maandag, februari 26, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenKoploper Teylingen met lekker gevoel richting winterstop (plus extra bericht!)

Koploper Teylingen met lekker gevoel richting winterstop (plus extra bericht!)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Lijstaanvoerder Teylingen had het voor rust lastig tegen Sporting Leiden, maar in de tweede helft zorgde het surplus aan kwaliteit bij de rood-zwarten ervoor dat de punten ‘gewoon’ op Sportpark Roodemolen bleven (4-1). Omdat SJZ een halve uitglijder maakte bij AVV Alphen (0-0), vergrootte de formatie van scheidend trainer Rob Jonkman het gaatje met de eerste achtervolger tot drie punten.

De door blessures geteisterde bezoekers speelden in een 4-5-1-formatie en gokten op uitbraken via eenzame spits Jay Fielemon. Het lukte de gastheren aanvankelijk niet om een bres te slaan in de Leidse verdedigingslinie. Dani Hoogkamer brak met zijn doelpunt na de pauze de ban voor zijn ploeg, waarna de Sassenheimers met een trio treffers (twee keer Wesley Ritzen en één keer Dennis van den Nouland) in het laatste kwartier de wedstrijd definitief naar zich toe trokken. Het slotakkoord was voor de tot de laatste minuut strijdende Leidenaren. Wesley van Eijgen bepaalde, na een doeltreffende vrije trap, de eindstand op 4-1.

Het werd in Sassenheim dus opnieuw een nederlaag voor de ploeg van assistent-trainer Ronald Mink. De Leidenaren sloten het kalenderjaar af met slechts twee punten uit elf wedstrijden, maar de optimistische Mink wil in deze donkere dagen voor de Kerst zich vooral richten op de lichtpuntjes bij zijn jonge ploeg.

Mink: ,,Iedereen weet waar we vandaan komen (de Morsbewoners zagen afgelopen zomer bijna haar volledige eerste elftal stoppen of vertrekken, SN). We hebben dit seizoen bijna ons hele JO 23-team moeten doorschuiven naar het eerste. Het is een jonge, talentvolle groep, die voetballend vaak prima mee kan met de tegenstander, maar op het gebied van ‘volwassenheid’ hebben we nog wat stappen te zetten. Ik zie wat dat betreft zeker progressie bij ons. Ik heb vandaag enorm genoten van een jongen als Giovanni Schröder. Pas 18 jaar oud en doet het als centrale verdediger fantastisch. Dat we vandaag verliezen is natuurlijk helemaal geen schande. Teylingen is niet voor niets koploper, maar tot een kwartier voor tijd behielden we kans op een resultaat.”

Vervolgend:,, Ik heb trouwens zelden een spelersgroep meegemaakt, waarbij er zo fanatiek wordt getraind. Ook de trainingsopkomst is dit seizoen beter dan ooit. Onze doelstelling is om dit seizoen in ieder geval niet bij de laatste twee ploegen te eindigen (wat degradatie naar de vijfde klasse zou betekenen, SN). Er zijn nog vijftien wedstrijden te spelen, dus wat dat betreft zijn er nog kansen zat. Het zou natuurlijk lekker zijn om vlak na de winterstop de eerste driepunter van het seizoen te pakken. Zo’n overwinning zou mijn jonge ploeg een enorme boost geven en wie weet wat er daarna nog mogelijk is’’, zo keek de optimistische Mink naar het nieuwe jaar vooruit.

Teylingen-trainer Rob Jonkman blikte na afloop met een goed gevoel terug op de wedstrijd én de eerste seizoenshelft. Zijn ploeg sloot het kalenderjaar af met negen keer winst en twee gelijke spelen en is dus volop in de race voor de zo vurig gewenste promotie naar de derde klasse. Jonkman:,, Wanneer je als ongeslagen koploper richting winterstop gaat, dan kan je daar als trainer natuurlijk niet ontevreden over zijn. Dat is een lekker gevoel, maar we weten ook dat de prijzen pas bij de eindstreep worden uitgereikt’’, aldus Jonkman.

Teylingen – Sporting Leiden 4-1 (0-0) 49. Hoogkamer 1-0, 76.Ritzen 2-0, 78. Van den Nouland 3-0, 80. Ritzen 4-0. 88. Van Eijgen 4-1.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Witkamp, Van den Nouland, Gozeling, Heemskerk, Prange, Van der Zon, Hoogkamer, Berk, Van Stijn, Ritzen.

Basisopstelling Sporting Leiden: Varga, Lagas, Schröder, Hennekei, Calkhoven, Van Leeuwen, Vermont, Glasbergen, Teegelaar, Van Eijgen, Fielemon.

Jonkman maakte ook kenbaar dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij de Sassenheimers. Jonkman ziet geen mogelijkheden om de volgende voetbaljaargang het trainerschap bij de rood-zwarten te combineren met zijn steeds voller wordende agenda. De leiding van Teylingen had graag doorgegaan met de succesvolle oefenmeester, maar na drie seizoenen komt er voor Jonkman dus een einde aan zijn dienstverband als hoofdtrainer bij de Roodemolen-club. Jonkman licht zijn besluit toe. ,,Teylingen is mijn club, dus het was geen eenvoudig besluit om te moeten nemen. Ik heb het hier nog steeds ontzettend naar mijn en heb dit besluit op puur rationele gronden genomen. Het komt er simpelweg op neer dat ik volgend seizoen te weinig tijd voor Teylingen dreig te krijgen en dat wil ik de club niet aandoen. Ik ben overigens met de club in gesprek over een andere functie bij Teylingen, dan moet je denken aan een TC-achtige rol, dus in dat geval blijf ik nauw betrokken bij de club. Dat zou dus inderdaad betekenen dat ik mede op zoek zou gaan naar mijn toekomstige opvolger. Het zou natuurlijk fantastisch zijn om Teylingen als derdeklasser over te dragen. Teylingen bestaat dit jaar 100-jaar en het zou extra mooi zijn als dit eeuwfeest zou worden bekroond met een promotie’’, aldus de vertrekkende trainer tot besluit.

 

Must Read