zondag, april 28, 2024
HomeVierde klasseNSV'46Warmunda heeft de smaak te pakken en verslaat ook NSV’46 (plus fotoreportage)

Warmunda heeft de smaak te pakken en verslaat ook NSV’46 (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op Sportpark Overbos speelden Warmunda en NSV’46 uit Noorden afgelopen zaterdag een inhaalduel. Een interessante en tevens belangrijke ontmoeting voor beide teams. Zowel de Warmonders als de ploeg uit Noorden wonnen hun laatste vier duels, waaruit opgemaakt kan worden dat het aan de juiste vorm niet ontbreekt. Een positie in de top drie lag in het verschiet voor het winnende team van deze middag. De ploeg van trainers Barry van Rijn en Remco Breuer ging met de winst aan de haal. Het werd 5-1 voor de ontketende Warmonders. Warmunda aanvaller Thomas van Kesteren en NSV’46 doelman Bas Kalshoven blikken terug op de wedstrijd.

Van Kesteren over de winst: ,,Wat een heerlijk gevoel om het kalenderjaar op deze manier af te sluiten zeg. De laatste weken liep het al lekker bij ons en we wilden hier graag op voortborduren. De sfeer in de groep is de laatste tijd echt goed, iets wat op het veld terug te zien is. We begonnen fris en scherp en dat resulteerde meteen in een doelpunt van Kevin van Bentem. Na deze treffer bleven we vanuit de organisatie voetballen en gevoelsmatig had NSV’46 er niet veel tegen in te brengen. We hadden in ieder geval meer weerstand verwacht. Halverwege de eerste helft verdubbelde Stan van Rijn de score. Met een verdiende 2-0 voorsprong gingen we de rust in.”

De Warmonder vervolgt: ,,De trainer zei tijdens de onderbreking dat onze opponent naar alle waarschijnlijkheid met een ander plan de tweede helft in zou gaan. Ze hadden immers niets meer te verliezen. Dat bleek ook, ze speelden opportunistischer en daar hadden we het wel moeilijk mee. Maar ons team bleef strijden, daar ontbrak het zeker niet aan. Desalniettemin scoorden ze na een kwartier de aansluitende treffer. Logischerwijs ging NSV’46 ver vooruit voetballen om de gelijkmaker te forceren. Dat was lastig, maar we bleven overeind. Door hun aanvalsdrang ontstonden er vrije ruimtes, waar wij tegen het einde van de wedstrijd goed gebruik van maakten. Van Rijn schoot de wedstrijd uiteindelijk op slot. Hierna ging het snel en liepen we uit naar 5-1 door doelpunten van wederom Van Bentem en Ties van Dam.”

De aanvaller besluit: ,,Zoals gezegd een heerlijke overwinning en we hebben hierdoor de aansluiting met de bovenste ploegen te pakken. Gekscherend gezegd komt de winterstop voor ons eigenlijk te vroeg.”

NSV’46 sluitpost Bas Kalshoven was minder blij met de uitslag: ,,Een onterecht verlies is het niet, misschien wel ietwat geflatteerd. De eerste helft was van onze kant gewoon echt slecht. We hadden moeite om tot een voetballende oplossing te komen, daaraan gekoppeld verloren we de duels en al snel was duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden. Halverwege de eerste helft hadden we er al twee om onze oren gehad en konden wij er niets tegenover zetten. Ik kan niet anders stellen dan dat we de eerste helft op onze plaats gezet zijn.”

De doelman over het tweede bedrijf: ,,In de rust werd met duidelijke woorden door de trainer gezegd dat het echt anders moest. Meer passie en beleving werd er van ons gevraagd. Dat ging ook best goed en we hadden Warmunda onder druk staan. Uit een vrije trap scoorde Menno de Jong de aansluitingstreffer en kwam er weer geloof in de ploeg. Vanaf dat moment had ik in het doel het gevoel dat we gelijk zouden maken. Helaas ging het door een persoonlijke fout van ons mis. Zij scoorden de voor hun bevrijdende en daarna ging het hard. Ons verzet was stomweg gebroken. Al met al hebben we het als team vandaag laten afweten. We kunnen zeker beter.”

Kalshoven tot slot: ,,Helaas missen we voor nu de aansluiting met de bovenste ploegen. Dat is heel zuur, want na de winterstop komen er direct twee loodzware wedstrijden aan tegen respectievelijk SJZ en FC Oegstgeest. We gaan er na de winterstop in ieder geval volle bak tegenaan.”

De eerste wedstrijd van de Warmonders in het nieuwe jaar is op het eigen Sportpark Overbos tegen buurman FC Oegstgeest. NSV’46 neemt het thuis op tegen de nummer twee op de ranglijst SJZ. Twee heerlijke wedstrijden dus na de winterslaap.

Fotoreportage Jan van der Lubbe (tweede helft)