maandag, mei 20, 2024
HomeVierde klasseRKVV TeylingenTeylingen komt knappe goal Roodenburg te boven: 1-3

Teylingen komt knappe goal Roodenburg te boven: 1-3

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Wie had gedacht dat het nog altijd ongeslagen Teylingen simpel de drie punten op zou halen in Leiden Noord, kwam bedrogen uit. Roodenburg liet bij vlagen goed voetbal zien, met een prachtige goal van Youssef Er-Rabt als resultaat. Teylingen reageerde echter goed en scoorde al snel de gelijkmaker. Twee doelpunten kort voor tijd brachten de eindstand op 1-3.

Het hoofdveld van Roodenburg was afgekeurd, waardoor de ploegen aantraden op het naastgelegen kunstgrasveld. De weersomstandigheden maakte het soms lastig om goed te voetballen. Ballen werden onvoorspelbaar, stuiterden door en waren lastig te controleren. Niet voor niets dat het even duurde voordat beide ploegen hun zaakjes op orde hadden. Mondjesmaat kwamen er wat meer kansen.

De grootste mogelijkheid van de eerste helft was voor Roodenburg. De bal kwam voor de voeten van Achraf Azarfane, die zich goed vrijspeelde. De technisch vaardige middenvelder schoof de bal langs doelman Wessel Zonjee, maar helaas voor de blauw-zwarten ook langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Teylingen was gewaarschuwd. De uitploeg kreeg wat kansjes, maar de aanvallers misten scherpte voor het doel en maakten veelal verkeerde keuzes. Noemenswaardig was de poging van Rik Prange, maar zijn volley vloog nipt langs de kruising.

Na rust viel dan toch de eerste treffer. Met een mooie uitgespeelde aanval van Roodenburg kwam de bal terecht bij Er-Rabt. Vanaf de rand van de zestienmeter schoot hij de bal hard via de onderkant van de lat het doel in. Zonjee kon slechts toekijken. Het was een harde dreun voor Teylingen, maar eveneens een goede wake-up call voor de Sassenheimers. Trainer Rob Jonkman maande zijn spelers tot scherpte. En met succes.

De reactie van de in het wit spelende Sassenheimers liet niet lang op zich wachten. De al vroeg ingevallen Wesley Ritzen kreeg de bal voor de voeten in het strafschopgebied. De linksbuiten schoot en zag zijn bal licht getoucheerd worden door een inglijdende verdediger. Doelman Khalid Makkor was daardoor kansloos: 1-1. Nog geen twee minuten later werd het zelfs 1-2 via verdediger Bas Gozeling. De aanvoerder werd echter terug gevlagd wegens buitenspel.

Teylingen had de smaak te pakken en ging vol voor de winst. Roodenburg bleef hard werken, maar kon op een aantal counters na weinig meer creëren. Tien minuten voor tijd was daar dan ook de voorsprong van Teylingen. Mike van der Zon werkte de bal van dichtbij binnen. Kort voor het eindsignaal deed ook Melvin van Stijn nog een duit in het zakje. De nummer 10 bleef oog in oog met Makkor zeer koel: 1-3.

Teylingen maakte het zichzelf in de eerste helft nog moeilijk, maar dit was ook zeker de verdienste van Roodenburg. De ploeg van Mo Bougrine bewees dat we dit seizoen nog mooie dingen kunnen verwachten van de Leidenaren. Wel zullen er dan ook de nodige punten gepakt moeten worden. Komend weekend mag Roodenburg dat gaan proberen bij MMO, dat vooralsnog op één punt staat. Teylingen hoopt zijn ongeslagen status te behouden als Nicolaas Boys op bezoek komt.

Roodenburg – Teylingen 1-3 (0-0) 51. Er-Rabt 1-0, 60. Ritzen 1-1, 80. Van der Zon 1-2, 90. Van Stijn 1-3.

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, M. Azarfane, Serraj, Bouchnafa, Irdi, Bezzai, Mkadmi, A. Azarfane, Zoulali, Van der Reijden, Er-Rabt.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Witkamp, Slaman, Gozeling, Heemskerk, Prange, Hoogkamer, Van Stijn, Van der Zon, Berk, Ritzen.

Must Read