vrijdag, mei 24, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 29 april

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 29 april

-

Warmunda – BSC’68

Het team van Barry van Rijn en Remco Breuer won afgelopen weekend verdiend van concurrent Woubrugge, wisselde stuivertje en steeg hierdoor een plaatsje naar plek tien op de ranglijst. Deze plek geeft aan het einde van het seizoen recht op het spelen van nacompetitie, met nog vier wedstrijden te gaan is de boodschap dan ook duidelijk. Nog een plek stijgen biedt garantie voor nog minimaal een jaar vierde klasse, het verschil naar deze veilige plek is minimaal dus alles is nog in eigen hand. Aanstaande zaterdag wordt Warmond vereerd met de komst van de nieuwe koploper, BSC’68 uit Benthuizen. Er werd gewonnen van Hazerswoudse Boys, door het gelijke spel van Zevenhoven werd de koppositie overgenomen. Dat het kan spoken op sportpark Overbos daar kan onder andere runner up Zevenhoven over meepraten. De heenwedstrijd werd overigens een nipte prooi voor de bezoekers.

Teylingen – Zevenhoven

Na een wat mindere fase met slechts een punt uit drie wedstrijden werd er eindelijk weer eens een driepunter behaald door de manschappen van Rob Jonkman, slachtoffer het Leidse LSVV’70. Of het echt verdiend was daar was men zelfs in het Sassenheimse kamp niet zeker van, desalniettemin was de volle buit van harte welkom in de strijd om de nacompetitie voor promotie/degradatie naar of uit de kelderklasse te ontlopen. Het gaatje naar plek tien is slechts vier punten dus achterover leunen is er (nog) niet bij. Runner up Zevenhoven is komend weekeinde te gast op sportpark De Roodemolen, een ploeg met een bak ervaring en met vrije trappen specialist Maurits Splinter in de gelederen. Oppassen geblazen met overtredingen rond de beruchte zestien meter, op voorhand dus echt wel een krakertje. De heenwedstrijd werd een doelpuntrijk spektakel, er vielen toen zes doelpunten welke gelijkelijk werden verdeeld.

SJZ – Woubrugge

De mannen van trainer Arie van Duijn konden afgelopen weekend genieten van een vrij weekeinde, de wedstrijd tegen Roodenburg werd verplaatst naar afgelopen dinsdag. Het vrije weekend heeft de ploeg kennelijk geen goed gedaan want er werd vrij kansloos met 2-0 verloren.  ‘Flets, ‘haalden hun niveau niet’, ‘gespeeld zonder lef’ en ‘een hele povere beurt’ , een aantal bewoordingen en citaten vanuit het verslag van deze wedstrijd. Voordeel is dat de volgende wedstrijd zich al weer snel aandient, over een paar dagen is Woubrugge de tegenstander. Een ploeg die, net als vele ploegen, nog ergens om voetbalt. Uniek is wel dat er op twee fronten wordt gestreden, rechtstreekse degradatie lijkt met elf punten voorsprong wel zo goed als afgewend maar voor het ontlopen van de nacompetitie richting de vijfde klasse zijn nog wel een paar punten nodig. Echter in de strijd om de derde periode is het verschil met Meerburg maar twee punten, kortom nog veel om te spelen en dat geldt ook voor de Zoeterwoudenaren.

SJC – Kickers’69

Een wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar volgend seizoen ook weer tegen komen, alleen dan een treetje lager in de kelderklasse. Om het seizoen toch nog waardig af te sluiten zou een overwinning in een van de nog te spelen wedstrijden meer dan welkom zijn en gezien het vertoonde spel verdienen de mannen van trainer Dennis Bos dit ook. Veelal de complimenten maar geen punten, echter de overwegend jonge ploeg neemt de vierde klasse ervaring toch wel mooi mee naar komend seizoen. Een stapje terug kan best eens goed zijn om vervolgens weer stappen voorwaarts te maken. Sint Jeroens Club daalt dus ook af, een bonte stoet van spelers met de nodige ervaring op een hoger niveau dus kwaliteit genoeg. Dit liet ook de wedstrijd tegen Meerburg zien, een overwinning voor de bezoekers is dus ook zeker geen uitgemaakte zaak. De heenwedstrijd werd overigens door de Noordwijkers met 0-1 gewonnen.

Nicolaas Boys – LSVV’70

Ook voor de Leidse studenten is het seizoen nog niet voorbij, op dit moment bivakkerend op een veilige negende plek maar met Warmunda en Woubruge hijgend in de nek moeten er nog wel een aantal punten worden behaald. Volgens de welbekende tamtam staat er een heus trainingskamp in Italië op het programma, dit om straks als vierdeklasser de jaarlijkse rondvaart te kunnen ondergaan. De laatste wedstrijd werd er onnodig van Teylingen verloren, dan maar de volle buit tegen Nicolaas Boys.  De ploeg van trainer Mo Bougrine won weer eens na drie verliespartijen op rij en dient ook nog met een schuin oog naar beneden te kijken. Winst van de rood-witten betekent op gelijke hoogte komend met de ploeg uit Nieuwveen en gezien het resterende programma op zaterdag 29 april een grote stap richting lijfsbehoud.

Hazerswoudse Boys – Meerburg

Vier wedstrijden op rij winnen en de wereld ziet er ineens heel anders uit voor Jelle Korbee en de zijnen. Ok, relatief wellicht een wat makkelijker programma maar voor de winterstop werden dit soort wedstrijden nog wel eens verliezend afgesloten. In de ranglijst op plek vier, en door het midweekse verlies van SJZ is plek drie inmiddels in zicht wetende dat deze ploegen elkaar nog treffen. Daarnaast, in de strijd om de derde periode ligt men inmiddels op pole position want de ploegen direct om hen heen zijn al in het bezit van een periodetitel.  De ziekenboeg wordt ook steeds leger en dat is ook nodig voor het resterende programma in de jacht op een prijs.  Een moeizame laatste overwinning tegen SJC moet een vervolg krijgen tegen het eveneens laag staande Hazerswoudse Boys, waar het hoofdveld nog van een echte grasmat is voorzien. De Boys staan al met anderhalf been in de vijfde klasse.

NSV’46 – Roodenburg

De ploeg uit Leiden Noord won dinsdagavond meer dan verdiend van het in een goede flow zittende SJZ, het stijgt hierdoor naar een knappe vijfde positie op de ranglijst. Uit de laatste vijf wedstrijden werden dertien punten behaald, een knappe prestatie zeker de ramadan in ogenschouw nemend. De goede serie dient een vervolg te krijgen tegen de ploeg uit Noorden, een ploeg die drie plekken lager staat met maar een punt achterstand. Het geeft maar aan hoe dicht het allemaal bij elkaar staat, het verschil met de veilige negende plek is slechts drie punten. NSV’46 speelde de laatste speelronde verdienstelijk doelpuntloos gelijk tegen de toenmalige koploper Zevenhoven. Een interessant affiche dus op voorhand, de eerdere wedstrijd in Leiden eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Must Read