donderdag, mei 30, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs't lijntje, deel 32 (week 14)

Langs’t lijntje, deel 32 (week 14)

-

Langs ’t Lijntje

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties; berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje om bekend te maken wat er leeft bij en binnen voetbalverenigingen. Kortom, lief, leed en leuk. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  Langs ’t Lijntje, deel 32 (week 14

 • Pakket 2 van de Try-Out-Trainingen van rkvv Meerburg begint zondag 7 april. Ze zijn bedoeld voor kinderen tussen 6 en 16 jaar. Er wordt getraind bij de club van 10.00 tot 11.00. Kosten € 125,00 voor alle zondagen in april.
 • RCL werd afgelopen zaterdag uitgeschakeld in de districtsbeker door Forum Sport. Het was amper een verdiende zege te noemen van de Voorburgers, maar een rake vrije trap bracht de beslissing. De andere uitslagen: RKAVV– Spijkenisse 3-0, Poortugaal– RVVH 1-1 (Poortugaal w.n.s.) en Capelle– Spirit 1-0.
 • Blauw Zwart zoekt een nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen. Reacties graag naar Chris Theil, TC senioren selectie via 0640496199 of chris@theil-lederwaren.nl. De Wassenaarders spelen momenteel in de derde klasse.
 • Hummelvoetbal bij Hazerswoudse Boys. Voor jongens en meisjes van 4-6 jaar. Spelenderwijs leren met de beginselen van voetbal bezig te zijn. Tijdstip: zaterdag 09.30-10.30, op het complex van de Boys. Info: hummels@hazerswoudseboys.nl.
 • Een gevarieerde Familiedag was er afgelopen maandag bij vv Zwammerdam. Met Paashazen en Paaseieren zoeken, Mini-Disco, Familie Toernooi en nog veel meer. Een zeer geslaagde dag onder ideale weersomstandigheden.
 • Vanuit De Bloemerd kwam het nieuws dat de broers Jesper en Sven van Overloop de club trouw blijven en ook volgend seizoen het rood en wit dragen. Jesper is belangrijk als centrale verdediger en Sven maakte dit seizoen al meer minuten aan het front.
 • Sinds 2e Paasdag heeft eeuweling rkvv Teylingen weer ‘n nieuwe lichting Jubileumshirts online gezet, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 & 22. Ze worden geveild. Ga naar rkvvteylingen.nl en breng een bod uit.
 • Bij Sporting Leiden renden de Ukken, met een snelheid waar Paashazen jaloers op zouden zijn, het veld op. Ze zochten naar eieren. Eén topper wist de meeste eieren te verzamelen, hij werd beloond met een chocolade medaille-met-lint.
 • Touwtje springen, hinkelen, tollen, stoepen en nog veel meer Hollands vermaakt en spelletjes komen voorbij op zaterdag 13 april bij sv Kickers. Er zijn hapjes, drankjes en een springkussen. Het 1ste speelt tegen LSVV ’70.
 • Succestrainer Remond heeft Foreholte’s MP12-1 dit jaar voor de 2e keer kampioen gemaakt. Een prestatie van jewelste van de meiden en hun staf. Zo’n succes werkt als een magneet. Steeds meer meiden komen voetballen bij de club.

 

