zondag, april 28, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgKnappe zege Roodenburg bij Meerburg

Knappe zege Roodenburg bij Meerburg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg trakeerde Meerburg op een enigszins verrassende 1-2 nederlaag. Het betekende voor de Zoeterwoudenaren de tweede thuisnederlaag uit de laatste drie wedstrijden. De ploeg van trainer Nick Poot is de aansluiting met de top daarmeevoorlopig kwijt. Roodenburg daarentegen deed goede zaken en zetelt nu in de middenmoot.

Beide ploegen speelden een attractieve eerste helft, waarin de aanvalsgolven richting beide doelen rolde. Zo zorgde een splijtende dieptepass van Sem Overduin in de openingsfase voor het eerste gevaar van de gastheren. Kort daarop was het Roodenburger Abdeljalil Zirar die zijn schot rakelings over de deklat zag scheren. Buiten verder wat mogelijkheden over en weer was het halverwege de eerste rondgang wel raak. Eerst was de thuisploeg nog dicht bij de openingstreffer, waarbij Roodenburg doelman Abdelkader Lamrabette een strakke voorzet van Lars Barthen pareerde. Vervolgens was het aan de andere kant wel bingo. Zizar zag zijn schitterend indraaiend schot in de verre hoek belanden: 0-1.

Meerburg kreeg weldegelijk kansen op de gelijkmaker in een sterk laatste gedeelte van de eerste helft. Zo werd een verwoestende uithaal van Max van Steen met de nodige moeite van de goed keepende Lamrabette gekeerd. Vlak voor rust was het Zizar, die met de prima redding van Meerburg doelman Nick Klein van zijn tweede treffer werd afgehouden

Direct na rust gingen de witzwarten op zoek naar de gelijkmaker. De eerste kans diende zich aan maar leverde vooralsnog niet de beoogde gelijkmaker op. Een tweede doelpunt viel wel aan de andere zijde. Achraf Azarfane schoot zijn ploeg met een formidabel schot naar een 0-2 voorsprong. De thuisclub voerde de druk op en miste een grote kans op de aansluitingstreffer, Van Steen kopte over.

Even later maakte de topscorer het goed met zijn rake kopbal. 1-2. Het was voor de bezoekers vanaf dat moment alle hens aan dek. Sten Bril was dichtbij de gelijkmaker, zijn schot scheerde via de doelman rakelings naast de paal. Het zat de ploeg van trainer Poot ook niet mee. In de slotfase kwam Anass Er-Rabt zijn al gepasseerde doelman te hulp door de bal uit het doel te koppen. Zo kwam aan het enerverende duel een einde met een gelukkige winnaar.

Good old Nick van der Reijden was trots na afloop. ,,We kunnen weer karakter tonen. Vooral in de laatste wedstrijden hebben we dat laten zien. In de tweede helft hadden wij het moeilijk, maar we bleven vechten voor de overwinning. In eerdere wedstrijden kregen we de deksel op de neus. Dit moet de ommekeer zijn van minder wisselvallige resultaten.”

Scoreverloop: 23. 0-1 Zizar 50. Azarfane 0-2  75. Van Steen 1-2.

Basisopstelling Roodenburg: Lamrabette, Belkhir, Van der Reijden, Mizab, Bardaa, Bezzai, Azarfane, Serraj, Zirar, Zoulali, ER-Rabt.

Basisopstelling Meerburg: Klein, Straathof, Van Braak, Overduin, M. Klumperman, Chaigneau, Barthen, T. Klumperman, Van Haaster, Van Steen, Bril.