HomeVierde klasseSJZSJZ maakt in de eerste helft het verschil tegen NSV’46

SJZ maakt in de eerste helft het verschil tegen NSV’46

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De ploeg van trainer Arie van Duijn miste vorige week tegen LSVV’70 te veel kansen voor de overwinning. Zaterdagmiddag scoorden zijn manschappen tegen het bezoekende NSV’46 in de eerste vijfenveertig minuten er wel lustig op los. Met vijf treffers, in de sterk gespeelde helft, en een tegentreffer, werd met de alleszeggende 5-1 stand de rust ingegaan. Na de thee geloofden de groenwitten het wel, waardoor de bezoekers met twee treffers de eindstand op 5-3 bepaalden.

In de openingsfase kregen de gasten nog de beste mogelijkheden om de score te openen. Echter door de vroege 1-0 van Marc Griffioen, uit een assist van Timo Lagerberg, werd het spelbeeld vervolgens bepaald door de thuisploeg. De gasten spartelden nog wat tegen met een gevaarlijke indraaiende hoekschop waar SJZ doelman Oscar Koek de nodige moeite mee had.

Na een gemiste kans van Roy Versteegen op de verdubbeling van de score ontsnapten de gastheren kort daarop aan de gelijkmaker. Na de 2-0 van de voet van Lagerberg, ingeleid door Griffioen, domineerde de thuisploeg de wedstrijd in de eerste rondgang. In de laatste tien minuten van de eerste helft liep de ploeg van de Katwijkse oefenmeester uit naar 5-0. Eerst scoorde Mitchel Hensing de 3-0, wat gelukkig tot stand gekomen uit een kluts situatie. Vervolgens schoot Versteegen de strafschop raak nadat Dave Plooij binnen de lijnen was gevloerd (4-0) en tenslotte scoorde Jurian de Klerk de 5-0. Pal voor rust smaakten de gasten het genoegen in ieder geval een tegendoelpunt te produceren.

Na rust was van het puike voetbal van SJZ weinig meer over. Nonchalance door de geruststellende voorsprong lag hieraan ten grondslag. Hierdoor kon het allerminst imponerende NSV’46 middels een strafschop wat terug doen: 5-2. Pas tegen het einde van wedstrijd lieten de Zoeterwoudenaren weer van zich horen. Lagerberg verzuimde alleen voor de doelman zijn kans te verzilveren en het lukte ook Griffioen niet om de sluitpost van de opponent te passeren. Nadat de gasten in de slotfase eerst nog de lat beroerden, kreeg het alsnog een doelpunt cadeau: 5-3. Met een uitstekend gespeelde eerste helft en de royale 5-3 zege  doet de ploeg van Van Duijn volop mee voor de prijzen. Zeker omdat de nummers vier en vijf de punten moesten laten aan de tegenstander.

Volgende week staat de krachtmeting tegen Teylingen op het programma. SJZ zal dan twee goede helften nodig hebben om de Sassenheimers eronder te krijgen. Die ploeg zal op revanche uit zijn na de pijnlijke nederlaag tegen Warmunda.

SJZ-NSV’46  5-2 (5-1). 2. Griffioen 1-0, 27. Lagerberg 2-0, 36. Mitchel Hensing 3-0, 39. Versteegen 4-0, 43. De Klerk 5-0, 45. 5-1, 56. 5-2, 88. 5-3.

Basisopstelling SJZ: Koek, Versteegen, De Goede, Plooij, Mitchel Hensing, Van Rijn, Van Kampen, Lagerberg, Griffioen, Mike Hensing, De Klerk.