maandag, mei 20, 2024
HomeFotoreportageTeylingen speelt zich in veiligheid, Roodenburg is er nog niet (plus fotoreportage)

Teylingen speelt zich in veiligheid, Roodenburg is er nog niet (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Bij aanvang van de wedstrijd was het verschil tussen beide ploegen slechts een punt. Teylingen stond met 34 punten op de zesde plek en Roodenburg stond zevende met 33 punten. Winst was voor beide clubs genoeg om de nog steeds dreigende nacompetitie te ontlopen. In een spannende en aantrekkelijke wedstrijd waren het de bezoekers uit Sassenheim die de belangrijke overwinning binnen haalden. Na een 1-1 ruststand won Teylingen verdiend met 1-2.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op zonder dat er echt grote kansen waren. Na een kwartier spelen was de eerste kans voor de bezoekers, maar Dani Hoogkamer kon deze kans niet verzilveren. Teylingen werd hierna wel iets sterker en kwam na een half uur op 0-1. Mike van der Zon schoot de bal laag langs Roodenburg keeper Oguzhan Yazici.

Na deze openingstreffer zocht de thuisploeg wat meer de aanval en kreeg wat kleine kansen. Toch kwam Teylingen via een mooie aanval over rechts bijna op 0-2, maar Hoogkamer schoot de voorzet van Van der Zon net naast het doel. Niet veel later ontstond het gevaar aan de andere kant. Achraf Azarfane ging alleen op keeper Wessel Zonjee af die niets anders wist te doen dan de speler neer te halen. De strafschop werd vervolgens feilloos binnen geschoten door Gökhan Yazici, 1-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Boris Postma moest met een blessure het veld verlaten voor de bezoekers. Zijn vervanger was Daan Heemskerk. De ploeg uit Sassenheim had het beste van het spel, maar de ploeg uit Leiden Noord kreeg de eerste grote kans. Azarfane slaagde er niet in binnen te schieten na een mooie actie en ook uit de corner die hierop volgde scoorde Rooderburg niet.

Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Pascal de Ridder bereikte knap Van der Zon en de uitblinker van de middag wist daar wel raad mee; hij schoot de bal hard in de rechterhoek. Na deze verdiende voorsprong bleef Teylingen de betere ploeg en voetbalde net wat makkelijker. Roodenburg probeerde nog wel van alles om nog langszij te komen maar tot echt grote kansen kwam het niet meer.  De bezoekers dachten vlak voor tijd nog wel een keer te scoren maar scheidrechter Berkleef floot voor buitenspel. Uiteindelijk ging de winst verdiend mee naar Sassenheim.

Ismael Bezzai namens Roodenburg: ,,Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, al vond ik wel dat zij iets beter waren. Na de 0-1 komen we gelukkig voor rust via een strafschop toch weer op 1-1. We krijgen na rust een grote kans op 2-1 en als die valt kan de wedstrijd zomaar heel anders verlopen. Nu maken zij hem en daarna lopen we achter de feiten aan. Het blijft voor ons nu spannend om de nacompetitie te ontlopen, maar we hebben er vertrouwen in dat het goed komt.”

Van der Zon namens Teylingen: ,,Het was een spannende pot, maar ook moeilijk voetballen op een stroef veld. Ik vond wel dat wij beter waren en ook de beste kansen kregen. Uiteraard ben ik blij dat ik twee keer kan scoren en ik kwam zelfs dichtbij een derde. Voor ons is dit een belangrijke overwinning. Wij zijn nu veilig en kunnen zelfs nog wat omhoog kijken.”

Roodenburg-Teylingen 1-2 (1-1).  Van der Zon 0-1, Yazici 1-1, Van der Zon 1-2.

Basisopstelling Roodenburg: O. Yazici, El Hamami, Belkhir, Matoug, Bezzai, G. Yazici,  Azarfane, Serraj, Zoulali,  Bensalah, Mkadmi.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Van den Nouland, Van der Heijden, Postma, Dofferhoff, Berk, Pouwels, Hoogkamer, Prange, Van der Zon, De Ridder.

Foto’s: Jan van der Lubbe (eerste helft)

Must Read