vrijdag, april 19, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs 't lijntje, deel 27 (week 9)

Langs ’t lijntje, deel 27 (week 9)

-

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties; berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje om bekend te maken wat er leeft bij en binnen verenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

          Langs ’t Lijntje, aflevering 27 (week 09)

 • Leidenamateurvoetbal.nl gaat nog drukkere maanden tegemoet en kijkt uit naar de finales van de te volgen competities. Achter de schermen wordt evenwel al gewerkt aan het komend seizoen. Zo werd er recent contact gelegd met de aangesloten clubs i.v.m. de continuïteit van de samenwerking. De volgende clubs zullen op zeker worden gevolgd in ’24-’25 na hun recente aanmelding: Meerburg, TAVV, EMM’21, Teylingen, Bernardus, MMO, Koudekerk, Kagia, FC Oegstgeest, FC Rijnvogels en Roodenburg. De deur staat open voor de andere regioclubs.
 • Langs ’t Lijntje is benieuwd of de kleinzoon van Hans en Betty v/d Berg  zijn Ajax-bal al terug heeft. Hij was ‘m vergeten bij Teylingen.
 • Het door de NSV’46-vrouwen georganiseerde Keezen Toernooi is vrijdag een doorslaand succes geweest. 40 koppels hadden zich ingeschreven. Andere clubs schijnen ook te gaan ‘Keezen’.
 • Liefhebbers van pannenkoeken opgelet: Zaterdag 9 maart is het Jan & Jan Pannenkoekendag bij DoCoS. Alle DoCoS- en bezoekende teams zijn welkom een pannenkoek met stroop of poedersuiker te komen eten.
 • Sandra, verenigingsmanager van DoCoS, lijft graag speelsters (30+) 7×7 in. Vrouwen met drukke agenda’s, die niet wekelijks kunnen spelen, oud-speelsters zijn ook welkom. Mail aanmelden@docos.nl
 • Bij ASC zijn de functies assistent-scheidsrechter 1ste en coach 2de vacant. Leuke jobs! Sander de Wolf zet aan de pc/laptop klaar om jouw mail te ontvangen: selectie@ajaxsc.nl.
 • Samen met stersponsor Wijnarts uit Katwijk vindt op 19 april bij Valken ‘68 een wijnproeverij plaats. Daar is zo veel belangstelling voor, dat je het beste nu kunt inschrijven, bij Henk van der Nagel, 06 292 273 40.
 • Energiebesparing door zonnepanelen. Iets nieuws: Douchewater, opvangen door heatpipes, glazen buizen die de warmte van de zon opvangen. Ook nieuw: een systeem dat douchewater hergebruikt om wc’s door te spoelen.
 • Thijs Ouwehand gaat volgend seizoen spelen op ’t Duyfrak. De keeper verruilt Noordwijk voor Valken ’68. In Valkenburg wordt hij herenigd met Derek van der Plas, ook al zijn trainer bij Quick Boys O21.
 • Onbegrijpelijk. Iedere maand ontvangen Ajax-spelers/speelsters meer dan 1500 haatberichten op sociale media. Om dat te stoppen, wordt af-en-toe in shirts met 3 witte stippen gespeeld. Die staan voor ‘stilte’ en is menu-icoon om die troep met bijbehorend account te rapporteren.
 • Met verdriet deelt FC Oegstgeest mee dat Maarten Perfors is overleden. De oud-speler en vrijwilliger werd 72 jaar. Maarten was een gewaardeerd lid, heeft zich jaren ingezet voor onder meer het clubblad.
 • Na jarenlang subsidies op de plank te hebben laten liggen, maken Leiderdorpse sportclubs ook geen gebruik van de gemeentelijke energiekostenbijdrage. Van de € 200.000,00 werd maar € 5.000,00 uitgekeerd.
 • Leiderdorp stelt tijdelijk 2 sportclubondersteuners aan. Een post van 2 ton. Ze moeten verenigingen helpen vitaal te worden, bij te brengen hoe bestuursleden en vrijwilligers te vinden en hoe subsidies aan te vragen. Fijn, wanneer dat lukt. Anders: niet goed, geld weg.
 • Teylingen staat stil bij het overlijden van de 87-jarige Ruud de Zwart. Ruim 50 jaar was Ruud met zijn vrouw Annie betrokken bij de club. Zijn lijst van vrijwilligerstaken is lang. Ook was Ruud de bedenker van de Teylinger Toto.
 • Langs ’t Lijntje had al gewaarschuwd: fietsen die lang ongebruikt ergens staan, worden verwijderd. Ook ‘weesfietsen’ bij sportclubs. De 1ste paar 100 2-wielers zijn al opgehaald.
