HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Speelkwartiertje LSVV'70 heeft grote invloed op uiteindelijke nederlaag

Speelkwartiertje LSVV’70 heeft grote invloed op uiteindelijke nederlaag

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Vooraf grote tegenstrijdige belangen voor beide ploegen. De thuisploeg moet nog alle zeilen bijzetten om nacompetitie te ontlopen terwijl de bezoekers samen met BSC’68 gaan uitmaken wie er kampioen van deze sterke klasse wordt. Ter voorbereiding op de laatste wedstrijden belegden de Leidenaren een heus trainingskamp in Italië met als voornamelijk doel een stuk teambuilding en het vooral gezellig hebben met elkaar. Zevenhoven waande zich het eerste kwartier in de speeltuin die LSVV’70 heet, stond na dat kwartier comfortabel met 1-4 voor en dacht een makkelijke middag tegemoet te gaan.
Freek Jansen en de zijnen, en dan met name Dammes Waasdorp dachten hier kennelijk anders over want na ruim 90 minuten stond er een krappe 3-4 op het scorebord.
Op het ongebruikelijke tijdstip van 12.00 uur werd de bal aan het rollen gebracht. UVS, hoofdbewoner van het complex, speelde ook thuis en dus moest er worden geschoven. Of het lag aan de vele spelers die er niet waren, of was het toch de vroege aanvangstijd? Feit was dat het binnen zes minuten al 0-2 stond en na iets meer dan een kwartier zelfs 1-4. De openingstreffer kwam van Robin Leliveld, de in de eerste helft in de spits geposteerde Jordy Zwart scoorde de derde en de in de beginfase ongrijpbare Nick Mooren completeerde met 2 treffers het kwartet.
Namens de Leidenaren bracht Jiddo Doornenbal de spanning iets terug maar het was duidelijk dat de gastheer niet scherp aan de wedstrijd begon. Trainer/speler Jansen moest binnen tien minuten al geblesseerd naar de kant en was later die middag nog langs de lijn bij Meerburg aanwezig. ,,We begonnen inderdaad niet scherp aan de wedstrijd. Het middenveld stond niet goed, achterin dekten we niet goed genoeg, gaven we teveel ruimte weg en kregen we geen grip op hun nummer 10 (Nick Mooren, AK).”
Een afstraffing leek nabij, Waasdorp moest nog een paar keer handelend optreden maar tot aan de rust veranderde er verder niets meer aan de stand. In blessuretijd was de gastheer zelfs nog dichtbij een treffer, een schot van een Joris van der Meij belandde op de bovenkant van de lat.
Een weinig hoopgevende tussenstand dus halverwege voor de Leidenaren. De verse wissels waarvan er twee al jaren geleden gestopt waren,en een duo uit het beruchte 3e elftal leken weinig verbetering te kunnen aanbrengen. Wat mag en kan je dan van het tweede bedrijf verwachten wetende dat de laatste wedstrijden SJC en Roodenburg op het programma staan? Daarnaast, tegenstander Zevenhoven is hevig verwikkeld in een kampioenstrijd met BSC’68 waarbij het doelsaldo zeer belangrijk kan worden en dat was voor de wedstrijd exact gelijk.
Het bakkie thee had de roodhemden echter kennelijk goed gedaan, want nauwelijks begonnen kopte invaller Gerrit van Straalen geheel vrijstaand over het doel. Een paar minuten later was het Doornenbal vanuit de draai die gevaar stichtte. Zijn inzet kwam in de handen van keeper Connor van Heertum terecht. Halverwege de tweede helft begon Doornenbal aan een van zijn befaamde rushes waarna Guido Leugering de bal uiteindelijk over schoot. De ploeg op voorsprong geloofde het allemaal wel, deed weinig tot niets met de aangeboden ruimte, dit tot duidelijk ongenoegen van trainer Danny ter Hoeve.
Thomas Loos scoorde TIEN minuten voor tijd de 2-4, een paar minuten later gevolgd door de aansluitingstreffer van opnieuw Doornenbal. Alles of niets, de bezoekers trokken zich nog meer terug, maar er veranderde niets meer aan de stand. De beste kansen waren in de laatste minuut niet aan Mooren en Gareth Rowlands besteed, in beide situaties kwam Waasdorp als winnaar uit de strijd.
Een gekke wedstrijd, binnen het kwartier al op een onoverbrugbare achterstand maar na het laatste fluitsignaal was de marge minimaal. Dit moet toch vertrouwen geven voor de laatste wedstrijden. Tegenstander Zevenhoven deed zelf(s) hele goede zaken door het latere gelijkspel van de concurrent uit Benthuizen en nam de koppositie weer over. Man van de wedstrijd bij de studenten, Waasdorp, direct na afloop van de wedstrijd. ,,Als een keeper de man van de wedstrijd wordt dan is dat vaak geen goed teken, zeker niet als je er dan ook nog eens vier om de oren krijgt. Verliezen is nooit leuk, maar als ik dan zie hoe wij beginnen dan baal ik daar wel van. Ik weet ook wel waar het aan ligt. We zijn vorige week op trainingskamp geweest en ik was de enige van de selectie die dagelijks op het trainingsveld stond. Dat kan toch niet, je ziet het vandaag terug en daar gaat deze week zeker nog over gesproken worden. Een groepsgesprek zal volgen want we willen wel in deze klasse blijven.”
LSVV’70 – Zevenhoven 3-4 (1-4) 4. Leliveld 0-1, 6. Mooren 0-2, 8. Doornenbal 1-2, 13. Zwart 1-3, 17. Mooren 1-4, 81. Loos 2-4, 87. Doornenbal 3-4.
Basisopstelling LSVV’70 : Waasdorp, Van der Meer, Kalf, Jansen, Van der Meij, Bouwman, Verdoes, Leugering, Loos, Egberts, Doornenbal.
Basisopstelling Zevenhoven : Van Heertum, Jansen, Zuijdervliet, Vianen, Peters, Van der Voorn, De Lange, Van Zon, Zwart, Mooren, Leliveld.