HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV'70 dendert top vijf binnen

LSVV’70 dendert top vijf binnen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na de goede reeks van LSVV’70, ingezet nog voor de winterstop, kan het seizoen nog alle kanten op voor de Leidenaren. Zo stond tegenstander Hazerswoudse Boys vooraf op een degradatieplaats op maar vier punten achterstand met een wedstrijd minder gespeeld. Bij de cultclub is het uitganspunt dat het glas halfvol is (liever nog vol), maar na de ietwat geflatteerde 3-0 winst heeft het daar alle reden toe. De club staat op de vijfde plaats en na de nederlaag van Teylingen houdt het alle andere ‘LAV clubs’ in de vierde klasse A onder zich!

In het begin van de wedstrijd was er van het verschil op ranglijst weinig te merken. De bezoekers waren na vijf minuten al dicht bij de openingstreffer toen Ivo Vogelaar de binnenkant van de paal raakte. Daarna bleven de Hazerswoudenaren  de gevaarlijkste ploeg, toch kreeg de thuisclub ook nog een mogelijkheid door Jiddo Doornenbal die de bal niet goed kon meenemen na een combinatie met Jos van Beuningen. Dit spitsenkoppel is echt complementair aan elkaar met de sterke en balvaste Van Beuningen en de snelle Doornenbal daar om heen.

Rond de helft van het eerste bedrijf bleven de beste kansen voor de Boys, waarbij Sam Timmermans alleen voor Thomas Waasdorp net naast schoot. Doornenbal werd tussentijds nog een keer vrijgespeeld en via de keeper schoot hij tegen de paal. Het laatste kwartier voor rust gebeurde er weinig en leek men zonder doelpunten aan de thee te gaan, alleen dacht Doornenbal daar anders over. Eerst speelde hij zich bij de achterlijn vrij en schoot vervolgens tegen de keeper op en maatje Van Beuningen schoot vervolgens resoluut raak: 1-0. Uit een corner van Gerben Groenendijk werd het bijna 2-0 toen Doornenbal het leder op de bovenkant van de lat kopte, maar met de voorsprong bij rust mochten de roodhemden alsnog heel tevreden zijn.

De gastheren schoten in de tweede helft uit de startblokken. Thimo van der Meer speelde zich aan de achterlijn vrij, schoot tegen de sluitpost op en wederom was het Van Beuningen die de terugspringende bal tegen de touwen punterde (2-0). Er mogen dan geen studenten meer in het elftal staan, maar ze hielden wel het koppie erbij en hadden het betere van het spel. De zwartwitten kregen ook hun mogelijkheden, een van de spelers dook voor Waasdorp op, maar door attent uitkomen dwong hij de speler naar de buitenkant en zo voorkwam hij een tegendoelpunt. Er zijn tijden geweest dat de bank bij de club van rood en wit dun bezaaid was, maar twintig minuten na rust namen alle vijf de wisselspelers deel aan het spel. De wedstrijd werd grimmiger en de scheidsrechter leek, behoudens zijn postuur, erg op Bas Nijhuis en liet nogal veel toe.

Vijf minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Groenendijk gaf de bal op Doornenbal, die via de keeper opnieuw het aluminium raakte en Van Beuningen was er weer als de kippen bij: 3-0. De man van de hattrick: ,,Jiddo en ik vullen elkaar goed aan. De afgelopen weken was hij het die scoorde en nu was ik de gelukkige. Ik was erg bezig met deze wedstrijd, aangezien we de openingswedstrijd bij hun verloren hadden en ik niet weer zo’n moeizaam seizoen als vorig jaar wilde beleven. Ik ben er van overtuigd dat we deze goede lijn gaan doorzetten. Er zit nu ook veel strijdlust in het team en dat is wel eens anders geweest. Ik ben nu 34 en door mijn verleden bij Rijnsburgse Boys en Quick Boys probeer ik ook iedereen in het veld scherp te houden. Ik ben nog nooit zo fit geweest als nu en heb het geweldig naar mijn zin bij deze unieke club.”

Afsluitend: ,,Ook buiten het veld loopt het op rolletjes. Ik ben met een jeugdvriend The Flower Family begonnen, een online bloemenservice, die betekenisvol wil zijn voor mens en milieu en met 5 mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Volgende week gaat LSVV’70 proberen om in Woubrugge de succesvolle reeks voort te gaan zetten. Beide ploegen zijn nog in de race om de tweede periodetitel te pakken.

LSVV’70-Hazerswoudse Boys 3-0 (1-0). 43. Van Beuningen 1-0, 46. Van Beuningen 2-0, 85. Van Beuningen 3-0. Scheidsrechter: Pollé

Basisopstelling LSVV’70: T. Waasdorp, Van der Meer, Van der Graaf, Leugering, Van der Meij, Bloemzaad, Verdoes, Groenendijk, Loos, Van Beuningen, Doornenbal.

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Van Meurs, Vervoort, Gordijn, Kraan, Meijer, Moerland, Van Vliet, Blonk, Timmermans, Vogelaar.