donderdag, juni 13, 2024
HomeZaterdagVierde klasseTeylingen heeft verjaardagscadeau in petto voor trainer Jonkman

Teylingen heeft verjaardagscadeau in petto voor trainer Jonkman

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Enige tijd behoorde Teylingen ook tot de ploegen die zich zorgen moest maken in verband met de versterkte promotie/degradatieregeling. Na achttien speelronden kan de ploeg van Rob Jonkman geleidelijk aan rustiger gaan ademen. De Sassenheimers pakten gisteren de vierde zege op rij en daar werd Hazerswoudse Boys de dupe van (3-1). Een aangenaam verjaardagscadeau voor de trainer die gisteren veertig werd.

,,Natuurlijk is het leuk om te winnen op je verjaardag. We gaan straks een lekker feestje bouwen bij Van der Valk, ze zullen goed smaken”, zo liet de gevierde oefenmeester weten pal na afloop van de winstpartij tegen de Boys van Wilco Wapenaar.

De jarige Job had de wedstrijd met enige verbazing gade geslagen. ,,Ik had verwacht dat zij meer energie zouden leveren, want daar staan ze ook wel om bekend. Tevens hielden we er rekening mee dat ze zelf ook mee wilden voetballen en aanvallen, maar daar heb ik niet heel veel van gezien. Ze speelden vooral compact en wilden de as gesloten houden. Dat maakte het kijkspel niet erg leuk. Voor een leuke pot voetbal heb je echter twee ploegen nodig.”

Teylingen nam een voorsprong via Pascal de Ridder, maar kon de 1-0 niet vasthouden. ,,We kregen een pingel tegen en die was terecht te noemen. Dennis van den Nouland had even een snurkmoment en daar profiteerden zij van. Wel gingen we alsnog de rust in met een voorsprong en dat hadden we te danken aan Mark van der Heijden. Hij stond vandaag in de spits en dat pakte goed uit. Mark is kopsterk en kan het verdedigers lastig maken. We scoren dit seizoen ook wat moeizamer dan vorig seizoen. We besloten om Max Slaman en Bas Gozeling centraal achterin neer te zetten en dat ging andermaal goed. De 2-1 voorsprong was absoluut verdiend te noemen.”

Teylingen speelde voor de winterstop vaak goed, maar dan won het lang niet altijd. In de laatste weken is het niveau wellicht wat minder, maar nu komen de overwinningen wel binnen. ,,Dus wat is wijsheid in deze? Maar nogmaals, het verloop van een wedstrijd heeft ook met een tegenstander te maken die bereid is mee te voetballen of juist niet. Pas na vijfenzestig minuten zijn zij wat meer risico gaan nemen. Toen was het inmiddels 3-1 via Gozeling die raak kopte. We zijn niet echt meer in gevaar geweest.”

En zo had Teylingen een prima aanloop richting het duel van het jaar. Volgende week wacht immers in Warmond buur Warmunda. ,,Zoals bekend leeft dat duel enorm bij veel mensen hier en we hebben wat recht te zetten na de nederlaag eerder dit seizoen. Ook vorig seizoen hebben ze ons in de weg gezeten en we willen nu dus graag een goed resultaat neerzetten. We gaan daarheen met een opgelopen voorsprong en dat is lekker. Er zal vast weer veel spanning op staan en het vuurwerk zal ongetwijfeld niet thuis worden gelaten. Een potje om naar uit te kijken. Een tweede feestje binnen een week klinkt eigenlijk wel goed. Maar ook, dat gaat zeker niet vanzelf gebeuren.”

Opstelling Teylingen: Zonjee, Van den Nouland (Blonk), Slaman, Gozeling, Heemskerk, Postma (Prange), Hoogkamer, Van der Meij (Does), Ritzen, Van der Heijden (Van der Zon), De Ridder (Van der Lubbe).

Foto’s: Liesbeth Postma

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read