 • Wie van Voorschoten ‘97 of uit de kennissen-/vriendenkring mensen naar de RABO stuurt voor een hypotheekgespreek voor een woning, verbouwing of verduurzaming, bezorgt de club € 250,00.
 • Vrijdag vindt het 1ste Bowling Toernooi plaats van de (jeugd-)trainers van Roodenburg. Er wordt gestreden om 3 bekers en een wisselbeker. Hapjes & Drankjes begeleiden het sportieve festijn. Goed initiatief.
 • Word deel van RCL Vrouwen 1 en ontdek je potentieel op het veld. Met deze wervende slogan hoopt de rood/witte club vrouwen aan te trekken. Op de RCL-website staat het tel.nl. van Jaclyn Leiwakabessy.
 • Tijdens het paasweekend organiseert ASC een Jeugdvoetbaltoernooi. Voor dit 2-daagse toernooi zijn vrijwilligers nodig: spelbegeleider/fluitist, gastvrouw/heer, barvrouw/man. Aanmelden via secretaris@ajaxsc.nl.
 • Nieuwe dug-outs langs veld 4 bij Valken ‘68. Speciaal ontworpen om wisselspelers en technische staf tijdens wedstrijden droog te houden. Mogelijk gemaakt door en dus met dank aan Rabo Clubsupport.
 • Op 9 maart spelen Vrouwen 1 & Heren 1 van sv Kickers ‘69 thuis. Dat betekent FEEST. Het Rad van Avontuur draait voor prijzen als: high wine/bier voor 2 bij de Vergulde Vos, hoofdgerecht voor 2 bij Café René, 4 vipkaarten ADO Den Haag, 4x Ajax (business seats). Lees gerust vrijdag Lopend Vuurtje.
 • Jelle Korbee blijft ook volgend seizoen Hoofd Jeugd Opleiding bij Meerburg. De club en Jelle zijn gelukkig met elkaar en de resultaten. Er wordt nu gewerkt aan het vastleggen van de jeugdselectietrainers.
 • Pubergedrag? Ja! Hekel aan rondjes lopen? Ja! De coaches Peter Mulder & Marcel van der Jagt zijn verder heel tevreden over Valken ’68 JO13-2. Een leuke hechte groep, die trouw traint, met ouders die hun steentjes bijdragen. Dus: Team-van-de-Week.
 • ‘Nou, nou, zijn zij na een kwartier voor het eerst op onze helft, gaat de scheidsrechter in de weg lopen,’ zei een supporter van DoCoS, toen de scheids gestrekt ging na een bal op zijn slaap. Het gestaakte duel Zwammerdam-DoCoS wordt later uitgespeeld en wel op zaterdag 30 maart!
 • Twee opvallende transfers: Martin van Trigt keert na een uitstapje van 4 jaar bij SJC terug naar ROAC. Rick Brabander zegt na één seizoen SJC vaarwel om zich weer in de warme schoot te nestelen van Foreholte.
 • Roodenburg verplaatste Wall of Fame van bestuurskamer naar Mededelingenbord achter de bar. Daar hangen nu 14 foto’s van sterren die op Noord begonnen en als profvoetballer furore hebben gemaakt.
 • 3 in 1 in Leiderdorp. Wik van de Wijngaard viert zijn 87ste verjaardag, verder dat hij 75 jaar lid is van RCL en al 45 jaar sponsor. De sympathieke en altijd vriendelijk Bourgondiër is een gelukkig man met zijn Ella.
 • Pasen is in aantocht. Dat betekent feest met paaseieren & paashaasjes. Menige club stuurt de Ukkies erop uit om die lekkernijen op te sporen.
 • Marc Griffioen van SJZ heeft zich zaterdag onderscheiden tegen Stompwijk ‘92. Hij nam 4 van de 7 doelpunten voor zijn rekening. SJZ-trainer Kevin Bos prees de veerkracht van zijn mannen; hij kan weer omhoog kijken en heeft al een periodetitel op zak.
 • Ook de Jeugdkampen komen er weer aan. FC Oegstgeest roept nu al op om in te schrijven voor het Mieniekamp & Jeugdkamp. Early Bird wordt het meerdaagse kampeerfeest. Op de clubsite is alles te lezen.
 • In het kader van NLdoet: Klussendagen bij E.M.M. ‘21. 15 en 16 maart met elkaar de handen uit de mouwen steken, op het sportpark aan het werk. Aanmelden in de kantine of via webmaster@emm21.nl.
 • Op elke maandag & donderdag is vrijwilliger Klaas van Welzen bij ASC aan de slag. Nu even niet. Klaas revalideert bij Basalt. De onderhoudsgroep ‘Club van ouwe Mannen’ zal de broek nu helemaal zelf moeten ophouden.
 • sv Kickers ‘69-teams gaan zaterdag langs de deuren en staan bij de ingang van de club. Ze verkopen 30 tulpen en kamerplanten per stuk voor € 7,50. Betalen kan á contant of via QR-code. De opbrengst gaat naar deelname toernooi in België.

