maandag, mei 20, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestKrakerrr van de Week: Roodenburg- FC Oegstgeest

Krakerrr van de Week: Roodenburg- FC Oegstgeest

-

Deze week is de keuze gevallen op het duel in Leiden Noord tussen Roodenburg en FC Oegstgeest. Twee ploegen die al drie punten op zak hebben en geen grijze muis willen zijn in de vierde klasse A. Onze redactie sprak voor de Krakerrr van de Week met Mo Azarfane namens de thuisploeg en Joey Driessen van de bezoekers. Het laatste treffen in competitieverband dateert alweer van 18 mei 2019, ook toen in de vierde klasse. Het werd destijds 0-3.

Azarfane kijkt uit naar de confrontatie tegen het een klasse teruggevallen FC Oegstgeest. ,,Dat wordt een mooi potje. Voor Roodenburg is de FC of daarvoor VV altijd een uitdaging geweest. Ik verwacht dat beide teams een eind kunnen komen en het is leuk om elkaar nu al te treffen.”

Azarfane: ,,De trainer hamert op discipline en we weten allemaal waar we aan toe zijn. Zo kunnen we tot resultaten komen.”

Driessen: ,,Spannend zal het zeker worden. Beide teams steken goed in het velletje na de eerste overwinning. Roodenburg heeft een technisch vaardige ploeg met veel individuele kwaliteiten. Meer dan ons, schat ik in. Wij hebben echter meer een collectief. Onder aan de streep zal het elkaar niet veel ontlopen.”

Afgelopen zaterdag klopte Roodenburg Nicolaas Boys in Nieuwveen met 1-2. De rechtsback van de ploeg uit Leiden Noord over die overwinning. ,,Ik denk dat we met moeite gewonnen hebben, maar uiteindelijk wel verdiend. We gingen teveel met hun spel mee en daar ligt onze kracht niet. Na de 0-1 ging het beter en gingen we op jacht naar de 0-2 en die kwam er ook. Vervolgens hebben we teveel niet goed gedaan en als het langer had geduurd, had zomaar de 2-2 kunnen vallen. Het was niet goed genoeg, maar de winst telde. Douchen, inpakken en wegwezen.”

Voor trainer Mo Bougrine was het een bijzondere wedstrijd. ,,Zeker, want hij zat vorig seizoen nog bij de tegenstander. Mijn broertje Achraf vroeg vooraf nog of hij zenuwen had. Ogenschijnlijk was hij koel en sprak van gezonde spanning, maar wij geloven dat het hem toch wel meer deed. Dan is het natuurlijk prettig als je wint en de punten mee gaan naar Leiden.”

Joey Driessen, hier op archieffoto tegen AVV Alphen, is fitter uit de zomer gekomen en wil bepalender worden.

Ook FC Oegstgeest pakte de punten. Stompwijk’92 moest er met 2-0 aan geloven op de Voscuyl. Driessen over de triomf: ,,Het was niet groots van onze kant. We hadden uiteraard een plan, maar de uitvoering was niet okay. Het zegt genoeg dat we heel blij waren toen de 2-0 viel vlak voor tijd. Het afgelopen seizoen is enorm tegen gevallen en eigenlijk is het schandalig dat we eruit zijn gegaan. We hebben zoveel wedstrijden in de slotfase weggegeven dat we onszelf uiteindelijk in de problemen hebben gebracht. Nu willen we weer opstaan. Dat lukte tegen Stompwijk’92 niet heel goed. Zij parkeerden de bus en wij moesten het spel maken. Vorig seizoen lieten we vaak de tegenstander aan de bal. Het was zoeken en wennen, maar gelukkig hebben we geen averij opgelopen. Wel is duidelijk dat we komende zaterdag aan de bak kunnen. Roodenburg won laatst voor de Sportiff LAV Cup met 5-1 van Stompwijk’92. Ook zijn ze door in de beker en ze hebben alvast een lastige pot in de tas.”

Driessen, FEC analist bij de Rabobank (ofwel onderzoeker van financiële economische criminaliteit), weet waar zijn ploeg nog meer stappen vooruit kan maken. ,,Soms gaat het er negatief aan toe bij ons als het niet loopt en dat moet eruit. Tuurlijk mag je elkaar aanspreken, maar dat moet niet doorslaan. In die zin denk ik dat het mooi is dat Huig Jan Heeringa weer is neergestreken bij de club. Hij werkte hier eerder en kent de club en de meeste jongens. Ik heb niet eerder onder hem gespeeld, maar het is een mensenmens en dat is belangrijk voor deze groep. Hij is ook druk doende om ons conditioneel beter en fitter te maken. Op dat vlak kwamen we vorig seizoen in de slotfase vaak tekort en de gevolgen daarvan zijn bekend.”

