donderdag, juni 13, 2024
HomeZaterdagVierde klasseSJZ doet goede zaken en klimt naar plek 4

SJZ doet goede zaken en klimt naar plek 4

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Gisteren stond op sportpark Haasbroek het restant van de eerder door mist gestaakte wedstrijd SJZ – Kickers’69 op het programma. Op het moment van staken was de stand met nog 35 minuten op de klok 2-1 in het voordeel van de Zoeterwoudenaren. SJZ wist de score uiteindelijk uit te bouwen naar 4-1 maar makkelijk als de score doet vermoeden ging dat niet.

Het weer kon deze middag geen roet in het eten gooien en met dezelfde arbiter van dienst werd er om 15:00 uur afgetrapt. SJZ was duidelijk meteen op zoek naar de 3-1, maar het is altijd oppassen geblazen voor een uitval van Kickers’69 dat vrijwel niets te verliezen had.

Een combinatie tussen Joey Vink en Daan van Rijn had eigenlijk de 3-1 moeten opleveren maar in plaats van zelf binnen te schieten koos Van Rijn er voor af te leggen maar dit mislukte helaas voor hem en zijn ploeg. Kort daarna een aanval via Mitchell Hensing en Jari van Kampen. Marc Griffioen kwam op diens voorzet net te kort.

Het grootste gevaar aan de kant van Kickers’68 was er via een hoekschop van Thijs van der Hoorn die er bijna direct via de eerste paal invloog. Doelman Oscar Koek was echter attent en kon de bal uit de hoek wegwerken.

Een kans voor Timo Lagerberg en een schot naast het hok van Vink hadden een beter lot verdiend. Zo kroop de wedstrijd richting het einde en sloeg SJZ in de slotfase uiteindelijk toch toe. Al kreeg het hier wel de hulp van de scheidsrechter, die niet zijn beste dag had met regelmatig twijfelachtige beslissingen, dit tot irritatie van beide elftallen.

De bal die in één keer op de slof van Marc Griffioen in het doel verdween was bijzonder fraai maar hij deed dit wel in buitenspelpositie. Hier waren vriend en vijand het over eens. Het terechte buitenspelsignaal werd echter genegeerd door de arbiter. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en Joey Vink zorgde nog voor een slotakkoord. De pass van Griffioen kwam via een hakbal van Van Rijn terecht bij de nummer 10 van SJZ en hij kon de 4-1 aantekenen. Wat meteen ook het einde betekende van deze wedstrijd. In deze verder zeer sportieve wedstrijd waren er nog wel gele kaarten deze middag voor Danny Mollers en Griffioen.

De verliezende trainer Dennis Bos: ,,Het was lastig voor ons. We moesten de ballen erin pompen. Bij SJZ staan wat jongens achterin die goed kunnen koppen. Dan wordt het voor ons een lastig verhaal. Voor 35 minuten wat ga je dan doen? Ga je dan een tactisch verhaal verzinnen om er doorheen te voetballen tegen een SJZ?  Dat gaat niet lukken. Je moet opportunistisch spelen en dan wordt alles wat we willen geneutraliseerd. We hebben de focus op 100% inzet en dat hebben we gegeven. Dan moet het dubbeltje de goede kant op vallen en dat deed het niet. Je ziet dat SJZ gevaarlijk is voetballend, zeker in de ruimte die we laten. Daar zijn ze ijzersterk in. Ik heb er vrede mee. Je komt aan met een achterstand en dan moet je een beetje geluk hebben”, aldus de nuchtere analyse met de complimenten naar de tegenstander van trainer Dennis Bos.

Middenvelder Daan van Rijn op de vraag hoe je een wedstrijd van slechts 35 minuten in gaat. ,,Rustig. We staan voor dus niks aan het handje. Maar je komt er eigenlijk pas lekker in als het is afgelopen. Wij starten nooit zo sterk.”

Van Rijn had zoals eerder gezegd de 3-1 op de schoen: ,,Ik gaf hem af maar te zacht. Ik had zelf moeten schieten. Niets aan te doen. Maar met de 4-1 gaf ik een hakje en dat lukte dan weer wel.”

Tenslotte over zijn eigen rol in de hoofdmacht onder leiding van Arie van Duijn: ,,Ik speel nu alles en sta op de goede plek op 8. Verdedigend en aanvallend. De sterkste positie voor mij. Het staat goed met ons drieën op het middenveld. We gaan voor de top twee minimaal. Nacompetitie willen we toch zeker gaan halen!”

Opstelling SJZ: Koek, De Goede, Plooij, Mitchell Hensing, Van Rijn, Van Kampen, Vink, Griffioen, Mike Hensing, Lagenberg, De Klerk

Opstelling Kickers’68: Tent, Rick Straathof, Mike Straathof, Van der Hoorn, Hup, Mollers, Brian van Vliet, Nick van Vliet, Roos, Jeroen Straathof, Van den Hoek

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read