Jong geleerd – Oud gedaan – UKKIES kunnen aan de bak

Bij menige club wordt er veel, heel veel, gedaan om de jongste jeugd vertrouwd te maken met het leukste spelletje dat er bestaat. Voetballen. Moest je in het verleden minstens 12 jaar zijn om je aan te kunnen sluiten bij een voetbalclub, inmiddels is die leeftijd verlaagd naar 3, 4 of 5 jaar.

Onder het motto Jong geleerd – Oud gedaan kan de liefde voor het voetballen niet vroeg genoeg beginnen. Spelen in teamverband is zo belangrijk. Samen spelen is een werkwoord, wanneer je die op de goede manier weet te vervoegen, heb je daar een heel leven ook (sociale) nut van.

‘Alle grote sterren zijn ooit klein begonnen’. Dat is wellicht de meest aansprekende slogan voor alle ouders/verzorgers van al die mini-gassies om in samenspraak te besluiten bij één van de voetbalclubs het avontuur aan te gaan.

Langs ’t Lijntje laat alvast weten bij welke voetbalclubs verantwoorde aandacht wordt gegeven aan het UKKIES-voetbal. Het lijstje van clubs dat ook graag Ukkies welkom heet, zal ook worden gepubliceerd.

DoCoS

Tijdens het Ukken-voetbal maken de kinderen kennis met voetbal en worden ze klaargestoomd voor het echte werk. Wanneer uw kind 6 wordt kan deze doorstromen naar JO7 en beginnen aan wedstrijden via de KNVB.’

Ben je tussen de 3 ½ en 6 jaar? Je echte DoCoS-Ukken-tenue ligt klaar.

Zondag 10.00 – 10.45 – veld 4 – kosten € 50,00 per jaar.

Aanmelden bij Bianca via ukkenvoetbal@docos.nl

Teylingen

Onder leiding van Piet van der Klugt, Rob Jonkman en Bob van der Vlugt kunnen jongens en meisjes van 4 t/m 6 jaar de beginselen van het voetballen leren. Deelname aan de training is geheel vrijblijvend en kosteloos. Er is geen speciale kleding of schoeisel vereist, al is makkelijk zittende kleding aan te raden. De trainingen worden gegeven op zondag van 10.00 tot 11.00. Op de eigen velden wordt er lekker getraind op 3 – 17 – 24 maart / op 7 – 21 april en 26 mei. Zie verder de website en/of facebook.

Sporting Leiden

Start je voetbalavontuur bij Sporting Leiden. Iedere zaterdag van 09.00 tot 10.00 rolt de bal voor de allerjongsten. Wil jij er ook bij zijn? Meld je aan via #jeugdheeftdetoekomst #sportiefengezellig

E.M.M. ‘21

Zondag  3 maart gaat E.M.M. ’21 weer van start met een nieuwe reeks afleveringen van de inmiddels Mini Champions League. Ben jij tussen 3-5 jaar jong en lijkt het jou leuk om spelenderwijs en onder enthousiaste begeleiding kennis te maken met voetbal, dan mag jij dit zeker niet missen. Deelname aan dit Mini Champions League is geheel gratis.

Meerburg

Try-out trainingen worden door Meerburg aangeboden, voor de jeugd van 8-16 jaar. Er wordt getraind bij Meerburg, op zondag van 10.00 – 11.00.

Pakket 1: 3 – 10 – 17 – 24 maart – Kosten € 70,00.

Pakket 2: 3 – 10 – 17 – 24 maart / 7, 14, 21,  28 april – Kosten € 125,00.

 

 

Must Read