donderdag, mei 30, 2024
HomeLangs 't LijntjeLangs't lijntje, deel 33 (week 15)

Langs’t lijntje, deel 33 (week 15)

-

Langs ’t Lijntje

Ditjes en datjes, weetjes, nieuwtjes, jubilea, huwelijken, afscheid, transfers, blessures, opvallende gebeurtenissen, bijzondere prestaties; berichten die iedereen behoort te weten? Er is ruimte binnen Langs ’t Lijntje om bekend te maken wat er allemaal leeft binnen voetbalverenigingen. Kortom, lief, leed en leut. Laat die weten aan de volgers van LeidenAmateurVoetbal. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Stuur je e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  Langs ’t Lijntje, deel 33 (week 15)

 • De LED verlichting op het kunstgrasveld van Hazerswoudse Boys is voltooid. Met veel dank aan Fonds Alphen (€ 15.000,00) en Rabobank (€ 5.000,00). 35% reductie van het stroomverbruik op dit veld.
 • SJZ-doelpuntenmachine Marc Griffioen sloeg 3x genadeloos toe tegen Floreant (4-2). In Leiderdorp werd een straat naar hem vernoemd. Om hem te paaien naar RCL over te stappen?
 • FC Oegstgeest en Sporting Leiden kwamen bijna niet in actie afgelopen zaterdag. De scheidsrechter van dienst had al eerder afgezegd, maar een vervanger was er niet. Jan Haasnoot, die voor LAV een verslag zou schrijven (en dat alsnog ook nog deed!), is scheidsrechter en toonde zich bereidwillig. Hulde Jan. Je hebt veel aanwezigen geholpen!

 • ‘De hoeveelheden plastic die wij op een speeldag gebruiken is enorm,’ laat Agnes van Rooij van A.S.C. weten. ‘Bekertjes, koffiebekers, bier, wijnglazen.’ A.S.C. stapt over op duurzame bekers. Agnes leidt de operatie.
 • Supermarkten verdienen miljoenen, doordat flesjes en blikjes niet worden teruggebracht. Hiervan kunnen clubs profiteren. Ga langs de deuren en haal flessen en blik op. Het statiegeld is goed voor de clubkas.
 • De vrouwen van Jong Oranje hebben zaterdag bij Foreholte getraind. Afgelopen maandag speelden ze een interland tegen België bij Quick Boys. Het werd overigens 4-1!
 • NSV ‘46 wil een 4e elftal op zaterdag inschrijven. Er zijn nog een paar spelers nodig. Wie durft de stoute voetbalschoenen aan te trekken en zich aan te sluiten? Meld je aan bij Joey Balvert en Niels Lelieveld.
 • Betrokkenheid bij je club is van groot belang. Dat klopt. Daarom verwacht het bestuur van Valken ‘68 een massale opkomst voor de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering op woensdag 24 april, 20.00, kantine Valken ’68.
 • Voorschoten ‘97 zoekt met ingang van 1 juli een kantinemanager. Na jaren trouwe dienst laat Ruud Nolet een goed georganiseerde kantine, één van de belangrijke onderdelen van de club achter. Wie volgt Ruud op? Kom in contact met: secretaris@voorschoten97.nl.

 • Bij sv Aarlanderveen stopt Jeroen Hendriks met de inkoop van drankjes en versnaperingen. Wie neemt zijn taak over? Wie wil zorgen voor een goed gevulde koelkast, koelcel en vriezer en de voorraden bijhouden, kan mailen naar info@svaarlanderveen.nl of contact Marjolein van der Post.
 • De aanmeldingen voor de Sportiff LAV Cup seizoen ’24-’25 lopen nog steeds door. Deze week meldde ook Valken’68 zich aan met een Jong Team. Vorige week sloot Altior, voor het eerst, zich aan bij dit toernooi.
 • Spelers van vv Woubrugge Zaal 2 zien er piekfijn uit. Quintes Verzekeren en Risicobeheer heeft de mannen in het nieuw gestoken. De sponsor spreekt haar waardering uit dat haar werknemers zich inzetten voor lokale sportclubs.