 • Jan van den Berg, de Jeugdvoorzitter van DoCoS, kan wel janken. Het vervangen van het hoofdveld naar kunstgras gaat maanden langer duren dan verwacht. Op het bestaande grasveld is een beschermde diersoort aangetroffen.
 • Trainers Heren 1 (Jan de Koning) en 2 (Timothy Wesselius), 019 (Remco Hendriks) en O23 (Jesser Abidi) van E.M.M. ‘21 hebben hun contracten voor het seizoen 2024-2025 getekend. Remco komt over van Altior.
 • Het befaamde Edwin van der Sar Jeugdvoetbaltoernooi van Foreholte is weer een doorslaand succes geworden. Hessel Gras van sc Heerenveen werd uitgeroepen tot Beste Keeper. Een heuse bedreiging voor 1ste elftal-doelmannen Andries Nopper en Mickey van der Hart.
 • Weer zo’n interessant initiatief: De-Fiets-voor-je-Club-Tocht, georganiseerd door Lions Club Kaag en Braassem. Iedere deelnemer doneert € 5,00. Dat bedrag gaat naar de club die jij kiest. E.M.M. ‘21 is blij met de actie.
 • FC Oegstgeest organiseert op vrijdag 5 en 19 april weer de Vrienden Cup. Iedereen geboren tussen 2007-2011 mag 5 april meedoen. Op 19/4 voor de jeugd geboren tussen 2010-2013. Er zijn 3 prijzen te winnen.
 • Nog meer nieuws van FC Oegstgeest: op woensdag 10 april zijn alle meiden en ook hun vriendinnen tussen 6 en 9 jaar, welkom om mee te doen aan de training. Aanmelden is niet nodig. ‘Tag je vriendinnen’.
 • Op 19 april 1966 werd sv Aarlanderveen opgericht. Hoewel nog geen jubileum, toch de vraag of er wordt stil gestaan bij deze dag. Met een hapje, drankje en – wie weet – ook met bubbels.


 • sv Bernardus zat even in de rats. Hoezo? Waarom? Voor de Koningsfeesten later deze maand waren er nog te weinig vrijwilligers voor de bardiensten. Er werd een NOODKREET geplaatst, ook in deze rubriek, zich aan te melden. Daar is gehoor aan gegeven. SUPER!
 • A.S.C. JO12-3 heeft een heel sterke fase achter de rug. In een competitie met tegenstanders als Quick Boys, Foreholte en FC Oegstgeest lukte het de talentvolle ploeg het kampioenschap binnen te slepen.
 • Bij Voorschoten ‘97 wordt de lijst met successen langer en langer. Zo werd JO14-5 kampioen op het toernooi bij Vredenburch. JO17-1 schakelde na penalty’s Sparta uit en plaatste zich voor de halve finale om de KNVB Beker.
 • Tijdens de uitwisseling, afgelopen weekend, RCL-Kidlington FC (Engeland) speelden teams van ouders en leiders tegen elkaar. Het werd 2-1 voor de gastheren. Scheidsrechter John Lepelaar hoefde geen geel/rood te trekken.
 • Voor de Meiden TalentenDag bij FC Rijnvogels op zondag 21 april zijn er al 50 inschrijvingen binnen. Deze scoutingdag is bedoeld voor meiden die dromen van een voetbalcarrière.
 • Met een 7-0 overwinning op FC Oegstgeest is Valken ‘68JO9-5 kampioen geworden. De trainers Steef, Kees & Raymond roemen de teamgeest van keeper Pieter en Tijn, Noa, Raavi, Lively, Siebe, Mace, Ruben & Leane.
 • Eten & Quizzen bij A.S.C., dat is de formule voor de Voetbalquiz op 6 april. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor 4- á 5-koppige teams. De 8 vragenrondes beginnen stipt om 20.00. leefmans@outlook.com (quiz) – horeca@ajaxsc.nl (dinnershow).

