woensdag, juni 12, 2024
HomeJeugdvoetbalJeugdopleiding VV Foreholte ontvangt regionale status

Jeugdopleiding VV Foreholte ontvangt regionale status

-

Sinds 2017 laat VV Foreholte haar jeugdopleiding extern beoordelen. Uit deze (driejaarlijkse) audit komt een advies(rapport) waarmee we de afgelopen jaren intensief hebben geïnvesteerd in onze jeugdopleiding. De recente audit (seizoen 2023-2024) heeft opgeleverd dat VV Foreholte de regionale status voor haar jeugdopleiding toegekend heeft gekregen.

Dit is een keurmerk dat door de KNVB wordt uitgegeven aan verenigingen die voldoen aan kwaliteitseisen uit het Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen. Hiervoor worden via een extern bureau (NMC Bright) audits afgenomen om te controleren of er wordt voldaan aan de voorwaarden. We zijn er trots op dat wij de certificering hebben verkregen.

Op 18 april werd, door initiatiefnemer Ton Arroyo, het certificaat uitgereikt aan de technische commissie Jan-Willem van Leeuwen, technisch coördinator Jan-Willem Noordermeer en hoofd jeugdopleiding Dick-Jan Ente.  Een mooie prestatie voor de club en de jeugdopleiding en een bevestiging van het stabiele jeugdbeleid.

Het Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen draagt bij aan de transparantie van de voetbalpiramide in Nederland. Verenigingen met een sterke jeugdopleiding kunnen zich op hun eigen niveau positioneren in de voetbalpiramide door deel te nemen aan het Kwaliteit & Performance Programma voor Jeugdopleidingen. Deelname leidt naar de status van lokale of regionale jeugdopleiding, of nationale of internationale voetbalacademie. Er wordt gekeken naar verschillende facetten van de (jeugd)opleiding. Van het beleid van de club naar het niveau van de teams, het niveau van de trainers en het niveau waar zij actief zijn. Daarnaast komen ook thema’s als innovatie, kennisdeling en onderwerpen aan bod die te maken hebben met de ontwikkeling van spelers en trainers.

Leuk om te vermelden is dat ons (unieke) teamindelingsproces voor gelijke kansen in de onderbouw beoordeeld is als ‘Good Practise’. We zullen hier later nog meer over berichten. VV Foreholte is trots dat we, na een intensieve periode, de regionale status hebben mogen ontvangen. Daarnaast zien we een sterke groei in ontwikkeling binnen de opleiding en streven we ernaar voortdurend ons te verbeteren. Deze filosofie zien we ook terug in de groei van jeugdspelers richting ons vlaggenschip.

Tjeerd van der Zwaan
Coördinator Media VV Foreholte

Must Read