 • Hazerswoudse Boys biedt geen bekers meer aan voor limonade in de rust. Voetballers wordt dringend gevraagd om zelf een beker/bidon mee te nemen. Dit alles in het kader van nieuwe overheidsrichtlijnen.
 • Lugdunum doekt zaalvoetbalafdeling op, laat mediapartner Sleutelstad weten. De reden? De grote animator van het zaalvoetbal Dick Bakker is onlangs overleden. ‘Dick was de enige die zich met de organisatie bezig hield.’
 • Wim Janmaat, die zijn hele actieve voetballoopbaan het SJZ-tenue droeg, is op 85-jarige leeftijd overleden. Wim vierde zijn 1ste kampioenschap in 1950-1951 bij de aspiranten. De foto van dat elftal hangt in het clubhuis van SJZ.
 • A.S.C. zoekt voor het komend seizoen een Hoofd Jeugd Opleiding. Hij geeft leiding en sturing aan de A.S.C. Football Academy. Het is de intentie een langjarig samenwerkingsverband aan te gaan. Op de clubsite is alles over deze functie te lezen.
 • Hazerswoudse Boys organiseert op 27 april Koningsdag vanaf 13.30 op haar sportpark. De inschrijfformulieren (3 categorieën) staan op de website. Jan de Discoman draait de muziek die iedereen van 2 tot 99 jaar graag hoort.
 • Blauw Zwart in Wassenaar is op zoek naar een HoofdJeugdOpleiding, voor de Onderbouw. Een baan van ongeveer 10 uur per week. Reacties naar de.jong@live.nl. Huib is van de TC Jeugdafdeling van Blauw Zwart.

 • Vrijwilligers, save the date, staat op de site van sv Aarlanderveen. Het is een uitnodiging voor de vrijwilligersavond op 3 mei. Gezelligheid is troef. Aanmelden niet afmelden wel: sfeerbeheersva@gmail.com.
 • De jaarlijkse Sponsorloop van de Jeugdcommissie van SJZ is op 16 april. Het startschot wordt om 19.15 gelost door Sportwethouder Angelique Beekhuizen. De opbrengst wordt besteed aan activiteiten voor de jeugd.
 • Veel voetbalverenigingen maken werk van het aantrekken van sponsors. Langs ’t Lijntje meldt ze graag. Bij Hazerswoudse Boys Boys heeft Hamiplant een sponsorbord laten plaatsen. Met dank aan Stijn & Rens. Ze spelen in het 3e en werken bij Hamiplant.
 • Weet je dat ze bij Voorschoten ‘97 elke week 1900 limonadebekers weggooiden? Als vervanging heeft elk jeugdlid en trainer/coach van Voorschoten ’97 een bidon gekregen. Het vervangen is soepel verlopen.
 • De 1ste week van mei gaan ze bij Warmunda op kamp. De kampgangers betalen hiervoor. Er is geld nodig voor een middag zwemmen, bezoek aan pretpark of dierentuin. Sponsors, help alsjeblieft. Bel met Kim van de Berg (06-206 44 299) of met Pieter-Jan Dekker (06-211 413 20).

 • Roodenburg en de Leidsche Studenten Rugby Gezelschap (LSRG) vormen een sterk duo. Wanneer Roodenburg is uitgespeeld en uitgetraind, komt LSRG trainen en spelen, om daarna met 60 man/vrouw te dineren in de kantine.
 • Werkzaamheden vanaf de middenlijn tot het hek tegen de sloot aan het pad tussen veld 8 & 9 bij rkvv Teylingen. Wat er precies plaats vindt is niet helemaal duidelijk.
 • VI Travel is een nieuwe loot aan de boom zo vol gehangen met sponsors. De Man van de Wedstrijd wordt door VI Travel beloond met een cadeaubon van € 50,00 te besteden bij de sponsor. Jaarlijks gaat VI Travel op reis met de businessclubleden.
 • Zo’n 30 enthousiaste jeugdleden van Foreholte hebben de afgelopen weken deel genomen aan extra keeperstrainingen.
 • Dex, Derek & Filip van Voorschoten ’97-JO14-1 zijn door de KNVB uitgenodigd deel te nemen aan een wedstrijd tegen Sparta-014. Dat gebeurt op 16 april bij VVSB te Noordwijkerhout. Aanvang 18.30.
 • Op woensdagavond 28 april gaan jeugdleden van TAVV langs de deuren om de echte Goudse Stroopwafels te verkopen.