 • Duco Neyt & Sander Kuyt, studenten van de opleiding Sportkunde van de Haagse Hogeschool, doen onderzoek naar de tevredenheid onder de leden van Foreholte. Belangrijk voor Duco en Sander, Interessant voor Foreholte.
 • Roodenburg JO9-1 is op bezoek geweest bij Feyenoord. Op Varkenoord, de thuisbasis van de Jeugdopleiding van de club, werd er tegen 3 verschillende teams gespeeld, 2x winst, 1x verlies. Knap hoor!
 • Laatste kans! Ja, het staat met grote letters te lezen dat de inschrijvingen voor Mienie- & Jeugdkamp hard gaan. Pak laatste kans op Early Bird-korting én een plekje tijdens dit Hemelvaartsweekendkamp. Hup, hup, hup: naar de website van FC Oegstgeest.
 • Op 13 april staat de ontmoeting vv Koudekerk tegen Zevenhoven op het voetbalmenu. Dat wordt een krakerrr. Dat weten beide teams. Koudekerk gaat er een aantrekkelijke middag van maken, binnen en buiten de lijnen. Dat betekent: FEEST!
 • vv Kagia reisde onlangs naar FC Oudewater. Dat doe je niet op de fiets. De selectie & staf gingen comfortabel naar de tegenstander. Per van alle gemakken voorziene touringcar van Barry en Y&O Freight Logistics BV. Gratis. De dank was groot.
 • Voor de wedstrijd Creators FC tegen een gelegenheidselftal van FC Rijnvogels (28 mei), in het kader van de Familiedagen zijn nog een kleine 100 kaarten te koop. De kaarten (€ 7,50) vliegen de deur uit, de opbrengst gaat naar onderzoek naar de Katwijkse ziekte.
 • ROAC Veiling groot succes, is op de clubwebsite te lezen. Dat klopt ook. De zo voortreffelijk voorbereide en publicitair begeleide veiling leverde maar liefst € 32.225,00 op. ROAC gaat nog door met een Grote Loterij.
 • Na 5 jaar toegewijde dienst vertrekt Hoofd Jeugd Opleiding Edwin Kluivers bij Valken ‘68. Hij stapt over naar VVSB, waar hij dezelfde functie gaat vervullen. Wie Edwin opvolgt is nog niet bekend.

 • vv Warmunda gaat de 1ste van mei op kamp. De deelnemers betalen voor dit kamp. Alleen voor extra’s, zoals zwemmen of bezoek aan een pret- of dierenpark is nog geld nodig. HELP! Neem contact op met Kim van den Berg of Pieter-Jan Dekker. Hun 06-nummer op de site.
 • vv Woubrugge zoekt een wasman/vrouw voor het nieuwe seizoen. Het lijkt Langs ‘t Lijntje geweldig de manschappen van het 1ste pico bello het veld in te zien gaan. Meer weten, ook over de vergoeding? Bel met Arjan Dijkshoorn, 06 137 690 56.
 • 80 jaar en ‘still going strong’. Dat kan gezegd worden van Kees Hooijmans. vv Warmunda wilde deze mijlpaal niet geruisloos voorbij laten gaan. Kees is namelijk is namelijk sinds 1995 de verzorger van de selectie-elftallen. Hem werden cadeautjes aangeboden.
 • April doet wat ’t wil’. Pubquizmasters Danny & Erwt hebben kunnen broeden op interessante vragen. Zaterdag 13 april kun je quizzen bij RCL. Teams: max 4 personen. Kosten: € 20,00 per team. Aanvang: 20.00.

Ramadan: Iftar voor de jeugd van Roodenburg

Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand Ramadan door moslims genuttigd wordt, direct na zonsondergang. Deze maaltijd wordt meestal samen met het hele gezin gegeten. Vaak schuiven kennissen en vrienden op uitnodiging aan. Gastvrijheid is geen loos begrip, maar een vanzelfsprekendheid.

De Iftar is voor Roodenburg inmiddels een bekend verschijnsel. Het was dan ook geen verrassing toen bij het hoofdbestuur het verzoek werd ingediend om een Iftar voor de gehele jeugd te mogen organiseren in de kantine van de club.

Na een ‘ja, natuurlijk’, kon de Activiteitencommissie aan de slag. Een flinke klus om voor de jeugd – altijd gezonde trek – een uitgebreid en feestelijk versierde Iftar te verzorgen. Ouders waren bereid de handen uit de mouwen te steken. De tafels werden feestelijk gedekt en de verlichting gedempt. Moeders maakten in de keuken koude en warme gerechten klaar. Voor- en hoofdgerechten en fruit. Om de dorst te lessen was er keuze uit water, melk, thee en vruchtensappen.

Iets voor het begin van het ‘breken van het vasten’ kregen de jeugdige gasten een plekje aan de tafels toegewezen. Er werd genoten van al het lekkers.

Na de Iftar werd het tijd voor de jeugd om de activiteiten buiten voort te zetten.

Must Read