zaterdag, juli 27, 2024
HomeHazerswoudse BoysHazerswoudse Boys interviewsBernardus wint de Hazerswoudse derby en behoudt kans op nacompetitie (plus fotoreportage)

Bernardus wint de Hazerswoudse derby en behoudt kans op nacompetitie (plus fotoreportage)

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- De achterliggende gedachte van de competitieleider zal ongetwijfeld zijn geweest dat nog alle spanning op deze derby zou zitten. Tot eind maart leek dit ook een reëel scenario, aangezien Bernardus destijds nog volop meedeed voor de belangrijke derde plaats, die zeker recht zou geven op een toetje in de vorm van de nacompetitie. De Dorpers vielen echter terug en de zwart-witten verzekerden zich in de laatste wedstrijd al van deze belangrijke plek. Toch heeft Bernardus na de 1-0 zege volgende week nog alles om voor te spelen.

Gisternacht was er in delen van Nederland het Noorderlicht te zien, maar vanmiddag om 14.30 uur kleurde de lucht oranje in Hazerswoude Rijndijk bij het betreden van de teams van het veld. Hoe spectaculair het buiten het veld was geweest, zo gezapig was het begin van het duel, zo erg zelfs dat de scheidsrechter dacht dat het wel aan de bal moest liggen en hij stond erop dat er met een andere bal gespeeld moest worden. Dit tot grote hilariteit van beide trainers, die geen enkel probleem zagen in het gebruikte leer.

De bezoekers waren voetballend gezien wel beter en werden vooral via Sam Timmermans enkele keren gevaarlijk, waarbij zijn lob over de uitlopende keeper net naast het doel verdween. De oranje-witten moesten het vooral van hun inzet hebben, al werd Rens Schakenbos knap gelanceerd en na een fraaie passeeractie stuitte hij op de doelman. Bernardus kwam vlak voor de rust bijna nog op voorsprong; eerst was Hassan Knobbout dichtbij het openingsdoelpunt en de daaruit voortvloeiende corner werd door Koen Schellingerhout net naast gekopt. Schellingerhout die regelmatig naar ZZ gaat had zijn basketbal vrienden uit Leiden uitgenodigd en die genoten ook van het weer en prima sfeertje.

De bezoekers namen na rust het heft in handen en kregen kansen, al was Jeffrey van der Heiden ook dicht bij een treffer. Na vijfenzestig minuten kreeg invaller Nick Moerland een bal vanuit de achterlijn aangespeeld, in eerste instantie werd zijn schot geblokt en in de rebound schoot hij tegen de buitenkant van de paal. Levi Swart stuitte ook nog op de uitstekend keepende Luuk Enter, die ondanks zijn geringe lengte heerste op hoge ballen.

Het openingsdoelpunt van Bernardus door invaller Luca Tor kwam toch wel als een verrassing, niet dat het doelpunt in deze “Duitse” week door Tor gemaakt werd. ,,Ik werd aangespeeld door Jeffrey en de doelman kon het schot niet helemaal keren. Met een uiterste inspanning kon ik de bal over de lijn werken. Ik ben een grote fan van Ronaldo en vind het mooi dat ik dit belangrijke doelpunt op basis van kracht en doorzettingsvermogen maakte. Normaal gesproken ben ik een basisspeler, maar de trainer vond dat ik bij de training te weinig inzet had getoond. Ik ben soms wel wat gemakzuchtig en was er goed ziek van dat ik niet in de basis stond. Ik heb tot mijn vijftiende in het dorp gespeeld, dus dit doelpunt betekent veel voor me en geeft veel vertrouwen voor volgend seizoen.” De scheidsrechter was nog coulant voor de bezoekers toen hij alleen geel gaf bij een doorgebroken Bernardus speler.

Bij Hazerswoudse Boys werd centrale verdediger Beau Gordijn weer naar het front gestuurd, bij de laatste wedstrijd tegen SVV scoorde hij in blessuretijd twee doelpunten bij de 1-2 winst. Gordijn zelf: ,,Het had zomaar weer kunnen gebeuren, aangezien ik toch twee aardige kansen kreeg. Ik werd goed aangespeeld door Timmermans en schoot wel hard, maar net over. Even later miste ik een volley. Ongelooflijk dat wij deze wedstrijd verliezen, we gaven weinig weg en de tweede helft bepaalden wij. Alleen al in blessuretijd kregen we kans na kans, Silvester (Blonk), Loe (Patzig) en Brent (Griffioen) waren dichtbij de gelijkmaker. We leven al helemaal naar de nacompetitie toe, tegen de regioclubs is het leuk voetballen, maar er zitten ook een paar ploegen bij waarvan ik het wel gezien heb. Ik denk ook beslist dat we in de vierde klasse thuishoren.”

Volgende week gaat Bernardus voor de laatste wedstrijd van het seizoen naar Delft om het op te nemen tegen laagvlieger DVC. Er moet gewonnen worden en als Kickers dan wil meewerken en thuis niet wint van Buytenpark volgt er nog een toetje. De Boys nemen het thuis op tegen LSVV’70, een club die men niet tegen kan komen in de promotiewedstrijden naar de vierde klasse.

Bernardus-Hazerswoudse Boys 1-0 (0-0).  79. Tor 1-0.

Basisopstelling Bernardus: Enter, Van Tol, De Groot, Rijnbeek, Hoogeveen, Vermeulen, Knobbout, Van der Heiden, Schellingerhout, De Jong, Schakenbos.

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Van Meurs, Tijssen, Gordijn, Griffioen, J. van Vliet, Blonk, Meijer, M. van Vliet, Swart, Timmermans.

Foto’s: Jan van der Lubbe