woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorschoten ’97 (zo) wint, maar maakt het onnodig spannend

Voorschoten ’97 (zo) wint, maar maakt het onnodig spannend

-

Vierde Klasse C (zondag) – Op sportpark Adegeest heeft Voorschoten ’97 drie punten gepakt tegen Ankaraspor. De thuisploeg leek na de eerste helft de wedstrijd makkelijk te gaan winnen, maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk richting het einde van de wedstrijd: 4-3.

De wedstrijd begon heel open met Voorschoten als de bovenliggende partij. De beide teams creëerden kansen en het leek er dan ook niet op dat er weinig gescoord zou worden. De openingstreffer liet zo ook maar een kwartier op zich wachten. ,, Ik stond bij de tweede paal en de tegenstander wilde de bal uitverdedigen, maar deze ging recht de lucht en ik kon hem met m’n hoofd diagonaal inkoppen”, aldus Justin Aschman die als spits weer erg blij was met z’n doelpunt.

Ankaraspor leek het na de openingstreffer even kwijt te zijn. Hoewel de bezoekers via de individuele acties en diepe ballen wel gevaarlijk waren, lieten ze veel ruimte vrij voor Voorschoten om te voetballen. En daardoor ging het hard met de doelpunten. De thuisploeg maakte in vijf minuten tijd maar liefst drie doelpunten. Via een goed uitgespeelde aanval aan de rechterkant kwam de bal voor het doel waarna uit de rebound de bal bij Casper Kuiper belandde en hij de 2-0 binnen tikte.

Na de aftrap veroverde Voorschoten meteen de bal en zochten ze dit keer de linkerflank op. Rob van de Berg werd vrijgespeeld en kon de bal diagonaal het doel inwerken: 3-0. De bezoekers leken wel verstijfd en de gastheren liepen er zo doorheen. Zonder dat ze een strobreed in de weg gelegd werd, kon Voorschoten op het hok schieten. Rob van de Berg was na twee pogingen weer succesvol en schoot ditmaal rustig de bal achter de keeper: 4-0.

,, Ik denk dat we met name gevaarlijk werden in de omschakeling en daarbij gelijk de diepte zochten en aansloten waardoor we het uit konden voetballen”, aldus Justin Aschman.

Vlak na de rust deed Ankaraspor iets terug uit een standaardsituatie. Challaoui kon namelijk uit een corner de bal vrij inkoppen om iets terug te doen en er weer enigszins een wedstrijd van te maken: 4-1. De bezoekers kregen meer kansen na rust en drongen zeker aan. Vlak voor tijd kreeg Ankaraspor nog een terechte penalty. De verdediger was simpelweg te laat en raakte de bal niet waardoor er gefloten werd. Challaoui bleef rustig vanaf elfmeter en schoot de bal erin: 4-2. Enkele minuten later schoot Myar van zo’n twaalf meter de bal nog maar eens hard op goal en deze belandde in het net: 4-3. De Amsterdammers hadden nog maar één doelpunt nodig om de stunt compleet te maken, maar hier was voor hen helaas geen tijd meer voor.

,, De tweede helft hebben we minder de diepte gezocht terwijl daar bij ons de meeste kansen uit kwamen. Hierdoor kwamen wij minder in ons spel en maak je het jezelf onnodig lastig. Achterin hadden we het misschien beter dicht kunnen houden, maar steeds maar weer het omschakelen kostte ons veel energie. Gelukkig is het al met al gelukt om vandaag de drie punten hier te houden.’’ Zo keek doelpuntenmaker Aschman terug op een matige tweede helft na afloop van de wedstrijd.

Voorschoten ’97 – Ankaraspor 4-3 (4-0). 14. Aschman 1-0, 36. Kuiper 2-0, 38. Rob v.d. Berg 3-0, 40. Rob v.d. Berg 4-0, 48. Challaoui 4-1, 88. Challaoui 4-2, 90. Myar 4-3.

Basisopstelling Voorschoten ’97: Vlak, Rebergen, Mulder, Adriaanse, Chris v.d. Berg, Hilders, Beelen, Van der Wijngaard, Aschman, Rob v.d. Berg, Kuiper.

Basisopstelling Ankaraspor: Emrani, El Kouaa, Simson, El Bakkali, Austin, Yazar, Abera, Challaoui, Hus, Ozturk, Rouki.