Mo (donerblauw pak) op de foto met broer Achraf. ,,Prachtig dat hij weer voor Roodenburg heeft gekozen, maar ik gun hem straks stappen.”

Azarfane, eerder al jeugdvoorzitter bij de blauwzwarten, heeft het prima naar zijn zin. ,,Dit is echt mijn club. Ik ben een jongen van Noord. Ik heb nog bi Lugdunum gespeeld en als tweedejaars B-junior maakte ik mijn debuut in de hoofdmacht. In het eerste seizoen in de A kwam ik uit voor UVS. Helaas heeft het voetbal daarna een tijd stil gelegen voor mij vanwege een slepende hamstringblessure. Nu ben ik op mijn 27ste er wel zeker van dat ik hier wil blijven voetballen. We hebben een hele leuke groep waarin er veel concurrentie is. Eigenlijk speel ik normaliter centraal, maar tegen Nicolaas Boys stond ik rechtsback. Op zich maakt het mij niet veel uit als ik mijn steentje maar kan bijdragen om tot prestaties te komen met deze groep.”

Volgens Joey Driessen, op beeld tegen Van Nispen in het vorige seizoen, was het schandalig dat zijn team degradeerde.

Azarfane ziet het seizoen zitten, maar spreekt ook over een valkuil. ,,We speelden in de voorbereiding tegen Rotterdam United en toen was er veel op ons gedrag aan te merken. Onze trainer heeft dat aangegrepen om een signaal af te geven. Hij wil dat Roodenburg gedisciplineerd speelt en daar hebben we ook baat bij. Hij gaf aan dat het tussen hem en de groep niet gaat werken als we die afspraak vergeten. Voor ons moet dat een wake-up call zijn geweest. Een dergelijk gesprek is er eerder geweest bij de club, maar dan later in het seizoen. Nu is de boodschap heel duidelijk naar voren gekomen en wat mij betreft een uitstekende insteek voor het seizoen.”

Azarafane kwam in zijn jongensjaren uit voor toen nog FC Boshuizen

De spreker is sowieso lovend over Bougrine. ,,We speelden eerst onder Nouri Essaoui. Een Roodenburger pur sang, die waanzinnig veel deed en doet voor de club. Een fijne trainer en gezellige vent. Daardoor was de scheidslijn af en toe wel dun en dat ligt nu wat anders. Let wel, Mo wil ook dat het plezier voorop staat. Hij heeft echter wel een wat andere aanpak en ik geloof er heilig in dat hij uitermate geschikt is om Roodenburg te helpen stappen te maken. Hij blijft wel hameren op de discipline en dat heeft deze groep nodig. In het verleden waren de meningen over deze club nogal stereotype en negatief. Ik denk dat er de voorbije jaren al veel aan gedaan is om het imago te veranderen en de weg omhoog is in deze gevonden. We willen in sportief opzicht een rol van betekenis gaan spelen. We hebben eerder al laten zien dat we prima kunnen ballen, hoewel het besef er ook is dat we in een sterke poule zitten. Meerburg, SJZ en FC Oegstgeest zijn geduchte tegenstanders en zo zijn er nog wel meer. We hebben echter veel talent aan boord en dat moeten we gaan benutten. Ja, ik ben blij dat mijn broertje hier nog speelt. Hij kan zeker hogerop, maar heeft er bewust voor gekozen verder te rijpen bij Roodenburg.”

,,Wat mij betreft zijn Nouri en Mo beide toppers en belangrijk voor het op de kaart zetten van Roodenburg

Voor Driessen, wiens broer Kevin ook uitkomt in het eerste, is dit het derde seizoen in Oegtsgeest. ,,Ik heb enige tijd in het buitenland gezeten en in die fase kwam het voetbal uit deze regio uiteraard wat verder van mij af te staan. Natuurlijk ken ik de tegenstanders inmiddels wel, maar ik ben van de ene club meer op de hoogte dan de andere. Ik verwacht in elk geval Meerburg en Teylingen bij de bovenste ploegen en met onze eigen ploeg moeten we in staat zijn om ook goed mee te gaan draaien. Persoonlijk zou ik graag een keer kampioen worden. Dat is door de club niet uitgesproken, maar binnen de groep leeft in elk geval wel dat we graag promoveren en zo weer terrein terug winnen. Vorig seizoen was ik niet altijd fit, maar nu ben ik wel fitter uit de zomer gekomen. Ik wil nu bepalender worden en het team sterker maken.”

Driessen voetbalde vijf jaar bij UDO en zeven jaar bij UVS voordat hij naar Oregon Institute of Technology vertrok. Nu is hij terug op de basis bij FC Oegstgeest.

Logo Krakerrr van de Week mogelijk gemaakt door https://matchdaydesign.nl

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read