zondag, april 28, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgNet geen zevenklapper voor sterk Meerburg

Net geen zevenklapper voor sterk Meerburg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Dit was echt extreem goed van onze kant. We zijn als Meerburg zelden zo goed uit de startblokken gekomen. Na twee minuten al 2-0 voor, het strijdplan klopte helemaal met onder andere hoog druk zetten, het plezier spatte er vanaf en dan een 5-0 ruststand… ongelofelijk! Uiteindelijk werd het 6-1 tegen een AVV Alphen wat zeker geen slechte ploeg is. Maar door ons spel kwamen ze er zeker voor rust echt niet aan te pas. Willen we onze aspiraties op een vertrek uit deze vierde klasse aan het einde van dit seizoen gerealiseerd zien dan moeten we lekker zo doorgaan. En voor de duidelijkheid, zo’n zege maken we als team en niet alleen maar met de doelpuntenmakers”, aldus Sem Overduin, de enthousiast verhalende Meerburg-speler.

Met 6 uit 3 nam Meerburg een vierde plek in en gesteund door de recente 1-3 uitzege bij promovendus MMO was ook de nieuwe trainer Nick Poot benieuwd hoe ze zouden doorpakken tegen het goed voetballende en beloftevolle team van AVV Alphen. Zij hadden ook 6 uit 3 met een vijfde plek, dus het kon best een gelijk opgaande strijd worden. ,,Het was onze spits Max van Steen die al in de eerste minuut een prachtige voorzet van Lars Barthen inkopte, 1-0, en een minuut later bracht Julian van Haaster de Alphen-doelman zo in het nauw dat hij de bal in het doel kon jagen. Na de 3-0 door weer Van Steen, zijn zevende doelpunt al dit seizoen, was er het moment van het ‘broertjes-doelpunt’. Simon Hazenberg gaf een Tadic-achtige steekpass aan broer Floris die schitterend de 4-0 scoorde. Maar we gingen pas de kleedkamer in nadat Barthen zelf de hele mooie 5-0 scoorde uit een afgemeten voorzet van Tim Straathof”, vertelde Overduin vol vuur.

Feest in de Zoeterwoudse kleedkamer in de rust, maar waar het af en toe al donderde vanuit de dug-out van Alphen, ging het nu in de kleedkamer verder. Overduin: ,,Er verschenen na rust vijf nieuwe Alphenaren binnen de lijnen. Ze gingen alles op alles spelen met vier aanvallers en twee middenvelders waar wij stilletjes aan de ‘tien’ dachten gezien het verloop van deze wedstrijd voor rust. Maar uiteindelijk werd het een rommelige tweede helft met o.a. opstootjes rondom twee van onze spelers waar niet juist gedrag van de Alphenaren de boventoon voerde. Jammer, maar misschien ook uit frustratie?”

Halverwege de tweede helft scoorde Alphen de tegentreffer, maar het was weer Floris Hazenberg die met zijn tweede treffer tien minuten voor tijd voor de 6-1 eindstand zorgde. Overduin: ,,Daarmee werd de angel verder uit hun spel gehaald en konden we rustig deze wedstrijd uitspelen. Het was na afloop nog net geen polonaise in onze kleedkamer, maar zeer zeker een feestelijk gevoel. Want ondanks deze royale zege blijft Alphen een goede tegenstander die best nog punten gaan pakken dit seizoen.”

Meerburg kwam zo op 9 uit 4 en bleef op plek vier (17-4) en Alphen zakte naar plek zeven met 6 uit 4 (10-13).

Meerburg – AVV Alphen 6-1 (5-0). 1. Van Steen 1-0,  2. Van Haaster 2-0, 20. Van Steen 3-0, 30. F. Hazenberg 4-0, 40. Barthen 5-0, 70. Yaagoubi 5-1, 80. F. Hazenberg 6-1.