 • Zoals Roodenburg velden deelt met LSRG, doet Lugdunum dat met Biënto Honk- & Softbal. De wedstrijdsecretaris van de Kikkers moet dan een beetje schuiven met de wedstrijd- en trainingsschema’s. Dat lukt hem prima, tot nu toe.
 • Wie door de Duin- en Bollenstreek fietst of autorijdt wordt verrast door billboards van FC Rijnvogels. De boodschap: Kom kennismaken en meetrainen.
 • Bram Klein heeft bij E.M.M. ‘21 afscheid genomen van de Kantinecommissie. Na 4 jaar vindt hij het welletjes. Zijn werkzaamheden zijn overgedragen aan Alwin Koek, die de barplanning al voor zijn rekening had genomen.

 • Tot 16 april is het nog mogelijk in te haken op de Jumbo Bas Bobeldijk Sponsoractie, in samenwerking met sv Aarlanderveen. Tot en met die dag ontvang je bij elke € 15,00 aan boodschappen een voucher en code. De codes kunnen ingewisseld worden, het geld gaat linea recta naar de club.
 • Anton van Efferink zal dit seizoen niet meer in actie komen voor Lugdunum i.v.m. een stage in het buitenland, hij is naar Cambodja vertrokken maar zal komend seizoen wel voor Lugdunum spelen.
 • In de derde fase van de eerste klasse is de JO8-1 van Valken’68 kampioen geworden. In de Hoofdklasse werd het eerste duel meteen ook weer gewonnen. De leeftijdsgenoten van Rijnsburgse Boys moesten er met 1-5 aan geloven.

De kantine is de huiskamer van elke vereniging

Wie rondjes maakt langs de socials van de voetbalclubs komt zoveel informatie tegen, zoveel activiteiten en zoveel goede ideeën, waarvoor je je petje kunt afnemen. Voetbalclubs zijn allang geen verenigingen meer waar je alleen een balletje trapt, traint en na afloop daarvan wel/niet nog een biertje pakt in de kantine.

De kantine van voetbalclubs is een huiskamer waar het goed en gezellig vertoeven is met je vrienden, medespelers, bestuursleden en leiders. Daar praat je na over de wedstrijd en de training. Om na een paar biertjes wat ‘dieper’ te gaan. Te praten over wat je op je werk hebt meegemaakt, over strubbelingen, maar ook over de leuke ervaringen met je vrouw, je kinderen en familie. Alles wat je normaliter thuis bepraat doe je ook in de kantine van je club.

Het gaat nog verder. Bij je club leg je een kaartje, gooi je pijltjes, poker je een beetje. In diezelfde kantine wordt bingo gespeeld, ‘gekeezd’, vergaderd en 1x per jaar met een mannetje/vrouwtje of 100 gezamenlijk gegeten. Tal van veranderingen hebben zich de afgelopen jaren voltrokken. Wat een geweldige ontwikkeling. Je bent onder de mensen, hebt het gezellig met elkaar, kan er je sores en plezier kwijt.

Ik kwam op deze gedachtestroom na het zien van een foto van een kantine. ‘Toevallig’ die van Stompwijk ’92. Het had ook het clubgebouw van A.S.C. kunnen zijn, de club waar niet over kantine wordt gesproken. Clubgebouw. Dat is ook goed, want bij A.S.C. kunnen Jan en Allemaal van een wekelijks wisselend 3 gangenmenu genieten.

Al de kantines waar LeidenAmateurVoetbal te gast is, zien er zeer verzorgd uit. Met dank aan de Onderhoudsploeg die elke maandag stipt het gebouw spic ’n span komt maken. Een buiging voor al die mensen, vrijwilligers, die begrijpen dat de kantine een huiskamer is waar je alles kunt bespreken wat maar belangrijk of niet is.

 

Must Read