het zwaar en lastig zou gaan worden, stond op voorhand wel vast. Dat het echter zo zou tegenvallen en dat het verschil tussen de vierde en vijfde klasse zo groot blijkt te zijn, had ik eerlijk gezegd niet voorzien. Natuurlijk werpen we de handdoek niet nu al, maar we zijn ook wel realistisch bij deze dorpsclub. Onrust is er echter van geen kant.”

De hoofdmacht raakte in de zomer Levi Overduin, Jeroen Disseldorp, Frank Vlieger, Leroy van Goozen en Jelle Visser kwijt. Daar stond de komst van Lorenzo Korte (Stompwijk’92) en Barry Verboon (voorheen Meerburg) tegenover. ,,In de breedte leverden we dus in en al snel kregen we met blessures te maken. Korte speelde niet eens een wedstrijd, want hij raakte daarvoor al geblesseerd en ligt er voorlopig uit. Van de twintig man waar we vorig seizoen mee werkten, waren er opeens nog 12 of 13 over waarbij jongens uit de jeugd noodgedwongen moesten doorschuiven. Dat laatste is helemaal niet erg en die gaan er ook komen, maar voor nu is het allemaal erg magertjes. Gelukkig is sterkhouder Richard Bakker ondertussen weer wel aangesloten, maar de realiteit is dat ons seizoen er nog lastiger op geworden is. Tel daar de wederom versterkte degradatieregeling bij op, in de wetenschap dat plek negen pas ‘sein veilig’ betekent, dan weet je dat het een helse klus gaat worden.”

,,Verschil tussen vierde en vijfde klasse groter dan verwacht”

 

De ploeg van Yorick Boon pakte een puntje tegen Warmunda, maar verspeelde wel een 2-0 voorsprong. ,,Dit MMO zal dit soort wedstrijden echt over de streep moeten gaan trekken. Afgelopen weekend speelden we uit bij Stompwijk en daar gingen we er ook vanaf. Daardoor staan we nu echt laatste en dus is ons er alles aan gelegen om heel snel punten te gaan pakken. We gaan er zeker nog voor om boven de twee strepen terecht te komen, maar ik heb ook gezien dat we voor de winterstop FC Oegstgeest en SJZ nog krijgen. Dat zijn ploegen die zich nu al los hebben gemaakt van tien andere ploegen. Vanzelfsprekend zijn we nu echter met de eerst volgende tegenstander bezig. Roodenburg komt naar ons toe en zij zijn matig gestart. Ons eigen natuurgras kan een voordeel zijn, maar met al die regen kan het ook zomaar afgelast worden.”

De bokkenpruik past de middenvelder, in het dagelijks leven IT’er bij Hilterman Lease in Hoofddorp,  evenwel niet. ,,Het is nog altijd gezellig op de club en iedereen doet wekelijks zijn stinkende best en dat zullen we blijven doen. Het ligt al evenmin aan de trainer en we maken veel plezier op de club. Voorlopig blijft de focus gericht op de vierde klasse. Elk team kan in een flow komen en waarom zou dat niet kunnen gebeuren met MMO? De vijfde klasse zal volgend seizoen ook weer meer regionaal getint zijn, maar na zes wedstrijden geven we deze klasse echt nog niet op. Ik heb al eerder een seizoen meegemaakt dat we laatste stonden in de winter, maar daarna begon het te lopen en speelden we ons soepel omhoog. Dat geeft ook houvast.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read