HomeSJZInterviews SJZSJZ wint en kan meer en meer omhoog kijken

SJZ wint en kan meer en meer omhoog kijken

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op eigen grond zette SJZ belangrijke stappen richting de kopgroep in deze klasse. Na een over-en-weer gevecht van ruim 90 minuten overwonnen de Zoeterwoudenaren Nicolaas Boys met 3-1. Dat betekent voor de ranglijst dat, als SJZ de inhaalwedstrijd tegen Kickers wint, de ploeg op een vijfde plek komt (een punt verwijderd van nummer vier NSV ’46). Daarnaast komt SJZ dan op een tweede plek in de strijd om de 2e periodetitel. De thuiswedstrijd tegen Kickers was twee weken geleden wegens de mist vlak na rust gestaakt, met een stand van 2-1 in het voordeel van SJZ.

De Boys uit Nieuwveen begonnen wervelend in Zoeterwoude. Gelijk in het begin van de wedstrijd kreeg Fitz Mac Lean al een goede kans. Op snelheid liet hij zijn tegenstander de hielen zien maar het moment van schieten werd hem afgenomen met een prima tackle. Ook de krachtige Milan Hoogervorst was in het eerste kwartier een plaaggeest voor de Zoeterwoudse verdediging. Kortom hoge druk van Nicolaas Boys , maar het leek of de rechtsback van SJZ Mike Hensing goed snapte dat het gewoon een kwestie was van onder de druk vandaan voetballen. Laatstgenoemde troefde in een duel in de 10e minuut de gevaarlijke Hoogervorst op alle fronten af en de ommekeer was daar. Want niet veel later maakte zijn uitstekend diep lopende broer Mitchell Hensing de 1-0, na een loepscherp passje vanuit het middenveld.

Vol zelfvertrouwen en met een hogere intensiteit dan in het begin van de wedstrijd nam de ploeg van Arie van Duijn het voortouw. Een buitenspeldoelpunt werd nog afgekeurd maar na ruim een half uur zorgde opnieuw Mitchell Hensing voor 2-0. De gastheren trokken de macht naar zich toe. Als tegenoffensief volgde er van de bezoekers nog wat aanvallen, maar SJZ kon daarbij volledig vertrouwen op doelman Oscar Koek.

De wedstrijd leek gespeeld maar de gemakzucht sloeg niet voor het eerst dit seizoen weer toe bij de thuisploeg. Want nog geen vijf minuten na de rust zette Hoogervorst de aansluitingstreffer op het scorebord.

Linksbuiten Timo Lagerberg herkende dit patroon van zijn team wel: ,,We hebben het ook vaak gehad aan het begin van wedstrijden. Dan begonnen we veel te gemakzuchtig, waardoor we tegendoelpunten kregen, en zelfs puntverlies leden. Dat moet echt beter willen we bovenin meedraaien.”

Zoals gezegd klommen de Boys nu weer iets uit hun dalletje en de net ingevallen SJZ verdediger Jim Warmenhoven speelde dat behoorlijk in de kaart. Van achteruit leverde hij te vaak ballen in bij de bezoekers wat tot onnodige druk op het doel van SJZ leidde.

Maar de kwaliteit bij de teamgenoten van Warmenhoven was meer dan voldoende aanwezig en dat gold ook voor Lagerberg. In de eerste helft zag je hem al naarstig zoeken naar een doelpunt en knokte hard om zijn team van dienst te zijn. Een kwartier voor tijd bewees hij dat hard werken loont. Vanaf links slalomde hij langs diverse spelers naar binnen en een paar meter buiten het strafschopgebied krulde hij een geplaatst schot om de keeper van Nicolaas Boys heen, in de verste hoek. Lagerberg:,,Het klopt dat ik graag wilde scoren vandaag. Het lukte steeds net niet maar uiteindelijk was het raak. Dit is mijn vierde doelpunt dit seizoen. Vorig seizoen speelde ik hier in de onder 19-1 en maakte ik als diepe tien er 37. De senioren is natuurlijk wel even andere koek. Maar nog belangrijker is dat mijn 3-1 zorgde voor rust en vertrouwen in de ploeg om de wedstrijd met dit positieve resultaat uit te voetballen.”

De energie was inderdaad weer helemaal terug bij SJZ en zoals het hoort coachte de spelers elkaar naar de overwinning.

SJZ – Nicolaas Boys 3-1 (2-0). 1-0 Mitchell Hensing 14. 2-0 Mitchell Hensing 33. 1-2 Hoogervorst 50. 3-1 Lagerberg 73.

Opstelling SJZ: Koek, De Goede, Plooij, Mitchell Hensing, Rietkerken (88. Van der Hoeven ), Van Rijn, Van Kampen (75. Loomans), Vink, Lagerberg, Mike Hensing (62. Warmenhoven ), De Klerk.

Opstelling Nicolaas Boys: Hardsteen, Van Eijk (87. Uyttewaal), Burgmeijer, Rik Verkerk, Van Veen, Joost Verkerk, Sven Hoogervorst, Mac Lean (65. Rodrigues dos Santos), Milan Hoogervorst, Wijfjes (46. Pijper), Van de Haak.