zondag, april 28, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgSJZ heeft geen kind aan tam Roodenburg (7-1)

SJZ heeft geen kind aan tam Roodenburg (7-1)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – SJZ was afgelopen zaterdag opnieuw op schot. Na de eclatante 0-7 overwinning bij buurman Stompwijk’92 vonden de groen-witten ook tegen Roodenburg zeven keer het vijandelijke doel. Jari van Kampen was de grote man bij de thuisploeg, de spits liet Roodenburg-keeper Khalid Makkor vier keer de gang naar het net maken (7-1).

Roodenburg leek niet helemaal uitgeslapen te zijn aangekomen op Sportpark Haasbroek. De Leidenaren waren vergeten om hun voetbaltenues mee te nemen, waardoor de wedstrijd een kwartiertje later startte dan gepland. De blauw-zwarten moesten het daarom doen met een mini warming-up en deze korte voorbereiding leek de bezoekers bepaald geen goed te hebben gedaan.

Al na twee minuten spelen was het raak voor de thuisploeg, nadat rechtervleugelverdediger Roy Versteegen Jari van Kampen op maat bediende (1-0). Een paar minuten kreeg Van Kampen een grote kans op de 2-0, opnieuw na een voorzet van Versteegen, maar nu was Makkor wel paraat. De bezoekers kwamen, na een tegenaanval, nog binnen het kwartier op gelijke hoogte. Achraf Azarfane vond op de rand van de zestien de vrijstaande Nick van der Reijden, waarna de routinier fraai binnenschoot (1-1).

Even leek het erop of de ploeg van Mo Bougrine wat meer controle over de wedstrijd begon te krijgen, maar de uitsluiting van Anass Er-Rabt, halverwege de eerste helft, gooide roet in het Leidse eten. Er-Rabt sloeg de bal, na een doelpoging van Van Kampen, uit de doelmond, waardoor scheidsrechter Wesley Slierendrecht niets anders kon doen dan naar de penaltystip te wijzen en Er-Rabt de rode kaart voor te houden. Versteegen klaarde vervolgens het klusje van elf meter (2-1).

De Leidenaren leken door deze dubbele tegenslag mentaal geknakt en werden daarna door de thuisploeg van het kastje naar de muur gespeeld. Joey Vink zorgde, na mis grabbelen van Makkor, voor de 3-1, waarna Van Kampen, na een splijtende pass van Vink, vlak voor het einde van de eerste helft voor de 4-1 zorgde. De wedstrijd was daardoor al bij de rust gespeeld, waardoor het tweede bedrijf vooral het karakter kreeg van een potje zomeravondvoetbal. Achraf Azarfane zorgde met zijn acties en snelheid nog voor enige reuring namens de bezoekers, maar de meeste van zijn ploeggenoten doolden ook na rust wat plichtmatig rond op het Zoeterwoudse kunstgras.

Van Kampen (2x) en invaller Lars Onderwater waren in de tweede helft trefzeker voor de thuisploeg en bepaalden de eindstand op 7-1. Beide ploegen eindigden trouwens de wedstrijd met tien spelers, want ook Vink moest, na grof taalgebruik, een kwartier voor tijd het veld verlaten. SJZ bleef dus ook in haar derde wedstrijd foutloos, terwijl de Leidenaren, na de 0-4 nederlaag tegen FC Oegstgeest, opnieuw tegen een fikse nederlaag opliepen.

SJZ-speler Roy Versteegen was ook tegen Roodenburg weer van grote waarde voor zijn team. Niet alleen in defensief opzicht, maar ook op aanvallend gebied liet Versteegen zijn voeten spreken. Net als vorige week tegen Stompwijk’92, verzorgde Versteegen ook tegen de Leidenaren al na twee minuten spelen de assist bij de openingstreffer van de Zoeterwoudenaren. Versteegen blikte terug op de wedstrijd: ,,Na de rode kaart voor Roodenburg hadden we de wedstrijd onder controle en hebben we goed geprofiteerd van de man extra. Jari van Kampen maakte nog een paar mooie doelpunten en 7-1 is natuurlijk prima. Wel jammer dat Joey Vink in de slotfase nog rood kreeg, die zijn we nu waarschijnlijk een paar wedstrijden kwijt. Gelukkig hebben we een brede selectie en moeten we dat als team kunnen opvangen’’, aldus Versteegen.

Roodenburg-trainer Bougrine was kort na afloop van de wedstrijd duidelijk ‘not amused’ over de prestatie zijn ploeg. Bougrine: ,,We zijn vandaag in alle linies door het ijs gezakt. Ik dacht dat we een stapje vooruit hadden gezet, maar blijkbaar is dat toch niet zo. Ik denk dat ik van de week een paar spiegels ga aanschaffen, want sommige spelers denken dat ze vandaag alles goed hebben gedaan. Er is weinig zelfkritiek en daar moet ik nog stevig mee aan de slag. Ik heb vandaag in ieder geval een nog duidelijker beeld gekregen. Ik weet met welke spelers ik wél en met welke spelers ik niet verder wil’’, zo besloot Bougrine.

SJZ- Roodenburg 7-1 (4-1) 2. Van Kampen 1-0, 12. Van der Reijden 1-1, 21. Versteegen 2-1, 30. Vink 3-1, 43. Van Kampen 4-1, 57. Van Kampen 5-1, 62. Van Kampen 6-1, 82. Onderwater 7-1.

Basisopstelling SJZ: Brinks, Versteegen, De Goede, Plooij, Hensing, Van Rijn, Van Kampen, Vink, Loomans, De Klerk, Griffioen.

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, M. Azarfane, El Hamami, Belkhir, Matoug, A. Azarfane, Van der Reijden, Bezzai, Bouchnafa, Zoulali, A. Er-Rabt.