zondag, april 28, 2024
HomeVijfde klasseMMOLars van Santen leidt Stompwijk’92 naar eerste zege

Lars van Santen leidt Stompwijk’92 naar eerste zege

-

Vierde klasse A (zaterdag) – In speelronde zes stond in Stompwijk het duel tussen de hekkensluiters Stompwijk’92 en MMO op het programma. Misschien is het nog wat vroeg in het seizoen om nu al van een degradatieduel te spreken, maar dat beide clubs de punten hard nodig hebben moge duidelijk zijn. Zowel Stompwijk’92 als MMO haalden uit de eerste vijf wedstrijden één punt. Op Sportpark De Meerhorst gingen beide clubs hartstochtelijk op zoek naar hun eerste driepunter van de competitie. Na een gelijk opgaande eerste helft was het uiteindelijk de thuisploeg, die het kletsnatte kunstgras juichend verliet. De formatie van Erik van Manen mocht daar vooral Lars van Santen voor danken. De jongeling leidde zijn ploeg met twee fraaie treffers naar de eerste winst van het seizoen (3-0).

Stompwijk’92 ging voortvarend van start en had al na een paar minuten spelen een goede kans op de openingstreffer, maar Bart van Boggelen zag zijn schot net naast het doel van MMO-doelman Albin van Wieringen verdwenen. Niet veel later kreeg Jelle van Tol aan de andere kant een mogelijkheid op de 0-1, maar ook diens afstandsschot trof geen doel. Met deze twee wapenfeiten is het verhaal van de eerste helt wel zo’n beetje verteld, want daarna gebeurde weinig meer waar de verregende toeschouwers warm van werden.

In de tweede helft werd het een stuk leuker. Stompwijk’92 begon sterk en kwam drie minuten na rust op voorsprong. Van Boggelen vond vanaf de rechterkant Lars van Santen, die met een schitterende volley Van Wieringen kansloos liet (1-0). De thuisploeg verzuimde hierna door te drukken, kreeg via Van Boggelen en Mitchell Jacobs goede kansen op een volgende treffer, maar tot de verlossende 2-0 leidde dit vooralsnog niet. Deze onachtzaamheden kwam Stompwijk’92 nog bijna duur te staan, maar de ingevallen Sven de Groot, op goed aangeven van de ook in het veld gekomen Jort van der Star, liet na om de 1-1 aan te tekenen.

Nadat een minuut of tien voor tijd Mikey van der Meer op ongelukkige wijze de bal achter eigen doelman Van Wieringen had gewerkt (2-0), was het een minuut later opnieuw Van Santen die vanaf de rand zestien de bal in de kruising kogelde (3-0).

Van Manen was na afloop zeer in zijn nopjes met de eerste driepunter van zijn team. Van Manen: ,,Het was een dik verdiende overwinning, zeker na rust waren wij de betere ploeg. Het leek in de tweede helft een beetje gevaarlijk met die wind tegen, maar we zijn eigenlijk niet in de problemen geweest. Die 2-0 viel op het juiste moment en toen was het klaar. Het voetbal was nog niet florissant, maar ik hoop dat deze overwinning voor ons de ommekeer is”,  aldus de Noordwijkerhouter.

MMO-middenvelder Richard Bakker keek met gemengde gevoelens terug op de verliespartij van zijn team: ,,Ik denk dat we als ploeg vandaag keihard hebben gewerkt, aan onze inzet heeft het beslist niet gelegen. We hadden gehoopt dat we in de tweede helft, met de wind in de rug, beter voor de dag zouden komen, maar dat kwam er niet uit. Vooraf hoop je dat je vandaag de eerste overwinning van het seizoen kan pakken, maar ik moet zeggen dat Stompwijk’92 verdiend heeft gewonnen’’, zo besloot Bakker.

Stompwijk’92 – MMO 3-0 (0-0) 48. L. van Santen 1-0, 80. e.d. 2-0, 81. L. van Santen 3-0

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Kemna, L. van Santen, Van der Arend, Jacobs, De Haan, Van Veen, B. van Santen, Knijff, Van Boggelen, Janson.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, B. van der Meer, Van der Geest, M. van der Meer, Hoogenboom, Van Tol, R. Bakker, T. Bakker, Van der Fits,  Zwaan, J. van der Meer.