zondag, april 28, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestFC Oegstgeest blijft schadevrij tegen MMO (0-1)

FC Oegstgeest blijft schadevrij tegen MMO (0-1)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – FC Oegstgeest, nr. drie op de ranglijst, sloot het kalenderjaar af met het inhaaltreffen tegen MMO. De ontmoeting stond oorspronkelijk geprogrammeerd bij MMO maar door de overvloedige regenval van de laatste tijd is het spelen van een potje voetbal op het idyllische complex met natuurgrasvelden momenteel niet haalbaar, waardoor de clubs besloten om uit te wijken naar De Voskuyl. De formatie van Huig-Jan Heeringa leek na een vlotte voorsprong op weg naar een eenvoudige zege tegen de hekkensluiter, maar de fusieclub slaagde er niet in om het veldoverwicht in meer doelpunten om te zetten. Zo bleef het voor de toeschouwers dus lang spannend, maar de treffer van Mario Gianfiglio bleek uiteindelijk toch voldoende voor de verdiende driepunter voor FC Oegstgeest (0-1).

FC Oegstgeest, gesteund door een stevige wind in de rug, kende een stormachtig begin en had al na luttele minuten spelen op voorsprong kunnen komen. Floyd de Ridder zette met een fraaie pass Mario Gianfiglio alleen voor MMO-doelman Albin van Wieringen, maar de lob van de FC Oegstgeest-aanvaller ging net over het Hoogmadese doel. Niet veel later kreeg stond dezelfde speler opnieuw oog in oog met Van Wieringen, maar de doelman voorkwam met zijn voeten de openingstreffer.

Na ruim twintig minuten spelen was het wél bingo voor de buitenspeler. Bob den Hollander liet de MMO-verdediging zijn hielen zien, waarna Gianfiglio binnen prikte (0-1). Hierna was het gedaan met de Oegstgeestse furie en kabbelde het duel, mede door het gebrek aan stootkracht van MMO, naar de rust (0-1).

In de tweede helft viel er voor de toeschouwers lange tijd niet veel meer te genieten, waardoor de aandacht van de aanwezigen werd verlegd naar het bespreken van het komende kerstdiner. Pas in de slotfase van de wedstrijd kregen de bezoekers weer oog voor het gebeuren op het veld. Danny Hoogenboom was met een afstandsschot dichtbij de 1-1, terwijl aan de andere kant Daan van Moorsel een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2 liet liggen. Er werd uiteindelijk niet meer gescoord, waarna de Oegstgeeste fanbase opgelucht adem kon halen (0-1).

‘Eind goed, al goed’, zo vond FC Oegstgeest-trainer Huig-Jan Heeringa. ,,Doordat we voor rust verzuimden om al een beslissende voorsprong te nemen, bleef MMO in de wedstrijd. Hoewel ik ons ook in de tweede helft de betere ploeg vond, lukte het ons niet om die 2-0 te maken, waardoor altijd de mogelijkheid bestaat dat zij toch scoren. Uit hun enige kans van de wedstrijd viel bijna die 1-1, maar gelukkig kwam het niet zover. Uiteindelijk zijn het de drie punten die tellen en sluiten we het kalenderjaar goed af. We hebben nu even rust, om vervolgens op 12 januari op trainingskamp naar Torremolinos te vertrekken. Op 20 januari hervatten we de competitie met een uitwedstrijd bij Warmunda’’, zo blikte Heeringa alweer vooruit.

Ook MMO-doelman Albin van Wieringen blikte terug op de wedstrijd. ,,We hadden het in de eerste twintig minuten lastig, maar daarna zijn we niet echt in de problemen geweest. We zijn in de slotfase op zoek gegaan naar de gelijkmaker en met iets meer geluk valt dat schot van Danny Hoogenboom ook binnen. Het klopt dat we door de huidige conditie van onze velden nauwelijks hebben kunnen trainen en dat merk je nu ook op het conditionele vlak. Onze tegenstanders kunnen vaak wel beschikken over goede trainingsfaciliteiten, dus dat is wel een dingetje. Afgelopen woensdag hebben we gelukkig wel bij ROAC kunnen trainen, zodat we in ieder geval iets hebben gedaan. MMO is druk bezig om het handbalveld om te vormen tot een kunstgrasveld, zodat we weer wat meer trainingsuren kunnen maken’’, aldus Van Wieringen.

MMO mag overigens op 13 januari alweer aan de bak, want dan staat het resterende gedeelte (45 minuten) van de wedstrijd tegen Floreant op de rol.

MMO – FC Oegstgeest 0-1 (0-1) 21. Gianfiglio 0-1

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, J.van der Meer, B. van der Meer, M. van der Meer, N. Bax, Van der Geest, M. Bax, Hoogenboom, Van der Fits, Van Goozen, Ouwerkerk.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, De Vries, Morin, Lichtenbeld, De Ridder, Alberts, Van de Meel, Brom, Gianfiglio, Den Hollander, Elkerbout.