zaterdag, juli 27, 2024
HomeZaterdagVierde klassePim van de Arend (Stompwijk'92): ,,We moeten deze slechte start te boven...

Pim van de Arend (Stompwijk’92): ,,We moeten deze slechte start te boven komen”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Stompwijk’92 kent een uiterst moeizame start van de competitie. Vorige week werd er zelfs op eigen bodem roemloos verloren tegen buurman SJZ (0-7). Tijd op de mouwen op te stropen dus voor de ploeg van trainer Erik van Manen. Ook dit weekend ging het echter mis. In Boskoop werd verloren van Floreant. De gastheren zegevierden met 2-1.

Verdediger Pim van de Arend: ,,Het begin van de wedstrijd ging eigenlijk gelijk op. Wel waren we op het veld wat aan het puzzelen hoe we het beste konden staan, maar dat vormde zich uiteindelijk vanzelf. Al snel kwamen we op voorsprong. Door een fout in hun opbouw kregen we een cadeautje, waaruit onze middenvelder Lars van Santen eenvoudig kon binnenschieten. De voorsprong duurde helaas niet lang. Een lange bal ging over onze verdediging heen, viel voor de voeten van een tegenstander en die scoorde de gelijkmaker. Gedurende het restant van de eerste helft ging het spel over en weer. Het was van beide kanten zeker niet al te best, maar voor de neutrale kijker misschien wel leuk om te zien. Met een 1-1 stand gingen we de pauze in.”

Van de Arend vervolgt: ,,In de rust werd ons op het hart gedrukt dat we meer grip op het middenveld moesten krijgen. In de tweede helft kwamen we er toch moeilijker uit. De harde tegenwind speelde daar ook een rol in. Floreant drukte ons daardoor meer achteruit en we hadden het moeilijk om daar onderuit te voetballen. Echt grote kansen kregen zij echter niet. Vervolgens werd het vechtvoetbal van beide kanten. Het leek op een gelijkspel uit te gaan draaien, maar moeizaam uitverdedigen van onze kant bracht hen de winst. Hun spits draaide goed weg en werkte binnen. Een ongelukkig moment kostte ons de wedstrijd.”

De Stompwijker tot besluit: ,,Onze ploeg zit in een hele moeilijke fase. Vandaag hadden we pech dat er ook nog eens twee spelers blessures opliepen (Daniel Knijff en Bart van Santen, red.). Daar wordt het allemaal niet makkelijker op, zeker niet voor de trainer. Wel hebben twee A-junioren vandaag hun debuut gemaakt (Aiden van Santen en Joni Duijvestijn, red.), wellicht kunnen we daar onze hoop uit putten. Weggespeeld zijn we zeker niet. Als team snakken we naar een overwinning en hopen daardoor in een goede flow te komen.”

Volgende week ontvangen de Stompwijkers het eveneens puntloze Sporting Leiden. Wordt dat de eerste driepunter voor de manschappen van Van Manen?